phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Woytec
08-01-2014, 20:34
[OffTopic] WAREZ jest NIELEGALNY
Autor Wiadomość
szymon1051

Wysłany: 05-07-2011, 14:55   

dzikidzik napisał/a:
Wiecie ile rzeczy robionych jest nielegalnie? Nie wolno np linkować bezpośrednio do konkretnego artykułu, tylko do strony głównej danej witryny. Umieszczanie linków na fb jest również nielegalne

A to nie podlega pod prawo cytatu czy coś takiego :?:

[ Dodano: 05-07-2011, 16:02 ]
dzikidzik napisał/a:
Na pewno własny upload jest - paserstwo, i nie trzeba osiągać korzyści majątkowej, darowizna też może być. Jak się samemu ukradło program, to rozpowszechnianie mieście się w przestępstwie kradzieży. Ale umieszcanie linków do cudzego uploadu... Jak na mnie mieści się w przesłankach artykułu 291 kk, w ramach pomagania w zbyciu.

jak mało wrzucasz to raczej grzywna ci gronie więc nie ma się o co bać :P
Cytat:
§ 2. „W wypadku mniejszej wagi, sprawca podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.”

Gadatliwa Kasia 

tompl333

Wysłany: 07-07-2011, 23:41   

Tak na prawde co w dzisiejszym swiecie jest legalne wszystkie firmy panstwowe czy prywatne zostały swiadomie czy nie połaczone z wielka siecia porazona nielegalnoscia ktorej tak na prawde juz nic nie zmini , jest coraz gorzej gdzies czytalem artykull ze ma powstac w przyszłosci jeszcze bardziej ogolnodostepny niz jest teraz na dodatek bedziemy podlaczeni calodobowo bez ograniczen .

szymon1051

Wysłany: 10-07-2011, 10:47   

Cytat:

Tak na prawde co w dzisiejszym swiecie jest legalne wszystkie firmy panstwowe czy prywatne zostały swiadomie czy nie połaczone z wielka siecia porazona nielegalnoscia ktorej tak na prawde juz nic nie zmieni , jest coraz gorzej gdzies czytalem artykuł ze ma powstac w przyszłosci jeszcze bardziej ogolnodostepny niz jest teraz na dodatek bedziemy podlaczeni calodobowo bez ograniczen.

Na tym świecie istnieją jeszcze legalne rzeczy jak np phpbb by przemo i firmy pewno też ale nie znam nazwy :P . A teraz nie masz dostępu do internetu całodobowo :?: Ja przynajmniej jak się łącze z internetem to nie mam prawie żadnych ograniczeń prócz szybkości łącza :mrgreen: .
Ostatnio zmieniony przez Woytec 10-07-2011, 12:05, w całości zmieniany 1 raz  

tompl333

Wysłany: 11-07-2011, 00:06   

szymon1051 napisał/a:
Cytat:

Tak na prawde co w dzisiejszym swiecie jest legalne wszystkie firmy panstwowe czy prywatne zostały swiadomie czy nie połaczone z wielka siecia porazona nielegalnoscia ktorej tak na prawde juz nic nie zmieni , jest coraz gorzej gdzies czytalem artykuł ze ma powstac w przyszłosci jeszcze bardziej ogolnodostepny niz jest teraz na dodatek bedziemy podlaczeni calodobowo bez ograniczen.

Na tym świecie istnieją jeszcze legalne rzeczy jak np phpbb by przemo i firmy pewno też ale nie znam nazwy :P . A teraz nie masz dostępu do internetu całodobowo :?: Ja przynajmniej jak się łącze z internetem to nie mam prawie żadnych ograniczeń prócz szybkości łącza :mrgreen: .

chodzilo mi ze bedziesz podpięty do kompa :) i sie nigdy nie bedziesz odlaczal :)

gandc

Wysłany: 18-09-2011, 16:14   

Ej, ja mam prośbę. Zamknijcie tez ta stronę, warez-host.com.

Nie legalna! Tworzy warezy! Te wasze bzdury, nie widzicie ze w Polsce nie robią nic z tym? I nie będą nie maja na to wpływu! Dodatkowo mamy idiotę jako prezydenta, czemu? Pamiętam, jak w Polsce nauczycielka kazała przestać mówić "Yyy.." a nasz prezydent:

"Chciałbym, yyyyy wybudować parafie yyyyy".......... "yyy ale ja umiem mówić po angielsku".... Bez jaj, prezydent pro to i ludzie warezy zakładają.

Dekke
zbanowany

Wysłany: 18-09-2011, 16:23   

Warez jest i będzie nielegalny. Jest to czyste piractwo, a to, że Polska nic z tym nie robi świadczy o Polsce.

Seba123

Wysłany: 18-09-2011, 21:35   

Nie wiem czy ktoś już podawał, ale -> http://di.com.pl/news/312...sa_legalne.html

Tommekk80

Wysłany: 19-09-2011, 08:00   

Po prostu piraci mają lepszych prawników :)

Dekke
zbanowany

Wysłany: 19-09-2011, 08:12   

Tommekk80, dokładnie, a to wszystko za sprawą piractwa.
Pirat, który nieźle dorobił się na piratowaniu ma forsę więc ma i ludzi.

gandc

Wysłany: 21-12-2011, 23:35   

Up. Glupota, to co piszecie. Ten kto zrobil progam ma wiecej kasy..

Webspy

Wysłany: 22-12-2011, 08:50   

gandc, a przestań. Wszystko co nielegalne powinno być karalne i tępione.

Zielek

Wysłany: 22-12-2011, 10:13   

Webspy, No właśnie powinno być karane ale jak powiedział Up Tommekk80, Mają dobrych prawników , ale są metody żeby dać im radę .

kamil27

Wysłany: 21-01-2012, 18:14   

gandc napisał/a:
Ej, ja mam prośbę. Zamknijcie tez ta stronę, warez-host.com.

Nie legalna! Tworzy warezy! Te wasze bzdury, nie widzicie ze w Polsce nie robią nic z tym? I nie będą nie maja na to wpływu! Dodatkowo mamy idiotę jako prezydenta, czemu? Pamiętam, jak w Polsce nauczycielka kazała przestać mówić "Yyy.." a nasz prezydent:

"Chciałbym, yyyyy wybudować parafie yyyyy".......... "yyy ale ja umiem mówić po angielsku".... Bez jaj, prezydent pro to i ludzie warezy zakładają.

faktycznie jak ktos mowi yyy jest debilem....
szybko i prosto mozna kogoso okreslic nie wiedzialem ze to takie proste

miales swietna pania od jezyka.... :shock:

gandc

Wysłany: 22-01-2012, 22:46   

Wiem, dziekuje.

Nie byla niestety polka... byla szkotka ktora mnie uczyla angielskiego. (nie polskiego)

Gadatliwa Kasia 

Tommekk80

Wysłany: 23-01-2012, 00:38   

Coś tu chyba nie halo - warez nielegalny, sratytaty a jak zamknęli megaupload to płaczecie...warez nie acta nie, zdecydujcie się...

:mrgreen:

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi