Przesunięty przez: joli 27-08-2007, 21:59 |
FreeTableBlack - zmiana koloru paska przewijania oraz loga |
Autor |
Wiadomość |
szpakos

|
Wysłany: 12-04-2005, 23:54 FreeTableBlack - zmiana koloru paska przewijania oraz loga
|
|
|
Witam
Prosze o info jak zmienic kolor paska przewijania w stylu FreeTableBlack... probowalem sam zmienic ale niestety nie dalem razu, zmienilem w pliku FreeTableBlack.css w sekcji:
scrollbar-face-color
scrollbar-highlight-color
scrollbar-shadow-color
scrollbar-3dlight-color
scrollbar-arrow-color
scrollbar-track-color
scrollbar-darkshadow-color
i niestety kolor paska sie nie zmienil... Prosze o info.
Prosze takze o info gdzie i jak zmienic zebym mogl uzyc swojego loga w tym stylu... |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
They

|
Wysłany: 13-04-2005, 00:02
|
|
|
w overall_header.tpl zmien kody. |
|
|
|
 |
szpakos

|
Wysłany: 13-04-2005, 00:15
|
|
|
dziekuje bardzo dziala
PS. a mam pytanko czy jest jakis program, czy cos fajnego do robienia kodu z kolorami bo mam stronke ale tam troszke uciazliwie sie ustawia to... program fajnie jak by byl z opcja wybierania kolorow na palecie z kolorami lub cos latwiego o ile jest cos takiego |
|
|
|
 |
rzymek01
|
|
|
|
 |
szpakos

|
Wysłany: 13-04-2005, 12:49
|
|
|
super, wlasnie o to mi chodzilo Bardzo dziękuje
PS. mam jeszcze tylko jedno pytanko co do tego stylu... gdzie sie zmienia kolor wyswietlania na stronie glownej napisu Administrator oraz Moderator ktory znajduje sie na dole forum... prosil bym o info |
|
|
|
 |
They

|
Wysłany: 13-04-2005, 12:52
|
|
|
szpakos napisał/a: | PS. mam jeszcze tylko jedno pytanko co do tego stylu... gdzie sie zmienia kolor wyswietlania na stronie glownej napisu Administrator oraz Moderator ktory znajduje sie na dole forum... prosil bym o info | bylo juz o tym wiele razy walkowane
w PA -> Style -> Zarządzaj -> twój styl wybierz -> Edycje -> Font Color 2,3 (Kolor Czcionki 2,3). nr 3 - kolor admina, nr 2 moda.
nastepnym razem poszukaj używając "szukaj". |
|
|
|
 |
szpakos

|
Wysłany: 13-04-2005, 13:16
|
|
|
no tak ale jak tak zrobie to mi zmienia sie tez kolor: Forum | Tematy | Posty | Ostatni | Post
ktore znajduja sie pod opcjami forum (uzytkownicy, logowanie itp..) i myslalem ze może zle robie i robi sie to inaczej... |
|
|
|
 |
They

|
|
|
|
 |
szpakos

|
Wysłany: 13-04-2005, 14:08
|
|
|
oks dziekuje za linka juz zrobilem wg. opisu... bardzo dziekuje
PS. ale mam jeszcze inny problem z wykazem kto jest online na forum, i robie jak jest napisane w tym topicu co mi linka podales i niestety nie moge znalesc tych lini w tym pliku viewonline.php czyzby tego nei bylo czy jest gdzies jeszcze jakis inny plik??? |
_________________ Zapraszam wszystkich do wspanialej gry - MUSISZ TO ZOBACZYC!!! |
|
|
|
 |
They

|
Wysłany: 13-04-2005, 14:45
|
|
|
znajdz kawalek kodu jak jest takie same co jest w instrukcji podane w lince wyżej :
w pliku viewonline.php , więc zobacz jakie mają kody, potem wklej w tym miejscu.
a jeśli istnieje kawałek:
Kod: | else if ( is_jr_admin($row['user_id']) ) | to nie trzeba. |
|
|
|
 |
szpakos

|
Wysłany: 14-04-2005, 15:34
|
|
|
bardzo dziekuje juz tez dziala
ale chcialbym o jeszcze cos spytac, a w tym topicu bo nie chcem zakladac nowego
szukalem na forum ale nie moglem znalesc a potrzebuje zmienic kolor Grupy ktora jest Grup? moderatorów na kolor zielony (posiadam tylko jedna grupe ktorej wlasnie kolor chcem zmienic ) prosze napisz mi jak wiesz jak to zrobic...
[ Dodano: 14-04-2005, 15:36 ]
aaa oraz gdzie sie zmienia kolor linku, tzn. kolor ktory sie zmienia po najechaniu myszka na linka oraz jak wylaczyc podkreslenie ktore nastepuje takze po najechaniu myszka na linka... |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
They

|
Wysłany: 14-04-2005, 15:45
|
|
|
szpakos napisał/a: | szukalem na forum ale nie moglem znalesc a potrzebuje zmienic kolor Grupy ktora jest Grup? moderatorów na kolor zielony (posiadam tylko jedna grupe ktorej wlasnie kolor chcem (tak, chcem u nas na wsi tak się mówi) zmienic ) prosze napisz mi jak wiesz jak to zrobic... |
"Color Groups" albo "Color Ranks" w dziale "Gotowe Modyfikacje".
szpakos napisał/a: | aaa oraz gdzie sie zmienia kolor linku, tzn. kolor ktory sie zmienia po najechaniu myszka na linka oraz jak wylaczyc podkreslenie ktore nastepuje takze po najechaniu myszka na linka... | kolor linka to w PA -> Style -> Zarządzaj -> twój styl -> Edycje -> na samym początku na górze są tam do zmieniania kolorów, więc ty sam spróbuj zmienić, jeśli nietrafisz ten to następny np. Kolor Odnośnika, Kolor Odwiedzonego Odnośnika, Kolor Odnośnika pod Kursorem etc...
a podkreźlenie tego linka to w overall_header.tpl i twój_styl.css znajdź kody:
zamieć:
Oczywięcie wszystkie ,jeśli chcesz. |
|
|
|
 |
|