phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Problemy z serwerem nazwa.pl
Autor Wiadomość
Sylwia

Wysłany: 18-11-2007, 20:22   

heavy, nie ma lepszego skryptu.
Swoją drogą co tu robisz skoro nie masz forum na phpBB by Przemo?

Gadatliwa Kasia 

heavy

Wysłany: 18-11-2007, 20:30   

Sylwia napisał/a:
heavy, nie ma lepszego skryptu.
Swoją drogą co tu robisz skoro nie masz forum na phpBB by Przemo?

Kto powiedział, że nie używam? Używam ale raczej jako zabawkę bo do poważniejszych zastosowań się nie nadaje. Co do lepszego skryptu - to chyba nie ma gorszego :)

DjDr

Wysłany: 21-11-2007, 23:34   

Panowie, lepszy czy gorszy nie ma znaczenia.
NetArt wprowadziło takie restrykcje zupełnie niedawno, tj do tego stopnia ( wiem, że zawsze mieli ) bez żadnego uprzedzania klientów.
To jest nie fair. Trudno niech zarabiają krocie na stronach firmowych. Mnie już tam nie ma.

ps:

Znam dwie osoby, które mają popularne fora phpbb ( nie przemo ) i mają ten sam problem.

Pozdrawiam

arcy

Wysłany: 21-11-2007, 23:41   

heavy napisał/a:
bo do poważniejszych zastosowań się nie nadaje.
BY-ZY-DU-RA
heavy napisał/a:
to chyba nie ma gorszego
BY-ZY-DU-RA
Ale to oczywiście Twoje zdanie i możesz mieć jakie Ci się podoba. Dla mnie opowiadasz głupoty :lol:
DjDr, Sylwia,
Twój podpis/sygnaturka jest niezgodna z regulaminem.
Zapoznaj się z pkt 2 oraz 3 Regulaminu tego forum.

Uprzejmie Was proszę o zmianę podpisu - zakaz reklamy.

heavy

Wysłany: 22-11-2007, 00:04   

arcy napisał/a:
heavy napisał/a:
bo do poważniejszych zastosowań się nie nadaje.
BY-ZY-DU-RA
heavy napisał/a:
to chyba nie ma gorszego
BY-ZY-DU-RA
Ale to oczywiście Twoje zdanie i możesz mieć jakie Ci się podoba. Dla mnie opowiadasz głupoty :lol:
DjDr, Sylwia,
Twój podpis/sygnaturka jest niezgodna z regulaminem. Zapoznaj się z pkt 2 oraz 3 Regulaminu tego forum.
Uprzejmie Was proszę o zmianę podpisu - zakaz reklamy.

Postaw sobie większe forum i płacz, że musisz płacić 10x więcej niż ten który np. ma vb za hosting ;)
Nazwa i tak ma te limity wysokie - zagranicą limit ten wynosi zywukle mniej niż 100000 zapytań - nazwa ma 200000.

Ale to jeszcze zamało dla phpbb który od początku był słabym skryptem.

[ Komentarz dodany przez: arcy: 22-11-2007, 00:08 ]
heavy, jak wspomniałem - to Twoje zdanie, szanuję je, ale się z nim nie zgadzam. Tyle.

ORI

Wysłany: 23-01-2008, 21:43   

Teraz ja opisze swoje problemy. Przez ostatnie zabezpieczenia php forum mi padalo czesto, teraz najlepsze, phpmyadminem backupu zrobic nie moge bo sa limity :D poprosilem o zrzut konta do tar.gz tez nie ma takiej mozliwosci :D baze musze zrzucic recznie zewnetrznym programem.. a ma 250 mb smiechu warte...

KUSZCZAK

Wysłany: 23-01-2008, 22:40   

Ja mam taki problem, że zakupiłem serwer za 366zł rocznie, a mógłbym kupić jakiś innej firmy z mniejszym transferem za grosze, bo mam 1% wykonanego transferu, a już pół roku minęło. :lol:

yeahman

Wysłany: 09-02-2008, 04:29   

Mam i serwer i domenę na nazwie.

Problem: Forum potrafi na jakieś 120 sekund przestać odpowiadać !! Naprawia się automatycznie. nazwa.pl nie potrafi opisać błędu. ŻENADA !! :evil: :evil: :evil:

dan82

Wysłany: 15-02-2008, 01:10   

Witam.
Takze posiadam server i domene na nazwa.pl i od jakiegos czasu srednio 3x w miesiacu moje forum na 60 minut przestaje dzialac, a powodem jest...
Kod:
phpBB by Przemo : Critical Error

Error doing DB query userdata row fetch

DEBUG MODE

SQL Error : 1226 User 'xxxxl' has exceeded the 'busy_time' resource (current value: 600000000)

SELECT user_ip, user_level, user_jr, user_ip_login_check FROM phpbb_users WHERE user_id = 2

Line : 340
File : sessions.php
ten komunikat.
Kiedy wyslalem zapytanie do Nich dostalem nastepujaca odpowiedz.
Kod:
Witam,

Ten komunikat pojawia się zawsze wtedy gdy zostanie przekroczony
maksymalny czas wykonywania zapytań równy 600 sekund na godzinę.
Proszę zoptymalizować skrypty pod kątem czasu wykonywania zapytań.
Baza jest blokowana automatycznie, po upływie pełnej godziny to
ograniczenie jest również automatycznie zdejmowane.

Wczesniej (a mam u nich server od prawie poltora roku) nie mialem takich problemow.
Server za 366zl a takie cyrki sie porobily... :/
Nie wspomne juz o tym ze srednio 2x w miesiacu glowna strona NAZWA.PL przestaje istniec...
Ma ktos pomysl co zrobic i gdzie szukac dobrego hostingu ?
Miesieczne zurzycie transfera to ok 30gb.

[ Dodano: 15-02-2008, 01:16 ]
heavy napisał/a:
Nazwa i tak ma te limity wysokie - zagranicą limit ten wynosi zywukle mniej niż 100000 zapytań - nazwa ma 200000.
z tego co mi napisal Pan z nazwa.pl to tych zapytan jest 600. tak jak to wyzej jest napisane.

axxa

Wysłany: 06-03-2008, 13:18   

dan82 napisał/a:
o tych zapytan jest 600.

dokładnie, 600 na s a tu można poczytać specyfikację

powiedźcie jak sobie radzicie z problemem przekroczenia tych zapytań ? bo ja mam już dość tego blokowania się forum na godzinę :(
może ktoś ma jakaś receptę?

Mich@ł

Wysłany: 06-03-2008, 19:41   

axxa, zmiana serwera...

ew. wyłączenie modyfikacji takich jak album, shoutbox, urodziny itd

Fargariel

Wysłany: 11-03-2008, 16:45   

dzisiaj pojawil sie u mnie taki problem:
[403] Forbidden : Dostęp zabroniony
Zapytanie odrzucone przez serwer. Nie masz dostępu do /forum/ na tym serwerze.
You don't have permission to access /ed/forum/

Oczywiscie dotyczy to tylko katalogu forum. Wszystko do dzisiaj smigalo ladnie, pieknie. Niestety nie moge dojsc do porozumienia z administracja nazwa.pl [nie potrafia mi odpowiedziec na pytanie "co jest grane"] i nie wiem zbytnio co poczac.

Friend

Wysłany: 11-03-2008, 18:43   

A atrybuty katalogu masz dobrze ustawione? Ale jeśli sa spoko to wg. mnie bardziej prawdopodobne jest to że admin nazwa.pl zablokował Ci forum bo generujesz zbyt duże obciążenie.. Najlepiej zadzwoń i się zapytaj albo poczekaj bo niedlugo dostaniesz maila z wiadomoscia ze musisz poszukac inny serwer.

Fargariel

Wysłany: 11-03-2008, 19:16   

Friend napisał/a:
A atrybuty katalogu masz dobrze ustawione? Ale jeśli sa spoko to wg. mnie bardziej prawdopodobne jest to że admin nazwa.pl zablokował Ci forum bo generujesz zbyt duże obciążenie.. Najlepiej zadzwoń i się zapytaj albo poczekaj bo niedlugo dostaniesz maila z wiadomoscia ze musisz poszukac inny serwer.

atrybuty mam w porzadku. a z adminem to ja mailuje juz caly dzien i sadze, ze by mi to powiedzial[blokada konta].

Gadatliwa Kasia 

pysiek

Wysłany: 07-04-2008, 17:01   

Witam, wykupiłem kilka miesięcy temu serwer w nazwa.pl :(

zapłaciłem za niego 366 zł - duzo ale stwierdziłem że niebede przynajmniej musiał narzekać - i się myliłem :(

wszystko było super lecz
- po kilku miesiącach moje forum zostało zablokowane - powód: zabardzo obciążało im serwery (kabaret)
- wykupiłem drugi serwer w superhost.pl
- przeniosłem tam forum i myślałem ze juz po sprawie...
- dwa tygodnie później moja strona (na serwerze nazwa.pl) zostaje zablokowana - powód: baza danych zabardzo obciąża im serwer :(
- przeniosłem baze na serwer w superhost.pl

- obecnie na serwerze w nazwa.pl zostały tylko pliki mojej strony - w tym duza galeria zdjęć która musi tam zostać ponieważ dają mi 2000GB transferu rocznie co jest mi bardzo potrzebne i.....

dzisiaj dostałem mail`a z informacją że nałożyli mi jakiś limit transferu ponieważ: ZABARDZO OBCIĄŻAM IM SERWER !!!

KLIENT PŁACI A ONI GO POPROSTU WYRZUCAJĄ !!! TRAGEDIA !!!

[ Komentarz dodany przez: shqvarny: 10-04-2008, 13:47 ]
jak robisz coś pogrubione, to zadbaj o ortografię.

Odpowiedz do tematu