phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: joli
27-08-2007, 21:42
błąd miniatur
Autor Wiadomość
Bigbluee

Wysłany: 19-05-2005, 17:22   błąd miniatur

Witam.
Od krótkiego czasu mam problem z dodawaniem załączników w formacie jpg. Gdy opcje"Nie pokazuj jako link" oraz "twórz miniatury gdy rozmiar jest za duży" są włączone to wywala mi od niedawna taki błąd:
Kod:
Fatal error: Allowed memory size of 8388608 bytes exhausted at (null):0 (tried to allocate 1200 bytes) in /srv/www/htdocs/web96/html/forum/attach_mod/includes/functions_thumbs.php on line 200

Ntaomiast gdy wyłącze opcje tworzenia miniatur to załącznik sie dodaje bez problemu, ale jest strasznie duży. Co ciekawe wcześniej nie było tego problemu. W PA widze że nie ma programu Imagick, ale wcześniej tez go nie bylo, bo raczej wpis sam sie nie skasował. Zawsze było dobrze, tylko teraz coś padło. FTP odchudziłem o kilka megabajtów, zoptymalizowałem co sie dało i bez efektu :/

Gadatliwa Kasia 

patrick

Wysłany: 19-05-2005, 17:30   

Bigbluee napisał/a:
Fatal error: Allowed memory size of 8388608

Zanim zadamy pytanie, używamy opcji szukaj

Napisz do admina servera, widze ze to server z confixxem lecz nie do konca skonfigurowany, albo specjalnie sa te ograniczenia .. :/

Bigbluee

Wysłany: 20-05-2005, 12:10   

ok. Jest napisane ze allowed memory size exhausted, ale załączników moge wklepywac ile sie da. A najsmieszniejsze jest to, że plik jpg uploaduje sie na ftp, ale miniatura sie nie tworzy i wywala taki błąd. Sprawdzałem kilkakrotnie. Plik na ftp zostaje załądowany tylko problem z miniaturą.Po wywaleniu tego błędu załącznik siedzi na ftp ale w temacie nie zostaje dodany. Nie odsyłaj mnie plis do jopcji szukaj, bo zawsze to robie ;) Jednak tam nic na ten temat nie ma a to że jest napisane memory exhausted nie oznacza że serwer jest full, bo załącznik moge uploadować nawet o wielkości 5MB w każdym rozszerzeniu i nie bede mieć błędu. TEN BŁĄD POWSTAJE TYLKO PODCZAS DODAWANIA KAZDEGO ROZMIARU PLIKU JPG Z WŁĄCZONĄ MINIATURĄ

patrick

Wysłany: 20-05-2005, 14:09   

po pierwsze to przydal by sie update servera :? PHP version : 4.3.3 :lol:
Niech admin przekompiluje bibloteki gd jeszcze raz jak bedzie robil nowe php ;)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi