phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
W?asne menu
Autor Wiadomość
scherz
[Usunięty]

Wysłany: 25-08-2004, 18:47   Własne menu

:cry: Nie moge dac sobie rady ze stworzeniem dodatkowych menu. (wiem, ze grozi mi za to Warning, no ale nic na to nie poradze, ze na moje posty sie nie odpowiada)

Edytowalem portal.php i portal_body.tpl i na tym sie wszystko konczy. Nie wiem ktory kod za co odpowiada, a menu sa mi koniecznie potrzebne.

Licze na Wasz? pomoc :?

Z góry dziekuje
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
They


Pomógł: 342 razy
Posty: 2545
Wysłany: 25-08-2004, 19:07   

czytałe? to i nie potrafisz ? -> http://www.przemo.org/php...opic.php?t=3630
 
     
scherz
[Usunięty]

Wysłany: 25-08-2004, 19:37   

Hacka mam zainstalowanego i wszystko jest w porzadku. Chodzi mi o dodatkowe "wlasne Menu" gdzie bede umieszczal linkii. Nie potrafie sie uporac z tym problemem :(
 
     
They


Pomógł: 342 razy
Posty: 2545
Wysłany: 25-08-2004, 19:49   

to w PA -> Konfiguracja portali -> własne menu -> wstaw menu co? i linki i tak dalej...

to wszystko jest w PA ;-)
 
     
scherz
[Usunięty]

Wysłany: 25-08-2004, 20:03   

They, wejdz na moja strone www.adam.webd.pl. Tam na stronie mam dwa "wlasne Menu" w ktore wkleilem kod HTML (nazwy to :" GRAMATYKA" i "INNE" Chcialbym miec wiecej takich "wlasnych Menu" czyli blokow (GRAMATYKA,OSTANIE TEMATY, NAJAKTYWNIEJSI UZYTKOWNICY.... )

http://www.przemo.org/php...opic.php?t=3575
 
     
They


Pomógł: 342 razy
Posty: 2545
Wysłany: 25-08-2004, 22:16   

a "Własne moduży" nie zapomniałe? ?

te? oczywięcie można tak zrobić np.
w PA -> Ogólne -> Konfiguracja Portali -> Własne Moduży 1 (albo 2 albo 3 albo 4 ) -> wybierz TAK i treść:
Kod:
<table width="100%" cellpadding="2" cellspacing="1" border="0" class="forumline">
  <tr>
   <td class="catHead" height="25" align="left">
   <span class="genmed"><b>Pierwsze menu</b></span></td></tr>
   
  <tr>
   <td class="row1" align="right">
   <p align="left">
   ...tekst...
   </p></td></tr>
   
</table>

&nbsp;

<table width="100%" cellpadding="2" cellspacing="1" border="0" class="forumline">
  <tr>
   <td class="catHead" height="25" align="left">
   <span class="genmed"><b>Drugie menu</b></span></td></tr>
   
  <tr>
   <td class="row1" align="right">
   <p align="left">...tekst...
   </td></tr>
   
</table>

&nbsp;

<table width="100%" cellpadding="2" cellspacing="1" border="0" class="forumline">
  <tr>
   <td class="catHead" height="25" align="left">
   <span class="genmed"><b>Trzecie menu</b></span></td></tr>
   
  <tr>
   <td class="row1" align="right">
   <p align="left">...tekst...
   </td></tr>
   
</table>

&nbsp;

<table width="100%" cellpadding="2" cellspacing="1" border="0" class="forumline">
  <tr>
   <td class="catHead" height="25" align="left">
   <span class="genmed"><b>Czwarte menu</b></span></td></tr>
   
  <tr>
   <td class="row1" align="right">
   <p align="left">...tekst...
   </td></tr>
   
</table>


<br />


potem na dole w PA -> Ogólne -> Konfiguracja Portali -> Rozmieszczenie modułów -> wybierz "Własne moduży 1,2,3,4"


i można zrobić 10x menu !
to wszystko.
 
     
scherz
[Usunięty]

Wysłany: 25-08-2004, 23:13   

They, SUPER, o to mi chodziło. :D :D :)

Dziękuję za pomoc :)

Oczywięcie wciskam przycisk POMÓGŁ
 
     
Vansen


Posty: 15
Wysłany: 04-06-2011, 10:54   

Przepraszam że odświeżam ten post, ale mam problem.

Jak w tym kodzie, w miejscu
...tekst...

umieścić własną nazwę z linkiem ?

Samo wklejenie linku powoduje oczywiście tylko jego wyświetlenie i to nie aktywnego.
Jak natomiast umieścić tam własny tekst, oraz jak przypisać do niego link ?
_________________
Uczę się - phpBB2 by Przemo
GG: 3253963
 
     
Tommekk80



Pomógł: 1410 razy
Posty: 4760
Wysłany: 04-06-2011, 17:24   

http://www.kurshtml.edu.pl/html/odsylacze.html

/edit

dopiero zauważyłem

Vansen napisał/a:
Przepraszam że odświeżam ten post


Rany...co za wykopalisko :shock:
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Vansen


Posty: 15
Wysłany: 05-06-2011, 12:56   

Wykopalisko, nie wykopalisko.
Ważne że pomogłeś, gdzie masz przycisk "POMÓGŁ".
Chcę dać tobie plusa... ;)
_________________
Uczę się - phpBB2 by Przemo
GG: 3253963
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a





phpbb

serwis laptopów

Design Cart

Prezent Simple - Prezent dla programisty

• Zamów reklamę