|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
[OffTopic] Jaką szkołę wybrać? |
Autor |
Wiadomość |
Matteo
![phpgroup](templates/subSilver/images/ranks/rank_groupp.png)
![](images/avatars/4260166025351389903c98.png)
|
Wysłany: 19-07-2011, 15:47
|
|
|
Zależy co rozumiesz, pod pojęciem "opłacało by się".
Ja Ci mogę tylko powiedzieć, że technikum to fajna sprawa.
Wiele osób, moich rówieśników teraz mówi mi, że żałuje tego, iż nie poszedł do technikum.
Kierunek masz na czasie, także jeśli Cię to interesuje - brnij w tym kierunku. |
|
|
![](templates/subSilver/images/spacer.gif) |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
starlight22
|
Wysłany: 19-07-2011, 18:21
|
|
|
dinotmrc napisał/a: | nic się nie robi na lekcjach, można ściągać, jest mało kartkówek i sprawdzianów są w temacie. |
Uhuhu... Czasem zdarza się, że klasa ma luzy. Ale bez przesadyzmu. Idziesz na określony kierunek technikum i nie sądzę, by szkole chciało się go otwierać tylko po to byś mógł pospać na lekcji i nic z niej nie wynieść.
dinotmrc, Wiadomo, że w technikum masz przedmioty zwykłe i zawodowe, a licealiści mają tylko zwykłe (jak polski, matma itd.) Więc Ty po technikum wynosisz zawsze więcej.
dinotmrc napisał/a: | Czyli co, opłacało by mi się iść do tego Technikum Informatycznego? |
To już zależy tylko i wyłącznie od Ciebie co zamierzasz zrobić ze swoim życiem. Wszystko będzie miało 'konsekwencje' w przyszłości. Jesteś panem swojego losu, pamiętaj o tym Nikt nie zdecyduje za Ciebie, to Ty musisz podjąć decyzję - life is brutal. Tutaj kolego już zaczyna się dorosłość.
My w tym temacie wyrazimy swoje zdanie, ale Ty sam musisz wybrać co będzie się opłacało dla Ciebie bardziej. |
_________________ ... Mam serce w ogniu i niewiele mam w tym życiu czasu, by żałować czegoś... |
|
|
|
Polaczek
![](images/avatars/9865431034e1ecacca1539.png)
|
Wysłany: 19-07-2011, 21:56
|
|
|
nie bede nikogo przekonywal, swoje wiem nikt mi nie powie ze po technikum osiagnie tyle samo co po studiach. sa oczywiscie wyjatki, RZADKIE! ktos tu wstawial dowcip o tym ile zarabia technik-informatyk, tak cos kojarze? to sie nie wzielo z kosmosu. |
_________________ The Cephei Family
stuff 'n' stuff |
|
|
|
japi55
![](images/avatars/1988222069510300598406a.jpg)
|
Wysłany: 19-07-2011, 21:59
|
|
|
Polaczek napisał/a: | nikt mi nie powie ze po technikum osiagnie tyle samo co po studiach |
Ale ja na technikum nie kończę, na studia też pójdę
Dinotmrc pewnie też. |
|
|
|
Polaczek
|
Wysłany: 19-07-2011, 22:00
|
|
|
teraz sobie tak pomyslalem, ze moze w innym srodowisku sie obracam skoro mam takie a nie inne zdanie jednak zdecydowana wiekszosc moich znajomych, kolegow ma podobne zdanie.
[ Added: 19-07-2011, 23:02 ]
japi55, no to zycze ci zebys sie dostal, bo nielatwo mam paru znajomych co probowali przy dobrych wynikach po technikum... zaluja.... |
stuff 'n' stuff |
|
|
|
dinotmrc
|
|
|
|
Polaczek
|
Wysłany: 19-07-2011, 22:05
|
|
|
No to dobrze. W sumie kazdy musi podjac decyzje sam, po poznaniu za i przeciw i porownaniu. |
stuff 'n' stuff |
|
|
|
MooFix
Czarna lista
![](images/avatars/19285893734e2360cd3409a.png)
|
Wysłany: 20-07-2011, 01:31
|
|
|
Polaczek dokładni trzeba samemu podjąć Taką decyzję bo jak ci się nie spodoba to będziesz myślał dlaczego ja ich posłuchałem i poszedłem do Technikum a że jeszcze masz tak ładnie opisane wady i zalety tej szkoły że dużo nie musiałeś myśleć więc życzę powodzenia w nowej szkole |
_________________ Tworzę Style pod phpBB by Przemo i nie tylko Jesteś Zainteresowany Napisz na GG lub PW
Przez GG Pomagam tylko odpłatnie!
Pomoc poza forum odpłatna |
|
|
|
dinotmrc
|
Wysłany: 20-07-2011, 09:34
|
|
|
No, ale w sumie ta decyzja wyjdzie mi na dobre, bo chcę iść w stronę Informatyczną. Nie wiem, jak będzie na Studiach - czy będzie jakieś chore programowanie, czy coś... Na pewno lepsze to, niż robota na budowie. |
_________________ Moje modyfikacje:
* Widok profilu w temacie
* Unikalne podstrony + kodowanie linków |
|
|
|
Cassino
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
starlight22
|
Wysłany: 21-07-2011, 13:26
|
|
|
Polaczek napisał/a: | nikt mi nie powie ze po technikum osiagnie tyle samo co po studiach. |
A kto powiedział, że po technikum nie można iść na studia?
dinotmrc, myślę, że dobrze wybrałeś i że będzie to procentować w przyszłości. |
_________________ ... Mam serce w ogniu i niewiele mam w tym życiu czasu, by żałować czegoś... |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!