[opinie] dreamhost.com |
Autor |
Wiadomość |
Solinarius

|
Wysłany: 30-01-2007, 17:34 [opinie] dreamhost.com
|
|
|
Witam.
Po raz kolejny rozglądam się za serwerem, tym razem trafiłem na ofertę http://www.dreamhost.com .
Pytanie - czy ktoś używa, ma tam forum które można obejrzeć pod względem działania?
Dzięki z góry. |
_________________ Nie mam czasu zajmować się stronami innych - Ci co się załapali to się załapali
nie ma więcej spamu |
Ostatnio zmieniony przez shqvarny 10-02-2007, 22:32, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
niczeq

|
Wysłany: 30-01-2007, 18:50
|
|
|
PR mają niezły
oferta ciekawa nawet |
_________________ ważny jest skutek, lecz ważniejsza przyczyna...
Potrzebujesz porządnego hostingu??? Skontaktuj się ze mną przez PW |
|
|
|
 |
Solinarius

|
Wysłany: 30-01-2007, 19:49
|
|
|
Wiem niczeq, zresztą istnieje wiele ciekawych ofert. Sztuka polega na tym, zeby wybrać najlepszą
Jak jak na razie trafiam na jakieś lipy. Jak nie z tych, to z innych względów. |
_________________ Nie mam czasu zajmować się stronami innych - Ci co się załapali to się załapali
nie ma więcej spamu |
|
|
|
 |
kemustek

|
Wysłany: 21-02-2007, 12:22
|
|
|
Nikt się nie wypowiedział to ja coś powiem, na razie nie mam tam forum. Ale tylko stronkę, i podpiętych kilka domen.
Same strony chodzą ok, ftp śmiga dość szybko. Jedynie nieraz panel trochę muli (nie ma cPanelu, jest panel autorski ale bardzo fajny)
Większych problemów nie ma, możliwe że niedługo postawie tam forum.
Z kodem promocyjnym lub osobą polecającą za pierwszy rok tylko 22$, nie można płacić przelewem, tylko karta kredytowa, paypal itp.
Edit: zapomniał bym gratis domenka .com/net/org/info NA ROK |
|
|
 |
Orlin
|
Wysłany: 18-03-2007, 15:50
|
|
|
Ze sporym forum [8000-9000 userów, rozmiar bazy 80MB (po optymalizacji i ograniczeniu m.in. read_history, bo na standardowych ustawieniach by było w okolicach 140-180MB), transfer miesięczny ok. 20GB] średnio sobie radzą. Tj. gdy jest powyżej 30 odwiedzających, co jakiś czas wyskakują Internal Server Errory (im więcej odwiedzających, tym gorzej...). Poza tym zablokowali mi plik viewforum.php (za bardzo obciąża, za często odwiedzany). I w tej chwili najbardziej podoba mi się to, że zwracają kasę przy rezygnacji w ciągu 97 dni.
Niektórym może też przeszkadzać, że serwery są na wschodnim wybrzeżu USA (czyli dość duże pingi) - choć jak dla mnie jeszcze znośne.
No i teraz szukam czegoś lepszego - jeszcze nie wiem co - bluehost?, hostmonster?, inne? |
_________________ Pomoc przy przenoszeniu i/lub odtwarzaniu forum |
|
|
|
 |
marysia
|
Wysłany: 13-06-2007, 01:35
|
|
|
A mnie ciekawią takie rzeczy.. Jeśli kupię plan 2letni:
płacę w nastepnych latach więcej? Jest taka możliwość?
Domena na okres 2 lat gratis?
Domena po przedłużeniu na kolejne 2 lata rownież o te 2 lata gratis? |
|
|
|
 |
pecador
|
Wysłany: 13-06-2007, 01:52
|
|
|
marysia, pisz do nich. |
|
|
|
 |
marysia
|
Wysłany: 13-06-2007, 11:37
|
|
|
No wiesz Leone, niektórzy tutaj mogą coś na ten temat wiedzieć i mogą być pomocni |
|
|
|
 |
pecador
|
Wysłany: 13-06-2007, 12:50
|
|
|
ale my nie jesteśmy informacją
masz pytania dotyczące hostingu - piszesz do firmy i dostajesz odpowiedź. |
|
|
|
 |
marysia
|
Wysłany: 13-06-2007, 15:24
|
|
|
Leone napisał/a: | ale my nie jesteśmy informacją |
My znaczy kto? Większość pytań jakie padają na forum nie są kierowane tylko do grana drogich moderatorów . Może jednak ktoś ma konto na dreamhost i może odpowiedzieć? Ano taka opcja też może być . Ale już mniejsza o to.. no cóż |
|
|
|
 |
INIM

|
Wysłany: 13-06-2007, 15:30
|
|
|
Leone chodziło ogólnie o forum. Chcesz informacji o 'serwerowni' to pisz do nich. |
_________________ Serwis o harmonijce ustnej.
"Stadion Narodowy to zawsze będzie Śląski..." |
|
|
|
 |
pecador
|
Wysłany: 13-06-2007, 17:16
|
|
|
marysia, jeszcze jeden taki post, a dostajesz ostrzeżenie.
masz wątpliwości co do tego jakie świadczą usługi - napisz do nich i koniec. |
|
|
|
 |
pentagram
|
Wysłany: 03-09-2007, 17:48
|
|
|
Ja mam tam forum i jak narazie chodzi super. Ponad 15 tys userow. |
|
|
|
 |
krktkty
|
Wysłany: 15-09-2007, 21:33
|
|
|
Polecam, gorąco polecam! Szybko smiga, bardzo dobry hosting! Gorąco poolecam! Bez zastrzezen |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
setezer
|
Wysłany: 16-09-2007, 12:58
|
|
|
mam pytanie do użytkowników tego hostingu, tak sie składa że też mam forum na tym hostingu. Forum chodzi w miare płynnie lecz zdarza sie że forum łapie zawieszkę tzn. baza danych nie nadąża i zatyka sie, czy u was też są takie błedy?
[ Dodano: 16-09-2007, 13:02 ]
aha dodam jeszcze że forum jest niewielkie - 270 użytkowników, więc troche to dziwne bo wiele większe fora chodzą płynnie a moje jakoś tak zamula |
|
|
|
 |
|