|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Przesunięty przez: Matteo 09-11-2013, 09:29 |
Najwięksi krzykacze w shoutboxie v1.1 |
Autor |
Wiadomość |
VirusX
|
Wysłany: 18-04-2011, 12:43
|
|
|
Pozwole sobie tutaj opisac moj problem.
Posiadam poprawnie zainstalowanego moda - dziala bez zarzutu, jednakze...
Chcialem umiescic na swoim forum pewna ramke zasysajaca zawartosc bazy danych i prezentujaca ja na stronie. Niestety, zamieszczenie kodu powoduje prawidlowe wyswietlanie sie zawartosci bazy danych jednakze krzykacze sie nie wyswietlaja zwracajac blad:
Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/.../shoutbox.php on line 42
w linii 42 znajduje zaczyna sie blok
Kod: | while ($line = mysql_fetch_array($most_active))
{
$colored_username = color_username($line['user_level'], $line['user_jr'], $line['user_id'], $line['username']);
$line_user_name = $colored_username[0];
if($overlib)
{
$i++;
$percent = floor(($line['how_many']/$total)*100).'%';
$who_overlib = '<span class=row2' . $colored_username[1] . '>' . $line_user_name . '</span>';
$who_overlib = str_replace("\"", "", $who_overlib);
if ($i%2!=0) $show_1 = '<tr><td align=center class=row1>' . $i . '. </td><td align=center class=row1>' . $who_overlib . '</td><td align=center class=row1>' . $line['how_many'] . '</td><td align=center class=row1>' . $percent . '</td></tr>';
else $show_1 = '<tr><td align=center class=row2>' . $i . '. </td><td align=center class=row2>' . $who_overlib . '</td><td align=center class=row2>' . $line['how_many'] . '</td><td align=center class=row2>' . $percent . '</td></tr>';
$show .= $show_1;
$overlib_show = '<span onMouseOver="return overlib(\'<left><table cellspacing=2 cellpadding=4 width=100%><tr><td align=center class=cat><b>#</b></td><td align=center class=cat><b>' . $lang['User'] . '</b></td><td align=center class=cat><b>' . $lang['msg_cnt'] . '</b></td><td align=center class=cat><b>' . $lang['msg_percent'] . '</b></td></tr>' . $show . '</table></left>\', ol_width=400, ol_offsetx=10, ol_offsety=10, ABOVE, CAPTION, \'<center>' . $lang['Shouters'] . '</center>\')" onMouseOut="nd();" style="cursor: pointer">' . $lang['Shouters'] . (($list) ? ': ' : '') . '</span> ';
}
if($list && $shouters_under>0)
{
$who = '<a href="' . append_sid("profile.$phpEx?mode=viewprofile&" . POST_USERS_URL . "=" . $line['user_id']) . '" target="_blank" class="gensmall"' . $colored_username[1] . '>' . $line_user_name . '</a>';
$how_many = '(' . $line['how_many'] . ')';
$template->assign_block_vars('mostactive', array(
'WHO' => $who,
'HOW_MANY' => $how_many)
);
}
$shouters_under--;
}
|
Natomiast cialo wspomnianej funkcji zwracajacej mi wartosci z innej bazy danych to
Kod: |
$db3= new sql_db('xxx', 'maciora_maciora', 'xxx', 'xxx','', false, false);
if ( !is_resource($db3) )
{
echo mysql_error(); // nie może połączyć się do drugiego serwera
}
if ($sukces = $db3->sql_query("SELECT rank, name, activity, skill, b.plrid
FROM ps_plr a
JOIN ps_plr_ids_name b ON a.plrid = b.plrid
WHERE totaluses = (
SELECT max( totaluses )
FROM ps_plr_ids_name c
WHERE c.plrid = b.plrid )
AND rank >0
ORDER BY rank ASC
LIMIT 10"))
{
$adres_psychostats='http://wiejska-chata.pl/stats/4fun/';
while ($rekord = $db3->sql_fetchrow($sukces))
