phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Woytec
15-10-2012, 19:02
Poszukuje odpowiedzi na pytanie
Autor Wiadomość
kamo22oli

Wysłany: 15-10-2012, 12:14   Poszukuje odpowiedzi na pytanie

Witam
Mam takie pytanie czy da sie dodać wiecej poziomów uzytkownika na przemie? bo w standardzie mam tylko UŻYTKOWNIK i ADMINSTRATOR a chciałbym dodac jeszcze specjalne poziomy dla innych z innymi uprawnieniami.

Moze mi ktos powiedziec jak to dodac? i czy potrzebny jest do tego dodatkowy plugin do forum
Ostatnio zmieniony przez kamo22oli 15-10-2012, 21:36, w całości zmieniany 1 raz  

Gadatliwa Kasia 

Woytec

Wysłany: 15-10-2012, 19:01   

Tytuł tematu jest niezgodny z zasadami.
Popraw tytuł, aby uniknąć zamknięcia wątku.

A jakie uprawnienia potrzebujesz? Być może interesuje cię "grupy"?

kamo22oli

Wysłany: 15-10-2012, 21:49   

Woytec, uprawnienia grup wiem jak ustawić są ustawione tak żeby wybrana grup np. Moderator miała dostęp do wybranego działu w tym wypadku do wszystkich.
Mi chodzi o to czy da rade stworzyć dodatkowy Poziom Użytkownika czyli jest obecnie tak że są dwa poziomy użytkownika pierwszy to UŻYTKOWNIK co nic nie daje a drugi to ADMINISTRATOR co daje pełny dostęp do forum a ja chciałbym stworzyć poziom użytkownika i dać wybranym osobom z takimi uprawnieniami jak
-Zdjęcie Warna
Obecnie mogę tylko ja jako Administrator zdjąć warna a jak bym stworzył inne uprawnienia to zrobiłbym tak żeby moderator mógł zdjąć warna ale i zarazem miałby ograniczony dostęp do PA.
Jeśli masz trochę czasu i ochoty napisz do mnie na GG 40168304
Ostatnio zmieniony przez Woytec 16-10-2012, 15:37, w całości zmieniany 1 raz  

Woytec

Wysłany: 16-10-2012, 15:36   

Masz w ustawieniach ostrzeżeń(z tym że wszyscy moderatorzy będą mogli to robić).

kamo22oli

Wysłany: 16-10-2012, 22:57   

No OK ale dalej drąże temat i tak jak napisałem wyżej da się zrobić dodatkowy poziom Użytkownika i wyznaczyć co może a co nie?

MQs

Wysłany: 16-10-2012, 23:17   

Standardowo nie. Trzeba by modyfikować skrypt. I to dosyć konkretnie podejrzewam, bo poziom i związane z nim uprawnienia wynikają bezpośrednio z kodu (inaczej: nie jest to jakiś zestaw danych dotyczących uprawnień).

Odpowiedz do tematu