phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: Matteo
12-07-2011, 15:37
[OffTopic] Czy uwa?acie ?e nie d?ugo by przemo czeka koniec
Autor Wiadomość
japi55

Wysłany: 23-07-2011, 22:53   

Po co plan dzialania skoro nikt nie bierze nic na powaznie? Ja chcialbym ale moja wiedza webmasterska ogranicza sie do html, css oraz php w stopniu srednim (chociaz z dnia na dzien jest coraz lepiej bo wciagnela mnie ksiazkao php i mysql)

Gadatliwa Kasia 

M17ek

Wysłany: 23-07-2011, 22:56   

Moim zdaniem powinien wypowiedzieć się sam tworca modyfikacji , wtedy było by jasne a takie granie w kotka i myszke do niczego nie prowadzi , tu ktos powie ze są prace , tutaj ktos powie ze to g*no prawda .

W sumie jak narazie to są tylko plany a trzeba postawic sprawe jasno , skrypt przemo był bardzo dobrym hitem i do teraz jest jak na darmowy skrypt bardzo popularny ale czas go odstawia mocno w tyle i albo trzeba przeprowadzic zmiany albo konczyć 'interes' ;) Chociaz tak naprawde nie da sie tego skonczyć bo zawsze ktos 'przema' uzywał bedzie :D

Cytat:
PS:Co powiecie na CepheiBB?

Jak widać po przemie , mozna cos osiagnac :D Ale napewno teraz trzeba wiele wiele pracy , wiec zastanów sie ;) No i musiałbys mieć duzą ekipe :P

Polaczek

Wysłany: 23-07-2011, 23:03   

Cytat:
Jak widać po przemie , mozna cos osiagnac Ale napewno teraz trzeba wiele wiele pracy , wiec zastanów sie No i musiałbys mieć duzą ekipe

Nie rozumiem co po przemie mozna osiagnac?
No wiele pracy, wiem i raczej wszyscy sobie zdaja z tego sprawe ze to nie pstyk palcem. Nie musze miec duzej ekipy. W sumie to w temacie 'cephei look'pare osob zadeklarowalo chec pomocy. Wiec i do testowania ewentualnego cepheibb znalazlyby sie osoby. Z tym to spokojna glowa. Gorzej z czasem...

japi55

Wysłany: 23-07-2011, 23:06   

Duza nie musi byc, musi byc zaawansowana w znajomosci jezykow programowania, optymalnosci, pozycjonowania oraz grafice. ale i tak najwazniejsza osoba musi byc osoba z doskonalym planem dzialania. oraz, co najwazniejsze, wszyscy musza byc na tyle dojrzali, zeby projekt nie upadl. A jezeli o czas chodzi, to tez trzeba umiec wolny czas zorganizowac na wykonywanie powierzonych zadan.

Polaczek

Wysłany: 23-07-2011, 23:21   

organizacja czasu wolnego = plan dzialania ;)

dinotmrc

Wysłany: 24-07-2011, 09:41   

W tym przypadku czas nam nie będzie sprzyjał, bo już minęła połowa wakacji. Zacznie się rok szkolny i założę się, że na bank nikt nie znajdzie wolnego czasu.

lui754

Wysłany: 24-07-2011, 11:41   

dinotmrc, Nie wszyscy tutaj chodzą do szkoły :)

Polaczek, Czekam na styl i wiadomość na GG. Mam dla Ciebie kilka informacji.

Polaczek

Wysłany: 24-07-2011, 11:45   

Lui, ok, jak juz naprawie PC to prace beda szly pelna para.

japi55

Wysłany: 24-07-2011, 12:30   

Polaczek napisał/a:
to prace beda szly pelna para.

:D Ja napewno pomogę.
dinotmrc napisał/a:
Zacznie się rok szkolny i założę się, że na bank nikt nie znajdzie wolnego czasu.

Ciekawe... jesteś w szkole powiedzmy 6 godzin, więc zostaje 18 godzin.
powiedzmy, że śpisz 6 godzin, zostanie 12. 4 przeznaczysz na nauke, 4 na czas wolny i zostaje 4 godziny na pisanie :)

Joy17

Wysłany: 24-07-2011, 13:27   

Pytanie do Polaczek

Projekt Cephei jak rozumiem będzie to zupełnie przebudowany theme wraz z pewnymi ajaxowymi usprawnieniami, dostosowaniem do nowego php czy html 5. Czy zastosowane w nim rozwiązania da się w miarę prosto importować do obecnych styli? Jak będzie wyglądała instalacja? Czy może trzeba będzie zainstalować styl Cephei i przebudować jego wygląd na wzór obecnego?
Na marginesie, ajaxowe dodatki mogą stworzyć pewną przewagę nad phpBB3, trzymam kciuki za projekt.

