Przesunięty przez: Boltex 23-07-2013, 20:25 |
Refresh |
Autor |
Wiadomość |
Nexer008
|
Wysłany: 08-07-2013, 09:32 Refresh
|
|
|
Witajcie.
Chciałbym dzisiaj zaprezentować mój pierwszy styl pod phpBB2 by Przemo
W załączniku macie screeny oraz download. Myślę, że się wam spodoba
Chciałbym jeszcze powiedzieć, aby przed instalacją stylu wykonać instrukcję, która jest zawarta w paczce.
A co tam w stylu mamy ?
» Animowane przeładowanie/ładowanie strony troszkę podobnie jak w IPB.
» Statystyki a la IPB
» Animowanie przewijanie strony do góry (strzałka w prawym dolnym rogu ekranu)
» Animowane przyciski w mini panelu "Znajdź nas na:"
» Górna belka
no i to by było na tyle .. nie zmieniło się dużo. Po prostu przeciętna przeróbka subSilvera ale myślę że i tak jak na pierwszy styl wykonany przez mnie jest w miarę dobry.
Pozdrawiam i zapraszam do oceny
AKTUALIZACJA ! (2013/07/14)
» Nowy overlib !
» Menu nie ma opacity ..
» Przycisk "do góry" wyżej o 100px
» Nowy wygląd w skrzynce !
» Nowe jaśniejsze buttonki, ikony !
» Usunięty hover tła w polu z tekstem w Panelu Administracyjnym.
» Czytelne napisy w Panelu Administracyjnym na zakładkach!
» Dodatkowy button .. czysty! Możliwość zrobienia swojego napisu (Tahoma, 12px)
AKTUALIZACJA ! (2013/07/15) - OSTATNIA
» Nowa ikona "Cytowanie selektywne"
» Nawigacja w tematach.
» Poprawione kolory w nawigacji. Pasujące do stylu.
» Kilka mniejszych/szczegółowych poprawek.
» Poprawione ikonki ..
» Poprawiony wygląd "Skrzynki pocztowej"
pusty button do edycji.png
|
|
Plik ściągnięto 16386 raz(y) 2,16 KB |
paneladministracyjny.png
|
|
Plik ściągnięto 316 raz(y) 257,24 KB |
widoktematuopen1.png
|
|
Plik ściągnięto 209 raz(y) 518,97 KB |
widoktematuopen.png
|
|
Plik ściągnięto 156 raz(y) 474,6 KB |
widoktematuclose.png
|
|
Plik ściągnięto 107 raz(y) 516,61 KB |
stronaglowna.png
|
|
Plik ściągnięto 183 raz(y) 544,67 KB |
odpwiedz.png
|
|
Plik ściągnięto 86 raz(y) 390,32 KB |
refresh.rar
|
Pobierz Plik ściągnięto 692 raz(y) 688,58 KB |
|
Ostatnio zmieniony przez Woytec 08-05-2015, 17:04, w całości zmieniany 9 razy |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
joli
Yollien +Styler
|
Wysłany: 10-07-2013, 22:08
|
|
|
Niebrzydki. ale - menu nie reaguje na ustawienia w PA, brak linkow np do albumu, grup czy statystyk i mozliwosci wyboru, co dla zalogowanych, a co nie.
Paskudny niedopasowany kolorystycznie dymek, wziety z subsilvera
Nieczytelne napisy w PA na zakladkach
Biala czcionka na bialym tle przy wpisywaniu wartosci w PA - wkurzajace to jest na maksa
Paskudne subsilverowe ikonki w Wiadomosciach, niedopasowane do stylu
W IE brak łapki na linkach, pionowy kursor zaznaczajacy troche dziwnei wyglada i biala ramka wokol gornego zielonego paska (top) psuje efekt.
Troszke pozapominales, musisz to poprawic, bo nie kazdy bedzie korzystal z kilometrowej instrukcji.
To takie trochę pojscie na łatwizne
pm.jpg
|
|
Plik ściągnięto 16538 raz(y) 5,95 KB |
|
|
|
|
|
Nexer008
|
|
|
|
|
joli
Yollien +Styler
|
Wysłany: 11-07-2013, 23:12
|
|
|
Na 8
menu kazdy moze.. zasada naszych stylow była prosta - bez zadnych problemow działa w nich wszystko, co powinno. I trzymajmy sie tego, bo firmujemy to samymi sobą
Nie kazdy potrafi zedytowac, i nie kazdy musi to umiec. Za to kazdy, kto sciaga styl zrobiony przez stylerów przema powinien miec pewnosc, ze jest kompletny |
Ostatnio zmieniony przez joli 11-07-2013, 23:15, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Nexer008
|
|
|
|
|
joli
Yollien +Styler
|
Wysłany: 11-07-2013, 23:17
|
|
|
no ok, ale kto aktualizuje IE? xd
popraw to menu, dla Ciebie to pestka wrzucic znaczniki, a dla kogos moze byc problem.
Poza tym jest naprawde ładny |
|
|
|
|
Nexer008
|
|
|
|
|
joli
Yollien +Styler
|
Wysłany: 11-07-2013, 23:28
|
|
|
Okej, przeciez nie poganiam |
|
|
|
|
Tommekk80
|
Wysłany: 12-07-2013, 08:15
|
|
|
Ja od siebie dodam tyle, że nie podobają mi się style, dla których trzeba grzebać w plikach php - to już nie ma sensu przy np. kilku stylach na forum.
Grafika dla hovera w menu jakaś urwana u góry (przezroczysta), co imho nie najlepiej wygląda.
Przycisk 'do góry' (ta strzałka) wchodzi 'pod' stopkę przy zjechaniu na sam dół, mógłbyś dać tę grafikę nieco wyżej.
Zapomniałeś jeszcze o overlibie - kolorki zmień na te ze stylu.
I pozwiedzaj sobie podstrony, są pozostałości po subSilverze - a nie powinno ich być.
Ogólnie jak napisała Jola, styl nawet ładny |
|
|
|
|
Nexer008
|
|
|
|
|
Moster
|
Wysłany: 15-07-2013, 00:03
|
|
|
Jak usunąć na dole to : Nasi użytkownicy napisali 15 postów, tematów 14 / Napisanych postów/tematów Mamy 5 zarejestrowanych użytkowników Wszystkich użytkowników Ostatnio zarejestrowana osoba: Bost Najnowszy użytkownik Najwięcej użytkowników 3 było obecnych 2013-07-10, 22:26 Najwięcej aktywnych
To forum odwiedzono już 94 razy Odwiedzin Forum istnieje
? |
|
|
|
|
Nexer008
|
|
|
|
|
Tommekk80
|
Wysłany: 15-07-2013, 12:47
|
|
|
Jeszcze cytowanie selektywne mógłbyś bardziej wyróżnić, teraz to dziwnie wygląda. I gdzieś mi zniknęła nawigacja w widoku tematów. (Nazwa twojego forum Strona Główna >> Główna kategoria forum etc.)
aaa.gif
|
|
Plik ściągnięto 16305 raz(y) 4,11 KB |
|
|
|
|
|
Nexer008
|
Wysłany: 15-07-2013, 13:16
|
|
|
Tommekk80 dzięki .. zapomniałem o nawigacji .. a co do cytowania to po prostu dopisze .. "Cytowanie Selektywne" |
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Deotho
|
Wysłany: 18-07-2013, 14:04
|
|
|
W sumie szablon nie jestem niczym nadzwyczajnym i jak na moje troszkę zbyt jasny(czyt. oczojebny). |
|
|
|
|
|