phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
[opinie] netlook.pl (nie dla duu?ych for)
Autor Wiadomość
denio-max

Wysłany: 04-07-2005, 23:43   

Ja nie narzekam, mam konto właśnie na ostatnio wymienionym serwerze, i stronka chodzi faktycznie szybciej. Dodatkowo - nigdy nie miałem problemow z bazą, co na innych serwerach jest notorycznym błędem. No i uptime mam 100% od grudnia, kiedy załozyłem konto. A co do "Zero Sized Reply" - lepiej zajmij się HTMLem, bo widzę że na technologi PHP niewiele sie znasz skoro winisz host za ten błąd na forum, albo zmien swojego dostawcę internetu :!:

Gadatliwa Kasia 

-=mrock=-

Wysłany: 05-07-2005, 01:03   

denio-max napisał/a:
Ja nie narzekam, mam konto właśnie na ostatnio wymienionym serwerze, i stronka chodzi faktycznie szybciej. Dodatkowo - nigdy nie miałem problemow z bazą, co na innych serwerach jest notorycznym błędem. No i uptime mam 100% od grudnia, kiedy załozyłem konto. A co do "Zero Sized Reply" - lepiej zajmij się HTMLem, bo widzę że na technologi PHP niewiele sie znasz skoro winisz host za ten błąd na forum, albo zmien swojego dostawcę internetu :!:

No proszę, specjalista od PHP i uprzejmości :)
Powiedz w takim razie dlaczego na innych serwerach nie ma tego problemu przy tym samym sofcie, a na Netlooku jest, niezależnie od łącza z którego się wchodzi na forum?

rdx

Wysłany: 05-07-2005, 07:53   

gdy moje forum tam chodziło czesto wystepowały mi problemy zpisaniem postow ii to u wielu userow bylo tak ze po odpowiedzi pokazywała sie pusta strona z bledem połaczenia sie z baza albo dany post nie był dodany

shqvarny

Wysłany: 05-07-2005, 08:04   

denio-max, to podaj przynajmniej w profilu adres forum jak się tak chwalisz :] link do statystyk upitem'u też by się przydał, skoro masz 100% od ponad pół roku.
praktycznie w każdej firmie są serwery gorsze i lepsze, a widać, że "zero sized reply" to nie taka nowość i osobliwość na netlook.pl
nadajesz się na zgryźliwca tego forum :]

uwaga do pozostałych :arrow: jeśli piszecie o problemach to napiszcie conieco jak duże są Wasze witryny czy fora. ułatwi to wybór innym.

denio-max

Wysłany: 05-07-2005, 08:47   

Kod:
denio-max, to podaj przynajmniej w profilu adres forum jak się tak chwalisz :] link do statystyk upitem'u też by się przydał, skoro masz 100% od ponad pół roku.

Proszę bardzo, podane. Jestem tam jednym z adminów. Te bledy o ktorych piszecie to wina waszych poulepszanych for by Przemo. Netlook działa już kilka lat, a utrzymać wysoką pozycję i jakość usług jak oni od kilku lat to jest sztuka. A najbardziej bawi mnie jak ktoś pisze źle a wcale tam nie ma strony...

Kod:
nadajesz się na zgryźliwca tego forum :]

Bez przesady, czy już spokojnie nie można swojej opinii wyrazić, nawet jeżeli jest inna niż kolejnych dzieciaków mających fora counter-strike?

Kod:
Powiedz w takim razie dlaczego na innych serwerach nie ma tego problemu przy tym samym sofcie, a na Netlooku jest, niezależnie od łącza z którego się wchodzi na forum?

Prosta odpowiedź - Netlook ma jedne z najlepiej zabezpieczonych serwerów na jakie trafiłem. Włamanie na serwer jest praktycznie niemożliwe (o ile któś nie zna hasła) a niektóre dodatki do wersji by Przemo próbują wymusić na ich serwerach zachowania, które są uznawane przez systemy zabezpieczeń jako naruszenia. Rozmawiałem o tym z kimś z obsługi, potwierdzili. Sprawa dotyczy TYLKO wersji by Przemo, na zwykłym phpBB wszystko śmiga elegancko (chociaż ja mam by Przemo ale powyłączałem te bzdury i fajerwerki).

shqvarny

Wysłany: 05-07-2005, 09:37   

Cytat:
Proszę bardzo, podane. Jestem tam jednym z adminów. Te bledy o ktorych piszecie to wina waszych poulepszanych for by Przemo. Netlook działa już kilka lat, a utrzymać wysoką pozycję i jakość usług jak oni od kilku lat to jest sztuka. A najbardziej bawi mnie jak ktoś pisze źle a wcale tam nie ma strony...

