phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: chelloPL
27-08-2007, 21:41
[Problem] message_die() was called multiple times
Autor Wiadomość
smaLLEN

Wysłany: 30-07-2004, 01:17   [Problem] message_die() was called multiple times

Witam

Opisze wszystkie czynnosci jakie wykonalem. Chcialem sie 'przesiasc' z podstawowej wersji phpBB 2.0.8 na najnowsza Wasza i dla pewnosci sprobowalem tej operacji najpierw lokalnie na serwerze 'krasnala'. Baza MySQL po zrzuceniu z serwera zajmowala 11MB wiec pocielem ja [pamietajac o znacznikach ; ] na 11 plikow po mniej wiecej 1MB. Na poczatq zainstalowalem na probe zwykle fprum phpBB 2.0.8 i wgralem te pocieta baze do niego i poprzez forum i poprzez phpMyAdmin i za kazdym razem bylo ok, nastepnie wyczyscilem baze w krasnalu wrzucilem wasza wersje zainstalowalem, wszystko przebieglo bez problemu, nastepnie sprawdzilem check_files.php i tez sumy kontrolne mialem ok, forum dzialalo ale gdy przystapilem poprzez forum do update'u bazy mysql po pierwszym pliku gdy chcialem wgrac kolejny pojawil mi sie nastepujacy komunikat
Cytat:
message_die() was called multiple times. This isn't supposed to happen. Was message_die() used in page_tail.php?

wszystko po raz kolejny usunalem z bazy, zainstalowalem Wasze forum od nowa, i po raz kolejny dzialalo jak zwykle, jednak do update'u bazy zabralem sie poprzez phpMyAdmin i po wgraniu 11 plikow i przejsciu na forum znowu otrzymalem taki komunikat
Cytat:
message_die() was called multiple times. This isn't supposed to happen. Was message_die() used in page_tail.php?

i teraz gdy chce sprawdzic check_files.php dostaje nastepujacy komunikat
Cytat:
Version 1.8 improvement 9

aha bakcup bazy wykonalem zgodnie z instrukcja znaleziona na tym forum wszedlem na swoje zmienilem schemat na subsiler w admince i dla pewnosci jeszcze w swoim profilu, zamknalem forum i wykonalem ten backup bazy mysql

sorry jak to juz bylo opisywane na forum przegladnalem to co mi wyszukalo [może nie do konca umiejetnie szukalem] ale nie bylo tam nic konkretnie z tym zwiazanego

jak musze jeszcze jakies parametry czy dokladniejszy opis podac to nie ma problemy tyle ze wiecej poza tym co tu napisalem to w sumie nie robilem :)

pozdro

Gadatliwa Kasia 

Widmo

Wysłany: 30-07-2004, 01:30   

ta, nei do konca rozumiem to co robiles...

zainstalowane 2.0.8 z postami [ klon prawdziwego forum ]
zaktualizowana baza,
NADPISANE PLIKI (?)
i wtedy ten bladł

smaLLEN

Wysłany: 30-07-2004, 01:36   

nie
najpierw zrobilem backup tej bazy z servera
pozniej lokalnie juz wykonalem dwie proby czy jest dobra bo ja podzielilem na 11 plikow na zwyklym forum 2.0.8
jedna probe updateujac przez phpBB a druga przez phpMyAdmin i za kazdym razem mialem ok wiec przeszedlem do waszego wersji wczesniej wszystk czyszczac, zainstalowalem Wasze forum i dzialalo ok check sumy plikow tez byly ok, ale problem zaczal sie przy wgrywaniu tych plikow z baza,
przy probie przez adminke Waszego forum przy probie wgrania drugiego pliku dostalem msg jak wczesniej opisalem, wiec dla pewnosci wywalilem wszystko i od zera po raz kolejny zainstalowalem Wasze forum a nastepnie probowalem te pliki wrzoocic poprzez phpMyAdmin, caly proces tam przebiegl bez klopotow ale jak wszedlem na forum to juz wywalilo mi po raz kolejny ten komunikat i sprawdzanie check sumy plikow tez zakonczylo sie podobnym bledem

wczesniejsze dwie proby na zwyklym forum byly tylko po to zeby sie upewnic ze z backupem bazy ktorego podzielilem jest wszystko ok