Polaczek

Wysłany: 24-07-2011, 13:28   

A ja zawsze myslalem, ze w roku szkolnym jest wieksza aktywnosc na forach i portalach spolecznosciowych ;)

[ Added: 24-07-2011, 14:36 ]
Joy17: styl bedzie zupelnie przebudowany, a wiec modyfikacje nie beda na poczatku kompatybilne ze stylem. Bede sie starac o to aby instrukcje byly przepisane takze dla Cephei Look.
Styl nie bedzie mial sam w sobie modyfikacji ajaxowych. Bedzie je mozna doinstalowac.
Aby uzyskac wyglad taki sam jak dane forum mialo wczesniej (np. jakas modyfikacja stylu subsilver) to trzeba bedzie dostosowac grafike pod Cephei Interface. To nie bedzie trudne, bo w stylu nie bedzie ikonek typu sprites, beda podzielone (wiem ze transferu wiecej pojdzie ale to wygodne dla modyfikatorow stylu).
Instalacja stylu bedzie przebiegac tak jak kazdy styl - przez PA.
Styl bedzie oparty na HTML5/CSS3 i bedzie na pewno ingerowac w PHP, ale nie bedzie wymagal wersji 5 wzwyz.
Pomysle nad style editorem, moze to ulatwi sprawe modyfikowania Cephei. No i automatyczny instalator produktow.

Wszystkiego sie dowiecie jak powstanie jakas pierwsza pre-alpha/alpha/beta. ;)

//edit: caly czas o rodzinie Cephei pisze na swoim blogu: adres pod 'www' w profilu.

japi55

Wysłany: 24-07-2011, 13:54   

Polaczek napisał/a:
A ja zawsze myslalem, ze w roku szkolnym jest wieksza aktywnosc na forach i portalach spolecznosciowych

A ja bym powiedział, że jest porównywalna :)
W roku szkolnym dużo ludzi się uczy i nie wchodzi na portale, etc., a w wakacje dużo ludzi wyjeżdża :)

Cytat:
Wszystkiego sie dowiecie jak powstanie jakas pierwsza pre-alpha/alpha/beta.

pre-alfa najbardziej pasuje :D

dinotmrc

Wysłany: 24-07-2011, 17:44   

Po co wdrążacie tutaj Cephei?
Jak chcecie o nim podyskutować, to jest do tego odpowiedni temat: http://www.przemo.org/php...ic.php?t=122852

Polaczek

Wysłany: 24-07-2011, 18:33   

hydepark ma to do siebie, ze nawet jak temat jest konkretny to po paru dniach tworzy sie wlasnie hydepark. :mrgreen:

Gadatliwa Kasia 

Przemo

Wysłany: 24-07-2011, 19:39   

Ja napisze tylko tyle, że nie porzuciłem i nie porzucę projektu. phpBB modified by Przemo będzie rozwijane zawsze. Jednak w różnym tempie. Jeśli znajdzie się jakiś poważny błąd będzie poprawiany natychmiast i użytkownicy dostaną powiadomienie na email od razu, oraz pojawi się taka informacja w PA.
Niestety z dynamicznym rozwojem jest problem, u mnie od kilku lat zmieniła sie sytuacja prywatna, urodził mi się syn. Wszystko to powoduje, że mam znacznie mniej czasu niż kiedyś, jednak troszkę go jeszcze mam i zajmuje się skryptem tyle ile mogę. Liczyłem na to, że znajdzie się kilka dobrych osób, które będą się potrafiły zorganizować i tylko przy moim niedużym wsparciu rozwijać projekt bardziej dynamicznie. Na razie jednak idzie to bardzo bardzo powoli. Ja cały czas mam nadzieję, że to przyspieszy, że znajdzie się ktoś dobry, albo że ekipa z forum będzie miała więcej czasu.
Aktualnie Lui zadeklarował, że zbierze wszystkie prace wszystkich osób, w tym swój nowy SB i wypuścimy wersje 1.12.7.
Wszystkie plotki na temat, tego, że phpBB modified by Przemo ma dziury przez które ktoś się włamuje to są kłamstwa :) Jeśli by się taka pojawiła to wydalibyśmy poprawkę natychmiast.
A to, że ludzie masowo przechodzą na phpBB3 to też są mity, phpBB3 ma swoje wady, wiele osób, które przeszło na ten skrypt bardzo tego żałuje, wiele też wraca z powrotem.
Aktualna ilość forów opartych na phpBB modified by Przemo jest na dole w katalogu forów: http://www.przemo.org/phpBB2/forums.php "Wszystkich for online"

Odpowiedz do tematu