żeby to takie proste było... adminuje kilka dużych for i z wersją by Przemo problemów żadnych nie ma. szczęście czy to jednak wina serwera skoro tylko na niektórych się pojawiają błędy :?:

denio-max napisał/a:
Prosta odpowiedź - Netlook ma jedne z najlepiej zabezpieczonych serwerów na jakie trafiłem. Włamanie na serwer jest praktycznie niemożliwe (o ile któś nie zna hasła) a niektóre dodatki do wersji by Przemo próbują wymusić na ich serwerach zachowania, które są uznawane przez systemy zabezpieczeń jako naruszenia. Rozmawiałem o tym z kimś z obsługi, potwierdzili. Sprawa dotyczy TYLKO wersji by Przemo, na zwykłym phpBB wszystko śmiga elegancko (chociaż ja mam by Przemo ale powyłączałem te bzdury i fajerwerki).

masz phpBB by Przemo, ale z powyłączanymi "bzdurami i fajerwerkami" i jednocześnie mówisz o wyższości czystego phpBB nad wersją Przema... gdzie tu logika :?: :| ktoś logicznie myślący zapewne nie zrozumie czemu wersja Przema jest taka zła, skoro sam z niej korzystasz :?:

pisz racjonalniej, logiczniej, z sensem, a wtedy będzie można potraktować Cię jako poważnego rozmówcę :) nie piszę tego ze złośliwości, po prostu nie rozumiem jak można psioczyć na rzecz A, mówiąc że z B nie ma problemów, a mając wybór decyduje się na A :|

denio-max

Wysłany: 05-07-2005, 10:51   

Wersja przema ma kilka zalet na zwyklym phpBB, m.in. mozliwosci backupow, statystyki. Ale wiekszosc bajerow ktore wlaczaja niektorzy uzytkownicy na swoich forach to przesada - stad moja wypowiedz tutaj. Banerki, reklamy, wyskakujace okienka, shoutboxy, urodziny uzytkownikow, najaktywniejsi userzy czy inne wynalazki to przesada - forum to nie cukierek, to miejsce gdzie kazdy powinien miec mozliwosc wypowiedzenia sie na zadany temat. Dlatego wszedzie jest wymagany umiar. Jezeli nie odpowiada komus konfiguracja serwera na Netlook z powdu zabezpieczen jakie oni tam sobie maja (na szczescie) to niech poszuka sobie inny hosting vel kero czy cal. Tam przejdzie wszystko :twisted:

Ja wole zabezpieczenia Netlook'a i spokojny sen wiedzac ze ktos tam sie martwi czy moje forum dziala i czy nic zlego sie z nim nie dzieje. Nawet za cene braku bajerow na stronie.

rdx

Wysłany: 05-07-2005, 15:22   

denio-max napisał/a:
Wersja przema ma kilka zalet na zwyklym phpBB, m.in. mozliwosci backupow, statystyki. Ale wiekszosc bajerow ktore wlaczaja niektorzy uzytkownicy na swoich forach to przesada - stad moja wypowiedz tutaj. Banerki, reklamy, wyskakujace okienka, shoutboxy, urodziny uzytkownikow, najaktywniejsi userzy czy inne wynalazki to przesada - forum to nie cukierek, to miejsce gdzie kazdy powinien miec mozliwosc wypowiedzenia sie na zadany temat. Dlatego wszedzie jest wymagany umiar. Jezeli nie odpowiada komus konfiguracja serwera na Netlook z powdu zabezpieczen jakie oni tam sobie maja (na szczescie) to niech poszuka sobie inny hosting vel kero czy cal. Tam przejdzie wszystko :twisted:

Ja wole zabezpieczenia Netlook'a i spokojny sen wiedzac ze ktos tam sie martwi czy moje forum dziala i czy nic zlego sie z nim nie dzieje. Nawet za cene braku bajerow na stronie.

wiesz niezgodze sie tutaj z toba bo na swoim forum o takich statystykach
Liczba postów: 16334 Postów dziennie: 58.36
Liczba tematów: 1188 Tematów dziennie: 4.24
Liczba użytkowników: 690 było wiecej ale aby szybciej forum chodziło odchudziłem o ostatnio nielogujacych sie uzytkownikow czyli o jakies 390 osób
które znajdowało sie na netloku było bardzo okrojone z wodotrysków ze wzgledu na limity transferow ktorych i tak zawsze nie stykało do konca miesiaca a konto było kontem z wyzszej półki
forum chodziło bardzo wolno tak jak i strona wiec moje odczucia co do tego hostingu sa złe jesli chodzi o fora sredniej wielkosci. Netlook tak jak tu w temacie byłoo juz napisane jest dobry na małe fora a przy srednich nawet okrojonych z wodotryskow juz wymieka wiec odradzam wszystkim forumowiczom chcacym zakładac fopra ten hosting
pozatym cos maja kłopoty z php my adminem mało tego ze chodzi wolno to przy kopiowaniu wystepuja blędy co było przyczyna ze forum musiałem stawiac niestety od nowa obecny adres too www.forum.trainz.pl narazie userow jest jescze w poruwnaniu ze stara strona o 1/3 mniej

kub

Wysłany: 07-02-2006, 13:32   

Ponieważ w temacie "Sprawdzony hosting" pojawił się wpis na temat netlook, chciałem dorzucić swoją opinię.
Mam tam konto od ponad pół roku, na którym biega małe forum "by Przemo".