Widmo

Wysłany: 30-07-2004, 01:41   

przeczytam jeszcze raz jutro o teraz nic nie rozumiem :]

masz forum 2.0.8 - aktualizujesz baze,
nadpisujesz pliki 1.8 Przemo,

smaLLEN

Wysłany: 30-07-2004, 01:43   

w sumie moglbym zrocib przez aktualizacje z 2.0.8 do wersji Przemo ale to zajmuje wiecej czasu i myslalem ze sie da po prostu do swiezej wersji Przemo wrzucic backup bazy z 2.0.8

Widmo

Wysłany: 30-07-2004, 09:04   

tego sie obawialem...
nie mozna wrzucic bazy z 2.0.8...
a co Ci w aktualizacji tylwe zajmuje ?!

smaLLEN

Wysłany: 30-07-2004, 10:23   

dobra ok nie chcialo mi sie tylko tych plikow wszystkich przerzucac itd no ale teraz juz wiem ze bede musial
thx for help

Widmo

Wysłany: 30-07-2004, 10:39   

:shock: :roll:

a myslisz ze ta aktualizacja to jest napisana tak z nudow?
jestem za warnem ze nie przeczytal ani jednej instrukcji...

smaLLEN

Wysłany: 30-07-2004, 12:08   

przeczytalem [choc przyznam sie ze nie cale forum] tylko ze widocznie nie te co trzeba bo wczensiej juz zrobilem taki update z 2.0.8 do Waszej wersji z powodzeniem ale wtedy nie mialem tam bazy i chcialem wszystko zaczac od nowa, myslisz ze siedzial bym kombinujac 2 noce z tym na rozne warianty i nawet nie zajrzal do instrukcji czy jakiegos helpa :)

Widmo

Wysłany: 30-07-2004, 12:25   

czytajac posta ze ci sie nie chcialo plikow przezucac tak mysle... :]

smaLLEN

Wysłany: 30-07-2004, 12:31   

raz juz to zrobilem wiec nie chcialo mi sie od nowa tego robic myslalem ze da sie tak szybciej, co niestety sie nie udalo

gaku

Wysłany: 30-07-2004, 15:46   

ehhh najpierw sie czyta instrukcje i postepuje wg niej a pozniej sie zglasza ewentualne problemy ktore nie powinny wystapic, chyba ze jest sie kozakiem i najpierw sie wszystko robi i pozniej jak sie naprawia wg instrukcji i sa bledy to sie pisze.
Widmo, ja tez jestem za warnem, niejasna tresc (dwukrotnie) niepostepowanie z instrukcjiami ogolniedostepnymi :)
<QSi> na zajebistego

smaLLEN

Wysłany: 30-07-2004, 17:37   

dobra nie bede sie tlumaczyc po raz 'enty' zrobilem wg instrukcji dzialalo ale nie pisalo w niej ze nie mozna robic tego co probowalem pozniej wiec sprobowalem i nie zadzialalo, zapytalem tutaj, staralem sie wmiare opisac krok po kroku co robilem [jak to tez pisze w ktoryms tam poscie zeby dokladnie opisywac problem nadawac mu odpowiedni topic itd] ale potrzebujecie kogos do tego warna to prosze bardzo jakos z tym bede zyc, choc nigdzie nie pisalo w instrukcji zamieszanej do skryptu nie updatujcie bazy danych z 2.0.8 do 'czystego' by_Przemo' jest tylko opis jak upgrade'nac cale forum 2.0.8 do by_Przemo co jak juz to pisalem zrobilem wlasnie dzieki instrukcji

BPL

Wysłany: 03-09-2004, 01:31   

podlacze sie pod posta dzisija przenosilem forum z serwera na serwer, wgralem pliki wgralem baze itp zrobilem wszystko (wczesniej juz przenosilem juz) i nforum nie dziala pojawia sie :

Kod:

co z tym zrobic ?

[ Dodano: 03-09-2004, 12:38 ]
dobra zrobilem :D

Gadatliwa Kasia 

VoDK4

Wysłany: 19-01-2005, 18:56   

tez sie podlaczam :/ wszystko sie sypnelo a zrobilem jak w instrukcji tyle ze reczna aktualizacja bazy bo plik nie chcial sie wczytac :/ bleee mam forum na notlook'u

i wogole usunolem all pliki wgrywam od nowa i nic ;(

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi