phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Matteo
09-11-2013, 09:27
Ajaxowy formularz rejestracji (Ajax Register)
Autor Wiadomość
Juna

Posty: 42
Wysłany: 08-11-2011, 13:19   

nie działa
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Juna

Posty: 42
Wysłany: 09-11-2011, 14:56   

Jak nie wgrałem ,wgrałem błąd jest.

 
     
Sadorin
zbanowany

Pomógł: 37 razy
Posty: 116
Wysłany: 09-11-2011, 14:57   

Juna napisał/a:
Jak nie wgrałem ,wgrałem błąd jest.


Źle zainstalowałeś modyfikację.. :roll:
 
     
Juna

Posty: 42
Wysłany: 09-11-2011, 15:13   

Problem miałem z tym plikiem ,a resztę zainstalowałem według instrukcji

[ Dodano: 09-11-2011, 15:27 ]
Błąd jest w pliku profile_add_body.tpl dlatego nie działa modyfikacja
 
     
pavi10

Pomógł: 1 raz
Posty: 20
Wysłany: 15-01-2012, 10:44   

A jak ktoś ma zainstalowany podział maila to jak zainstalować?
 
     
jezyk403


Pomógł: 2 razy
Posty: 209
Wysłany: 10-02-2012, 14:15   

Wszystko działa poprawnie z jednym wyjątkiem,krzaki w literkach :


_________________
Anteny DVB-T
 
     
mediumXx


Posty: 296
Wysłany: 10-02-2012, 14:33   

Panowie nie wiem czemu cały czas pisze że sprawdza, lipa nie działa
proszę o pomoc moje forum to http://www.chmielewski.xa...p?mode=register
 
     
jezyk403


Pomógł: 2 razy
Posty: 209
Wysłany: 10-02-2012, 14:37   

mediumXx napisał/a:
Panowie nie wiem czemu cały czas pisze że sprawdza, lipa nie działa
proszę o pomoc moje forum to http://www.chmielewski.xa...p?mode=register


Zobacz co jest na pisane na 1 stronie.
_________________
Anteny DVB-T
 
     
mediumXx


Posty: 296
Wysłany: 10-02-2012, 15:20   

nie kumam dosyć proszę o rozjaśnienie

lub pomoc w tym temacie ?
http://www.przemo.org/php...p=718364#718364
 
     
jezyk403


Pomógł: 2 razy
Posty: 209
Wysłany: 10-02-2012, 17:01   

kevin_ napisał/a:
kooza napisał/a:
działa ten mod jak mam zainstalowany Weryfikacja nazwy użytkownika ??


albo to, albo to
nie chce mi sie zgłębiać kodu w/w modu, ale w raczej moj moj > weryfikacja uzytkownika - ja trzymam sie funkcji z phpbb, a w przypadku tego weryfikacji to nie wyświetli Ci info jeśli nick jest zakazany, badz zawiera niedozwolone znaki, itd

Scoobany napisał/a:
Bardzo fajne, jednak mam zainstalowane reCAPTCHA, czy będzie z tym normalnie współpracować?


mod nie powinien z niczym "krzaczyć" od strony tpl edytujemy (a raczej dodajemy) parę wpisów dla pól input - username, email, new_password, password_comfirm - ale trudno mi powiedziec nie używam moda recapatcha

kooza napisał/a:
u mnie cos nie działa. jak wypełniam wszystkie pole to kolo tych wszystkich pol pisze Sprawdzanie...
i tak cały czas jest . co tu moze byc?


wiem gdzie lezy blad,
> profile_add_body.tpl
Kod:

http.open('GET', '{AJAX_CHECK_URL}&action='+mode+'&'+valuename1+'='+value1+'&'+valuename2+'='+value2+'&'+valuename3+'='+value3, true);
na

http.open('GET', '{AJAX_CHECK_URL}?action='+mode+'&'+valuename1+'='+value1+'&'+valuename2+'='+value2+'&'+valuename3+'='+value3, true);


sprawdz

update: usunąłem filtrowanie linku przez append_sid() zbędne:>
_________________
Anteny DVB-T
 
     
kevin_


Pomógł: 768 razy
Posty: 2680
Wysłany: 10-02-2012, 17:56   

mediumXx, wgraj poprawnie plik (prawidło: ajax_cpCheck.php => u Ciebie: ajax_cpcheck.php); TC zmienił Ci litery na małe

jezyk403, jeśli chodzi o brak polskich znaków: jakim edytorem edytujesz pliki (i czy edytowałeś jakieś pliki od modyfikacji i później je zapisałeś)
poza tym nie mogę zarejestrować się u CIebie na forum => http://rfcb.pl/profile.ph...ter&agreed=true (biała strona)

pzdr
_________________
Prezes :mrgreen:
 
     
mediumXx


Posty: 296
Wysłany: 10-02-2012, 18:21   

Dzięki działa kevin_, a w tym temacie byś nie pomógł ?