-> Po wpłacie pieniędzy na ich rachunek bankowy, mój serwer został uruchomiony po kilku godzinach (wpłacałem w oddziale ich banku w południe, a wieczorem już wszystko działało).

-> Przez cały okres użytkowania nie miałem żadnych problemów poza króciutkimi przerwami, o których firma szybko informowała na forum wsparcia technicznego.

-> Na wszelkie moje pytania bardzo szybko uzyskiwałem odpowiedź.

-> Przyjemny akcent: wykupiłem konto START o pojemności 200MB. W międzyczasie oferta została zmieniona i pojemność tego pakietu zwiększyła się do 300MB. Mimo że nowe parametry dotyczyły nowych klientów, firma poinformowała, że na życzenie, moze zwiekszyć pojemność takze klientom, którzy zakupili pakiet na starych zasadach. Nie miała takiego obowiązku. W dzisiejszych czasach to nietypowe, ale jakże budujące podejście do klienta :)

Polecam

bulion

Wysłany: 07-02-2006, 17:01   

ZGADZAM SIĘ w 100% z kub,
mam tam konto, smiga spore forum, duży portal i kilka mniejszych podstronek.
wszystko szybko i bezawaryjnie!.

POLECAM!

arcy

Wysłany: 08-02-2006, 15:59   

Jeśli chodzi o netlooka, mam konto już prawie 2 lata - forum żeglarskie + prywatna strona www:
- bardzo fachowa, szybka i miła obsługa + świetny kontakt na forum netlooka
- brak problemów z kontem (byla 1 powazna awaria od tamtej pory wszystko chodzi calkowicie bezawaryjnie)
ogólnie bardzo chwalę netlooka jest jednak ale...
- ograniczenia w wysyłaniu masowej korespondencji - 10 maili na raz, nie więcej jak 100 na godzine
- ograniczenia w wielkości bazy danych - 50MB (nawet w pakiecie MAX :? )
- funkcja passthru() nie jest dostępna dla użytkowników, brak ImageMagick (problemy z załącznikami graficznymi)
Duze fora odpadaja...

Ale ogólnie polecam szczególnie na początek za względu na niskie ceny i znakomita pomoc techniczna :)

rdx

Wysłany: 11-02-2006, 01:36   

netlok moze i fajny ale dla malutkich forek ja swoim forum praktycznie jak pisali uszkodzilbym jeden z serwerow podziekowali mi za wspolprace po 4 miesiacach forum nie bylo duzo tylko 500 userow:)

Fidma

Wysłany: 24-02-2006, 23:12   

ja netlooka nie polecam. mialem tam swojego czasu wykupiony pakiet i baaardzo sie zawiodlem. mi sie zdarzyl kilkudniowy downtime bo im akurat jeden serwer padl :(

arcy

Wysłany: 27-04-2006, 17:33   

Netlook.pl napisał/a:
Wiadomość dotyczy posiadaczy for dyskusyjnych opartych na skryptach phpBB w modyfikacji "by Przemo" w wersji 1.12.5 i wcześniejszych. (postawionych na serwerach Netlook.pl)

Zmiana dotyczy systemu rozsyłania wiadomości e-mail przez skrypt.

Prosze w pliku /includes/emailer.php zamienić:

$email_from = ($this->from != '') ? "From: $this->from <$this->from>\n"
: "From: $admin_email <$admin_email>\n";

Na:

$email_from = ($this->from != '') ? "From: $this->from\n" : "From:
$admin_email\n";

Mozna tez dodac do katalogu /includes/mods_info/ dowolny plik PHP z zawartoscia:

<?php
$mod_name[] = 'Mail fix';
$add_size['includes/emailer.'.$phpEx] -= 27;
?>

aby kontrola systemu nie wskazywala zlej zawartosci pliku emailer.php

W/w modyfikacja została ustalona w czasie testów jednej z instalacji skryptu na naszych serwerach, między Administratorem Netlook.pl a Twórcą modyfikacji by Przemo.

http://forum.netlook.pl/index.php/topic,100.0.html

Gadatliwa Kasia 

grafart

Wysłany: 12-07-2007, 13:39   

Forumktóre mam w opisie jest na jednym z serwerów netlook.pl ;)
Co prawda trzeba raczej miec jakieś dojścia w tej firmie bo na przema to oni maja uczulenie ;)
Chodzi tutaj o modyfikacje związane z forum przema. Stawiają raczej na zwykłe PHPBB not modificated by Przemo :)

arcy, co do Twojej wypowiedzi, jest ona słuszna ponieważ wysyłanie maili czy czegokolwiek przez forum na serwerze netlook.pl czy innym obciąża go... netlook.pl poprostu o to dba :)

p.s. mam u nich 5 kont i naprawdę sprawdzony, tani i bezproblemuwy hosting!!
Miałem 2 na home.pl ale tma po pierwsze straszna szybkość była :/ a po drugie często mają awarie :evil: :!:

Pozdrawiam!

Odpowiedz do tematu