|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
instalacja skryptu i podanie tej samej bazy sql czy można? |
Autor |
Wiadomość |
dzej-dzej
|
Wysłany: 26-02-2012, 18:29 instalacja skryptu i podanie tej samej bazy sql czy można?
|
|
|
Witam serdecznie wykupiłem domenę,i chciał bym zainstalować tam przema skrypt, czy podczas instalacji mogę podać stara bazę mysql? Chciał bym żeby wszyscy użytkownicy zostali, czy wtedy wszyscy użytkownicy zostaną?
prosił bym o pokierowanie. |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Matteo
|
Wysłany: 26-02-2012, 19:11
|
|
|
To zależy, czy hosting zezwala na połączenie się z bazą, z zewnątrz.
Najlepiej przenieś sobie bazę ze starego hostingu, na nowy. |
|
|
|
dzej-dzej
|
Wysłany: 26-02-2012, 21:13
|
|
|
Bardzo bym chciał tak zrobić ale usługodawca oferuje tylko pakiet 100GB, transfer roczny bez limitu i 50 bazMySQL za 600 zł a mi to akurat nie potrzebne tych 50 baz:/.
Czyli gdybym np instalował skrypt przema i podał starą bazę SQL to starzy userzy i posty by zostały?? |
|
|
|
|
MaTeK_
Czarna lista
|
Wysłany: 26-02-2012, 21:18
|
|
|
dzej-dzej, czytaj ze zrozumieniem.
Matteo napisał/a: | To zależy, czy hosting zezwala na połączenie się z bazą, z zewnątrz. |
i masz rozwiązanie od razu
Matteo napisał/a: | Najlepiej przenieś sobie bazę ze starego hostingu, na nowy. |
|
_________________ Instalacja/aktualizacja/konwersja/przenoszenie/naprawa for i portali
Więcej info na portfolio |
|
|
|
|
dzej-dzej
|
Wysłany: 26-02-2012, 22:53
|
|
|
MaTeK_ napisał/a: | dzej-dzej, czytaj ze zrozumieniem.
Matteo napisał/a: | To zależy, czy hosting zezwala na połączenie się z bazą, z zewnątrz. |
i masz rozwiązanie od razu
Matteo napisał/a: | Najlepiej przenieś sobie bazę ze starego hostingu, na nowy. |
|
A jeśli zezwala na połączenie z zewnątrz i po zainstalowaniu skryptu przema na starą baze MySQL to userzy zostaną i posty?
Nie przeniosę,przecież pisze że nie będę kupował tyle baz bo mi nie potrzebne i to jest duża cena jak dla mnie. |
|
|
|
|
Matteo
|
Wysłany: 27-02-2012, 01:47
|
|
|
dzej-dzej napisał/a: | Witam serdecznie wykupiłem domenę,i chciał bym zainstalować tam przema skrypt | Ale to, że wykupiłeś domenę, nie oznacza, że wykupiłeś hosting.
Skoro kupiłeś samą domenę - podepnij ją teraz tam, gdzie masz hosting.
http://www.przemo.org/php...pic.php?t=53256
Przynajmniej tak Cię zrozumiałem. |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!