Przesunięty przez: Matteo 09-11-2013, 09:29 |
Map MOD 1.1 |
Autor |
Wiadomość |
azwel
|
Wysłany: 06-02-2006, 22:41 Map MOD 1.1
|
|
|
Jak sama nazwa wskazuje.
Mod który na podstawie współrzędnych pokazuje na mapie lokalizację użytkownika.
Zalecam lekturę plików tekstowych znajdujących się w paczce.
DEMA:
http://azwel.ovh.org/map.php (user: test, hasło: test - dostęp do konfiguracji moda w PA)
http://forum.tempra.org/map.php
Podziękowania dla miszka i BPL.
Wszelkie pytania odnośnie tego moda proszę pisać w tym temacie lub na forum testowym.
EDIT 31.11.2006:
Poprawka paczek ze względu na poprawkę do skryptu forum.
Dodatki można ściągnąć tutaj: http://azwel.info/phpbb/map_mod_addons.zip
Mirror: http://azwel.info/phpbb/map_mod_3110.zip |
_________________ Bezpłatnie pomagam na forum. Jeśli to za mało to zapraszam do skorzystania z płatnych usług. |
Ostatnio zmieniony przez Polaczek 20-08-2010, 20:53, w całości zmieniany 27 razy |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
yeti
|
Wysłany: 07-02-2006, 07:50
|
|
|
gdzie można zobaczyć jakieś demo? |
|
|
|
|
supersonic
|
Wysłany: 07-02-2006, 14:57 Błąd javascript
|
|
|
Coś nie tak z tym skryptem jest błąd java nie pokazuje nic po kliknięciu na flage na mapie |
|
|
|
|
azwel
|
Wysłany: 07-02-2006, 16:49
|
|
|
Pod FF działa... IE ma jakieś problemy. Niestety nie potrafię ich rozwiązać. Jak jest ktoś na tyle mądry żeby to poprawić to byłoby miło. |
_________________ Bezpłatnie pomagam na forum. Jeśli to za mało to zapraszam do skorzystania z płatnych usług. |
|
|
|
|
bivv
|
Wysłany: 08-02-2006, 21:23
|
|
|
Kod: | Map image file not found
DEBUG MODE
SELECT * FROM phpbb_map_mod_map WHERE id=1
Line : 261
File : map_functions.php |
Otwierałem w Operze 8.5 |
|
|
|
|
Sylwia
|
Wysłany: 08-02-2006, 22:00
|
|
|
azwel, mam to samo co bivv gdy chcę to zobaczyć na Twoim forum (obojętnie czy zalogowana jestem czy nie). FF 1.5.0.1 |
|
|
|
|
azwel
|
Wysłany: 08-02-2006, 22:30
|
|
|
Sylwia, bivv, tak to jest jak się daje testowemu użytkownikowi Juniora.
Już jest wszystko ok! |
|
|
|
|
miszko
|
Wysłany: 09-02-2006, 00:50
|
|
|
Na Operze nic sie nie wyswietla po kliknieciu na flagę, a w IE wyskakuje błąd.(u Ciebie testowane)
Zainstalowalem testowe forum na Krasnalu i taki sam blad jest. |
|
|
|
|
azwel
|
Wysłany: 09-02-2006, 10:34
|
|
|
miszko, to ma wyświetlać po najechaniu na flagę.
Ogólnie to nie wiem czemu to nie działa. Sprawdzcie jak na innych przeglądarkach się sprawuje ten mod pod czysytm phpBB: http://www.ford-probe.net/forum/map.php |
|
|
|
|
miszko
|
Wysłany: 09-02-2006, 10:39
|
|
|
Tak, wiem jak to działa.
Najezdzam na flagę. W Operze po kliknieciu nic się nie dzieje.
W IE wyskakuje błąd
Kod: |
Linie: 547
Char: 8
Error: 'over' nie jest obiektem lub jest pusty
Code: 0
|
Tą mapę co podałeś widziałęm już kiedyś i na niej chodzi ok.
Możliwe, że przez przypadek pomylileś się w kodzie forum np. w JS. |
|
|
|
|
azwel
|
Wysłany: 09-02-2006, 11:29
|
|
|
Udało mi się dojść do tego, że chyba to powoduje błąd: Kod: | return '<span class="name"><a href="'+u_profile+'" class="gensmall" onmouseover="userinfo(\''+user_name+'\',\''+location+'\',\''+distance+'\',\''+longitude+'\',\''+latitude+'\');" style="color:'+style+'">'+username+'</a> (<a href="'+u_map+'" class="gensmall">'+location+'</a>)</span><br />'; |
Oryginalnie jest tak:
Kod: | return '<a href="'+u_profile+'" class="gensmall" onmouseover="userinfo(\''+username+'\',\''+location+'\',\''+distance+'\',\''+longitude+'\',\''+latitude+'\');">
'+username+'</a> <a href="'+u_map+'" class="gensmall">'+location+'</a><br/>'; |
Ja tylko dodałem do tego kolorowanie nazwy usera. Poza tym nic nie ruszałem w JS bo nie jestem w tym dobry. Na localhoscie przywróciłem te wszystkie oryginalne ustawienia i też nie działa na IE. Nie wiem co jest grane |
Ostatnio zmieniony przez azwel 12-02-2006, 14:17, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
irekk
|
Wysłany: 09-02-2006, 11:38
|
|
|
masz dwa razy zdefiniowanego wstawionego diva "overLib" |
_________________ Cygantura |
|
|
|
|
ROGU
|
Wysłany: 09-02-2006, 13:30
|
|
|
Z kąd moge ściągnąc tę mape? Z bodajze 1 postu jak ściągam to zapisuje mi się jako plik download.php i to raczej nie jest to... prosze o własciwego linka...
Pozdrawiam |
|
|
|
|
d007
|
Wysłany: 09-02-2006, 14:54
|
|
|
ROGU napisał/a: | download.php |
zamien koncowke .php na .zip i po klopocie |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
azwel
|
Wysłany: 09-02-2006, 15:36
|
|
|
qbs, testowałem już u siebie na localhoscie różne opcje. Overlib, który jest w oryginalnej paczce z modem jest inny od tego co jest u Przema w forum. Próbowałem już różne kombinacje i nadal nie działa. miszko na gg napisał/a: | moze zrob tak ze przesledz caly kod od nowa, albo sporbuj go dodac od nowa. mi sie wydaje, ze gdzies w JS siedzi jakis bug,albo gdzies czegos brakuje, bo to nieraz wystarczy maly blad w skladni i wszystko sie sypie | Też już to robiłem i jak już pisałem wcześniej zmiany, które zrobiłem w JS napewno nie są przyczyną błędu bo sprawdzałem też z oryginalną wersją i nadal nie działa poprawnie. Możliwe, że przyczyną buga jest jakiś konflikt overliba, pewnie jest on jakoś inaczej zdefiniowany u Przema i w oryginale. Nie zmienia to jednak faktu, że na FF działa, a na innchy nie. A w sumie nie powinno działać wszędzie. |
|
|
|
|
|