phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: nicon
24-06-2010, 23:32
[OffTopic] Numinor project
Autor Wiadomość
Polaczek

Wysłany: 27-07-2010, 00:45   

On mi się nawet podoba. Ale przydałoby się dodać jakieś obramowania czy coś, bo się wszystko zlewa. Najlepiej wypadł nagłówek. ;)

Gadatliwa Kasia 

Lisu15

Wysłany: 28-07-2010, 17:09   

Tak mi się spodobał ten styl że postanowiłem zrobić podobny (bo identycznego niema szans abym zrobił ;-P ) i mam takie pytanie.

Aqum czy można użyć tych ikon (działów) do celów własnych :?:

Powróciwszy, by siać zamęt.

aqum

Wysłany: 28-07-2010, 21:35   

Lisu15, jak najbardziej, ikony działów i inne znajdziesz na http://pc.de/icons/ udostępnione na wolnej licencji również do użytku komercjalnego.

RuseK, a ja myślałem, że już pierwszą wersję wydałem (patrz numinor.pl > dziennik), co prawda jest to beta, ale szykuje się (przed weekendem) kolejna ze sporymi poprawkami, bo szczerze powiedziawszy sam sobie narobiłem bagna i teraz chcąc nie chcąc muszę to sprzątnąć.

Lisu15

Wysłany: 29-07-2010, 07:39   

RuseK, nie lepiej :-) Nie chcę aby styl wyglądał Identycznie lecz trochę podobnie (tzn. dość bardzo podobnie).

JustDoIt!

Wysłany: 29-07-2010, 08:41   

aqum ... a jak ktoś w plikach co dołączyłeś ( chodzi mi o plik posting.php ) ma wgrane modyfikacje to mu sie usuną wiec dobrze było by jak byś zapodał instrukcje co i jak pozmieniać do tego nowego bbcode :)

aqum

Wysłany: 29-07-2010, 14:07   

JustDoIt!, nowy bbcode w ogóle nie potrzebuje zmian z postingu, wszystko jest definiowane w .tpl Odnośnie instrukcji to postaram się ją zrobić i wrzucić do v. 0.02 beta (będzie przed weekendem online), bo zmian wiele nie ma w .php, zaznaczyłem również w readme z tego co pamiętam, że można sprawdzić zmiany i wkleić w odpowiednie miejsca programem do porównania plików, np winmerge.

Odnośnie stylu to wczoraj przepisałem listę for i tematów (sam sobie narobiłem syfu i sam musiałem to poprawić), nawet nic się nie sypie w IE7. Podłączyłem również drugi monitor od brata i doznałem szoku, mój (będzie miał z 7 lat) poczciwy lcd mediona domaga się następcy. Biały zżułkł totalnie, przekłamuje skalę szarości, a jasność to już nie to samo. Tym samym nie mogę na nim robić jakiejkolwiek grafiki, bo to co u mnie widać jako szare to na lcd lg na matrycy TN widać jako białe... Chyba zainwestuję w dobrego CRT, bo na cokolwiek z matrycą IPS mnie nie stać.

Najbardziej żmudną czynnością jest szukanie funkcji, które wywoływane są w .tpl, bo niektóre mają dopisane, np <br /> na końcu, jakieś dziwne klasy, ponadawane divy, spany w .php, bo akurat tak w subSilverze się komuś uwidziało.

[ Dodano: 30-07-2010, 20:54 ]
Wersja 0.02 beta została udostępniona.

Lisu15

Wysłany: 08-08-2010, 10:51   

aqum, podałbyś .psd tych przycisków Podgląd itd. :?:

aqum

Wysłany: 09-08-2010, 16:24   

Z .psd może być problem, bo nie wiem jak tam gimp sobie z konwersją do niego poradzi, dlatego w załączniku daję spakowany .xcf podstrony edycji profilu, są tam też warstwy przycisków o których mówisz.