Patrico napisał/a:
xlesiu napisał/a:
Rozwiązaniem by było umieszczenie avatara w osobnej komórce np.
w index_box.tpl znajdź
Kod:
<td class="row2" {ONMOUSE2_COLORS}align="center" valign="middle" height="50" nowrap="nowrap"><span class="gensmall">{catrow.forumrow.LAST_POST}<br/><div class="avatar">{catrow.forumrow.LAST_POST_AUTHOR_AVATAR}</div>{catrow.forumrow.NUM_NEW_TOPICS}{catrow.forumrow.NUM_NEW_POSTS}</span></td>
i zamień na
Kod:
<td class="row2" {ONMOUSE2_COLORS}align="center" valign="middle" height="50" nowrap="nowrap"><div class="avatar">{catrow.forumrow.LAST_POST_AUTHOR_AVATAR}</div><td class="row2" {ONMOUSE2_COLORS}align="center" valign="middle" height="50" nowrap="nowrap"><span class="gensmall">{catrow.forumrow.LAST_POST}{catrow.forumrow.NUM_NEW_TOPICS}{catrow.forumrow.NUM_NEW_POSTS}</span></td>
znajdź
Kod:
<td class="{catrow.cathead.CLASS_ROWPIC}" colspan="3" align="right">&nbsp;</td>
i zamień na
Kod:
<td class="{catrow.cathead.CLASS_ROWPIC}" colspan="4" align="right">&nbsp;</td>
znajdź
Kod:
<td class="row2" {ONMOUSE2_COLORS}align="center" valign="middle" height="50" colspan="3"><span class="gensmall">{catrow.forumrow.forum_link.HIT_COUNT}</span></td>
i zamień na
Kod:
<td class="row2" {ONMOUSE2_COLORS}align="center" valign="middle" height="50" colspan="4"><span class="gensmall">{catrow.forumrow.forum_link.HIT_COUNT}</span></td>
w includes/function_hierarchy.php znajdź
Kod:
'INC_SPAN_ALL' => $max_level - $level + 5)
i zamień na
Kod:
'INC_SPAN_ALL' => $max_level - $level + 6)



To trzeba wykonać od razu, nie po zmienieniu, że avatar jest nad nickiem?

Bo mam zrobione już że jest pod nickiem, i jak z tego przerobić żeby było po lewej?


nie mogę zrobić to w tym pliku proszę o pomoc ?

[ Dodano: 10-02-2012, 18:22 ]
Dodaje jeszcze załącznik iż zapomniałem
 
     
jezyk403


Pomógł: 2 razy
Posty: 209
Wysłany: 10-02-2012, 19:18   

Kewin nie edytowałem plików, a do edycji plików używam EditPlus.Na razie zrobiłem sobie polskie litery bez ą, ę.
Rejestracja nie działała bo przed chwila wstawiałem moda.
_________________
Anteny DVB-T
 
     
Verilon

Posty: 5
Wysłany: 26-02-2012, 20:11   

Poproszę o pomoc wszystko działa lecz ciągle pisze sprawdzanie nie działa ten
sposób
kevin_ napisał/a:

http.open('GET', '{AJAX_CHECK_URL}&action='+mode+'&'+valuename1+'='+value1+'&'+valuename2+'='+value2+'&'+valuename3+'='+value3, true);
na

http.open('GET', '{AJAX_CHECK_URL}?action='+mode+'&'+valuename1+'='+value1+'&'+valuename2+'='+value2+'&'+valuename3+'='+value3, true);
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
paweo

Pomógł: 1 raz
Posty: 95
Wysłany: 03-03-2012, 17:14   

fotki nie działają ;]
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,16 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a





phpbb

serwis laptopów

Design Cart

Sklep z gadżetami

https://pozycjonowanie.agency

• Zamów reklamę