Potwierdzenie tekstowe problem! |
Autor |
Wiadomość |
bastekoko
|
Wysłany: 12-07-2010, 17:05 Potwierdzenie tekstowe problem!
|
|
|
Witam zainstalowałem ta modyfikacje: http://www.przemo.org/php...pic.php?t=41464
Teraz gdy wchodze w PA i chce dodać pytanie wyskauje to:
Kod: | Could not insert question/answer pair!
DEBUG MODE
SQL Error : 1146 Table 'csbrzesk_forum.phpbb_2textual_confirmation' doesn't exist
INSERT INTO phpbb_2textual_confirmation(question,answers) VALUES('Najdłuższa rzeka w Polsce?','Wisła')
Line : 113
File : admin_tc.php |
prosze o pomoc
pozdrawiam |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Logan4

|
Wysłany: 12-07-2010, 17:17
|
|
|
Wykonałeś zapytanie do bazy?
Na pewno nie, więc wykonaj. |
|
|
|
 |
bastekoko
|
Wysłany: 12-07-2010, 18:25
|
|
|
tzn chodzi o wklejenie tego kodu w phpmyadmin zakładak sql? Zrobiłem |
|
|
|
 |
xlesiu

|
Wysłany: 12-07-2010, 18:28
|
|
|
Cytat: | CREATE TABLE phpbb_2textual_confirmation (
id INTEGER NOT NULL AUTO_INCREMENT,
question TEXT NOT NULL,
answers TEXT NOT NULL,
PRIMARY KEY (id)
);
INSERT INTO phpbb_2textual_confirmation(question,answers) VALUES ('Stolica Polski to?', 'Warszawa');
INSERT INTO phpbb_2textual_confirmation(question,answers) VALUES ('Nazwa trzeciego miesi±ca roku?', 'Marzec'); | Takie wykonałeś z prefiksem phpbb_2 ? |
_________________ Jak tłumaczysz mi coś z php to mów do mnie jak do labradora. / krwiodawcy.org |
|
|
|
 |
bastekoko
|
Wysłany: 12-07-2010, 18:39
|
|
|
Ok nie ma już tego problemu ale teraz podczas rejestracji w ogole nie ma pola z pytaniem, nic nie ma |
|
|
|
 |
xlesiu

|
Wysłany: 12-07-2010, 19:05
|
|
|
bastekoko, nie widzę edycji pliku templates/DarkMW/profile_add_body.tpl Cytat: | #-----[ OPEN ]------------------------------------------
#
templates/subSilver/profile_add_body.tpl
#
#-----[ FIND ]------------------------------------------
#
<!-- BEGIN validation -->
#
#-----[ BEFORE, ADD ]------------------------------------------
#
<!-- BEGIN switch_textual_confirm -->
<tr>
<td class="row1"><span class="gen">{TEXTUAL_CONFIRMATION_QUESTION} * </span><br /><span class="gensmall">{L_TEXTUAL_CONFIRMATION_EXPLAIN}</td>
<td class="row2"><input type="text" class="post" style="width: 200px" name="tc_answer" size="25" value="" /></td>
</tr>
<!-- END switch_textual_confirm --> |
|
_________________ Jak tłumaczysz mi coś z php to mów do mnie jak do labradora. / krwiodawcy.org |
|
|
|
 |
bastekoko
|
Wysłany: 12-07-2010, 19:13
|
|
|
a przepraszam bo mialem stary link forum w profilu. zobacz teraz ale w sumie i tak nie edytowalem tego pliku myślałem że wystarczy pliki stylu prosilver edytowac.
[ Dodano: 12-07-2010, 19:22 ]
jednak nadal nie ma nic podaczas rejestarcji |
|
|
|
 |
Logan4

|
Wysłany: 12-07-2010, 19:28
|
|
|
Kod: | <!-- BEGIN validation -->
<tr>
<td class="row1"><span class="gen">{TEXTUAL_CONFIRMATION_QUESTION} * </span><br /><span class="gensmall">{L_TEXTUAL_CONFIRMATION_EXPLAIN}</td>
<td class="row2"><input type="text" class="post" style="width: 200px" name="tc_answer" size="25" value="" /></td>
</tr>
<!-- END switch_textual_confirm -->
<tr>
<td class="row1" valign="top"><span class="gen">{validation.L_VALIDATION}:<br /></span><span class="gensmall">{validation.L_VALIDATION_EXPLAIN}</span></td>
<td class="row2" align="left"><span class="gen">{validation.VALIDATION}<br /><input type="text" name="reg_key" class="post" onFocus="Active(this)" onBlur="NotActive(this)" maxlength="4" size="24"></span></td>
</tr>
<!-- END validation --> |
Zamien na
Kod: |
<tr>
</tr>
<!-- END switch_textual_confirm -->
<!-- BEGIN validation -->
<tr>
<td class="row1" valign="top"><span class="gen">{validation.L_VALIDATION}:<br /></span><span class="gensmall">{validation.L_VALIDATION_EXPLAIN}</span></td>
<td class="row2" align="left"><span class="gen">{validation.VALIDATION}<br /><input type="text" name="reg_key" class="post" onFocus="Active(this)" onBlur="NotActive(this)" maxlength="4" size="24"></span></td>
</tr>
<!-- END validation --> |
|
|
|
|
 |
xlesiu

|
Wysłany: 12-07-2010, 19:31
|
|
|
bastekoko, w instrukcji jest co oznacza dodaj PRZED a Ty dodałeś za kodem <!-- BEGIN validation --> |
|
|
|
 |
bastekoko
|
Wysłany: 12-07-2010, 19:39
|
|
|
Faktycznie mój błąd poprawiłem i działa, zaraz jeszcze przetestuje i dam pomógł. Dzieki panowie |
Ostatnio zmieniony przez bastekoko 12-07-2010, 19:43, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
xlesiu

|
Wysłany: 12-07-2010, 19:40
|
|
|
bastekoko, wyżej opisany błąd jest w pliku profile_add_body.tpl |
|
|
|
 |
bastekoko
|
Wysłany: 12-07-2010, 19:46
|
|
|
Kolejny błąd niby działa tzn pokazuje pytanie podczas rejestracji ale wpisze tam byle co i da się zarejestrować |
|
|
|
 |
xlesiu

|
Wysłany: 12-07-2010, 19:50
|
|
|
Może jeszcze gdzieś pomyliłeś to BEFORE Sprawdź pliki. |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
bastekoko
|
Wysłany: 12-07-2010, 20:01