Źródła w postaci warstw projektów podstron, które robiłem najpierw w programie graficznym zostaną udostępnione w swoim czasie.

profile_edit.xcf.zip
Pobierz Plik ściągnięto 398 raz(y) 59,01 KB

CyberDuck
[Usunięty]

Wysłany: 09-08-2010, 17:07   

Rozwalil mnie ten tekst :
Kod:
Drogi Internauto!
Zostałeś przekierowany na tę stronę, ponieważ posiadasz przestarzałą, niewspierającą standardów tworzenia stron www i przysparzającą wiele problemów webmasterom przeglądarkę. Jest ona dostępna w nowszej wersji i zalecam jej aktualizację. Do Twojej dyspozycji są również alternatywne produkty, które często pozwalają na szybsze i bardziej efektywne przeglądanie internetowych zasobów bez zbędnego obciążania komputera niż przy użyciu Internet Explorera. Po kliknięciu na jakikolwiek z poniższych podpisów pod ikonami zostaniesz przekierowany na stronę producenta skąd możesz pobrać instalator. Znajdziesz tam również informacje, które pozwolą ci wybrać (m. in.: zrzuty ekranowe, informacje o dodatkowych opcjach, rozszerzeniach...).

Styl albo administrator kompletnie do wywalenia.
Polacy to dziwny narod. Nic dziwnego, ze wszedzie nas blokuja.

Lisu15

Wysłany: 09-08-2010, 18:06   

aqum, mi tam odpowiada plik .psd jak i .xcf, gdyż w ostateczności używam GIMP'a :-)

lui754

Wysłany: 09-08-2010, 19:28   

CyberDuck napisał/a:
Styl albo administrator kompletnie do wywalenia.
Polacy to dziwny narod. Nic dziwnego, ze wszedzie nas blokuja.

Ja jestem za tym by kompletnie wycofać z użycia IE6 no i IE7. Ja nie wiem, czemu microsoft po prostu nie zrobi automatycznej aktualizacji do najnowszej wersji przeglądarki. To tak jakby podczepiać pod USB myszkę z wtyczką PS/2.

Nie podobają mi się Twoje średniowieczne opinie. Najlepiej przestań się wypowiadać bo mało kogo obchodzi Twoje zdanie. Wszystko krytykujesz, nie masz za grosz dobrych intencji.

Zrób coś sam i pokaż nam na co Cię stać skoro taki jesteś pro webmaster czy tam designer.
Ja nie wiem, od razu zmieszać z błotem cały naród... :shock:

CyberDuck
[Usunięty]

Wysłany: 09-08-2010, 19:45   

lui754 napisał/a:
Ja jestem za tym by kompletnie wycofać z użycia IE6 no i IE7. Ja nie wiem, czemu microsoft po prostu nie zrobi automatycznej aktualizacji do najnowszej wersji przeglądarki.
Robi, ale nie kazdy chce instalowac najnowsza wersje.
lui754 napisał/a:
To tak jakby podczepiać pod USB myszkę z wtyczką PS/2.

Gdzie Ty tu widzisz analogie ? :mrgreen:
Pewnie to nie jest temat do takich dyskusji, ale ja Ci dam inna analogie to co jest tam
zrobione. To tak jakby jakas firma chciala sprzedac wszedzie swoje zyletki z malym
wyjatkiem by nie stosowac w Gilette.
lui754 napisał/a:
Zrób coś sam i pokaż nam na co Cię stać skoro taki jesteś pro webmaster czy tam designer.

Zrobilem nie jedna strone, ale dzialaja we wszystkich jednakowo.
lui754 napisał/a:
Ja nie wiem, od razu zmieszać z błotem cały naród...

I juz sluze tlumaczeniem. Caly swiat pisze tak zeby strony dzialaly we wszystkim co sie
zowie przegladarka. Nie jeden polak musi zakombinowac i dac durny komunikat na
stronie :lol: bo dlaczego ? bo nie umie inaczej. To jest dla mnie bez sensu, a nie
to, ze ktos nie umie zaprojektowac ladnie strony. Na temat wygladu sie wyrazilem raz
i mam nadzieje, ze jasno. Nie potrzebuje powtarzac.