{
$template->assign_block_vars('psychostats', array(
'name' => $rekord['name'],
'rank' => $rekord['rank'],
'skill' => $rekord['skill'],
'activity' => $rekord['activity'],
'plrid' => $rekord['plrid'],
'adres_psychostats' => $adres_psychostats,
));
}
}
|
Procedury osobno dzialaja dobrze, razem jednak sie gryza. Cialo tej drugiej umiescilem w includes/page_header.php
Bardzo prosilbym o pomoc badz chcociaz naprowadzenie co moze byc problemem. |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
EvErKoKs
|
Wysłany: 01-08-2011, 16:24
|
|
|
zainstalowałem i pokazuję mi takie coś
nie wiem o co chodzi
Kod: | Parse error: syntax error, unexpected T_DOUBLE_ARROW in /home/napiepsz/public_html/shoutbox.php on line 74 |
[ Dodano: 01-08-2011, 17:52 ]
dobra naprawiłem
tylko nie działają mi dobrze
bo nie ma kolejności od największego do najmniejszego
pomoże ktoś ? |
|
|
|
|
kompi
|
Wysłany: 26-08-2011, 19:23
|
|
|
W moim shutbox nie moge znalesc niektorych linijek, dlaczego, nie ta wersja? Nie ta werjsa czy cos w tym stylu? Nie jestem w stanie czytac x stron wstecz bo jeszcze wiekszy mętlik mi sie robi. |
|
|
|
|
Woytec
|
Wysłany: 26-08-2011, 19:49
|
|
|
kompi, masz oryginalny shoutbox? |
|
|
|
|
kompi
|
Wysłany: 01-09-2011, 13:01
|
|
|
tak juz sobie poradzilem, jak zmieniec zeby mi sie wyswietlalo 5 osob a nie 10 jak jest teraz?
[ Dodano: 01-09-2011, 14:08 ]
teraz zauwazylem ze nie jest 10 osob róznich, ranking sie powtarza jest tak A B C A B C D E F itd |
|
|
|
|
M4g!k
|
Wysłany: 01-09-2011, 13:11
|
|
|
kompi,
Kod: | $shouters_under = 3; //liczba użytkowników do wyświetlenia na dole shoutboxa
$shouters_overlib = 12; //liczba użytkowników do wyświetlenia w overlibie (powinna być większa lub równa liczbie powyżej) |
|
_________________ Zanim zadasz pytanie przeczytaj Faq oraz Faq dla stylów. |
|
|
|
|
kompi
|
Wysłany: 01-09-2011, 13:13
|
|
|
ktory plik? |
|
|
|
|
M4g!k
|
Wysłany: 01-09-2011, 13:16
|
|
|
kompi, shoutbox.php. |
_________________ Zanim zadasz pytanie przeczytaj Faq oraz Faq dla stylów. |
|
|
|
|
kompi
|
Wysłany: 01-09-2011, 13:20
|
|
|
wrr dalej to samo |
|
|
|
|
darozt210
|
Wysłany: 09-12-2011, 13:18
|
|
|
Chcialem sobie wrzucic ten mod ale mialem problem ze znalezieniem jednego tekstu.Zmienilem tylko w shoutbox php,potem to chcialem cofnac aby bylo tak jak wczesniej czyli dodany tekst wyrzucilem ale powstal problem taki jak widac.
Plik shoutbox php wyglada tak
Wczym problem dziekuje za pomoc. |
|
|
|
|
kooza
|
Wysłany: 09-12-2011, 13:55
|
|
|
wgraj oryginalny plik shoutbox.php z paczki |
|
|
|
|
darozt210
|
Wysłany: 09-12-2011, 14:30
|
|
|
Dziekuje bardzo,wszystko gra. |
|
|
|
|
medox'
|
Wysłany: 30-01-2012, 10:09
|
|
|
Czemu tylko 3 w rozkrzyczanych ? Mógłby mi ktoś dać z np 6 osobami w rozkrzyczanych ? |
|
|
|
|
Deotho
|
Wysłany: 30-01-2012, 10:10
|
|
|
medox', edytuj odpowiednio kod |
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
SBpatrykSB
|
Wysłany: 04-02-2012, 15:53
|
|
|
A ja nie mogę znaleźć tego "while ($line = mysql_fetch_array($most_active))" możliwe , że tego nie mam ? . Proszę o pilną pomoc! ) źródło: http://szablony.freeware.info.pl |
Ostatnio zmieniony przez SBpatrykSB 03-07-2020, 08:13, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!