Zreszta serio ... mniejsza o to. Poprostu wyrazilem swoje zdanie.
Jak do tej pory podoba mi sie IE conajmniej z kilku powodow, a argument, ze IE jest niebezpieczna
obrucil sie przeciwko akurat np FF bo sie okazala jedna z najbardziej dziurawych przegladarek.
No i najpowazniejszy powod. Strony, ktore oferuja podpisy elektroniczne jak na razie nie potrafia
zrobic tego na innych przegladarkach. Jedynie IE na to pozwala. A glowi sie tym najwieksza pod tym
wzgledem firma w polsce UNIZEZTO ze swoim pro centrum api. Sam pisalm obsluge podpisu wiec wiem.

aqum

Wysłany: 10-08-2010, 01:29   

Nie wiem czy czytałeś temat odnośnie IE7, jeżeli nie, to zachęcam do lektury. IE6 wstępu nie będzie miał, to jest pewne, ale już wersja 7 tak, nie ma żadnych większych błędów w wyświetlaniu strony przez nią - blokowana jest do czasu wydania nowej wersji (numinora oczywiście), ponieważ chcąc zachować porządek styl "numinor" jest identyczny, jak ten w najnowszej paczce, a że w paczce jest jeszcze ustawione blokowanie IE7 to tak jest również teraz.

Cytat:
Strony, ktore oferuja podpisy elektroniczne jak na razie nie potrafia
zrobic tego na innych przegladarkach. Jedynie IE na to pozwala.

Co jak co, ale nie mamy na rynku tylko Windowsa jeżeli chodzi o systemy. Co z Mac OS X-em i Linuxami? Mam kupować licencję, żeby uzyskać podpis elektroniczny? Chyba nie o to chodzi... Dla mnie coś co się zowie przeglądarka to coś co wspiera aktualne standardy. Internet Explorer dostarcza paru unikalnych narzędzi, np. integrację z Office-em, wszystko opatentowane jak tylko się da, ale nic poza tym, nawet szumnie zapowiadany IE9 ma problemy z acid3. Tak trudno skorzystać z protokołu https? Szyfrowanie 128-bitowe i wyższe nie wystarcza w takich przypadkach? Jeżeli pracowałeś nad takim projektem to proszę wypowiedz się w tej kwestii, co takiego blokuje rozwój popisów elektronicznych na innych przeglądarkach.

Odnośnie dziur w FF to było ich tyle, dlatego, że ma ona otwarte źródła, a co do reakcji w sprawie doniesień o lukach to Microsoft nie powala.

CyberDuck
[Usunięty]

Wysłany: 10-08-2010, 02:07   

Activex . Ot wszystko.
Jesli ktos ma podpis z czytnikiem chetnie udostepnie pliki. Niestety nie moge tych
stron udostepnic, znaczy ich adresow bo podpisywalem umowe poufnosci, ktora mnie
zobowiazuje. To tylko odnosnie podpisu ... pytasz wiec odpowiadam.
aqum napisał/a:
Tak trudno skorzystać z protokołu https? Szyfrowanie 128-bitowe i wyższe nie wystarcza w takich przypadkach?

Jak widze chyba nie bardzo wiesz o czym pisze. Miales kiedys podpis ?
Wlasnie skonczylem strone, ktora obsluguje najwieksze spolki w polsce na miliony
zlotych i przy takich aukcjach czy licytacjach jest potrzebny podpis, ktory jest
traktowany wedlug prawa tak samo jak podpis odreczny.
No i na koniec polecam lekturke UNIZETO :
http://www.unizeto.pl/unizeto/main.xml .. tyle moge pokazac ;)

Dla mnie to jest samobojstwo jesli jakas przegladarka jest wykluczona jedynie ze
wzgledu na kod. To Twoja sprawa czy jak tam tworcy stylu. Mnie nic do tego.
Poprostu wywolalo to usmiech na mojej twarzy i tyle.

[ Dodano: 10-08-2010, 03:16 ]
A i jeszcze jedno.
Mam IE7 a nie IE6 ...

Gadatliwa Kasia 

aqum

Wysłany: 10-08-2010, 17:25   

Zgadza się, nigdy nie korzystałem z takiego
wynalazku i raczej korzystać w najbliższym czasie nie będę. Banki dają sobie jakos z tym radę, choćby jednorazowe kody w przypadku chęci wykonania przelewu. Ale nadal nie wiem dlaczego jest to uzależnione od IE, jak poufne, nie nalegam...

Odnosnie IE7 to chyba jasno się wyraziłem, że wspierany będzie, nie wiem, dlaczego się tak uczepiłes jego.

ps: pozdrowienia z Zakopca :)

Odpowiedz do tematu