phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
[Problem] Skradziony telefon!!
Autor Wiadomość
gaget3

Wysłany: 28-01-2012, 17:30   [Problem] Skradziony telefon!!

Mam dość poważny problem. Wczoraj skradziono mi telefon i to nie byle jaki telefon (HTC Desire Z). Zależy mi na tym. Zgłosiłem to na policje i numer IMEI telefonu jest już w ich bazie. Telefon jest na liście poszukiwanych. Ale jest jakiś sposób aby samemu można było namierzyć skradziony telefon? Czy teraz to tylko mam czekać? Po przez numer telefonu nie namierze, bo numer jest już niedostępny, a może po numerze IMEI da sie? Ważne jest to dla mnie, bo zapłaciłem za niego dość sporą sumke.

Gadatliwa Kasia 

bolek i lolek
[Usunięty]

Wysłany: 28-01-2012, 17:53   

Jeżeli psy się postarają to wciągu 2-3 miesięcy na 80% odzyskasz telefon, chyba że telefon został rozebrany na części lub dostał się w ręce magika od IME.

W htc jest niby namierzanie telefonu po kradzieży via www (nie pamiętam strony) ale nie wiem jak się spisuje.

gaget3

Wysłany: 28-01-2012, 18:08   

mayerboss napisał/a:
Jeżeli psy się postarają to wciągu 2-3 miesięcy

Troche dlugo, ale niektorzy czekali ponad 6 m/c.
mayerboss napisał/a:
chyba że telefon został rozebrany na części lub dostał się w ręce magika od IME.

No wlasnie tego sie obawiam.

MaTeK_
Czarna lista

Wysłany: 28-01-2012, 18:11   

gaget3, a zgłaszałeś do do sieci ?
Zazwyczaj takie telefony mają automatyczne namierzanie i jeżeli brałeś go na abonament to w sieci powinni go namierzyć po jego uruchomieniu.

gaget3

Wysłany: 28-01-2012, 18:16   

MaTeK_ napisał/a:
jeżeli brałeś go na abonament

W tym sęk ze ja nie mialem abonamentu. Ale siec moze namierzyc telefon jezeli dana osoba bedzie miala abonament?

michero

Wysłany: 28-01-2012, 18:34   

MaTek, pewnie ci chodzi o BTSy, czyli te nadajniki. Ale co z tego, że znajdą, że telefon łączył się przez nadajnik np. w Katowicach, jak to dokładnej lokalizacji nie określa. Chyba, że można zlokalizować telefon jakoś przez gps, ale nie sądzę.
gaget3, sam nic nie zrobisz, zostaje ci tylko czekać. I radzę ci nie nastawiać się, że odzyskasz telefon

gaget3

Wysłany: 28-01-2012, 19:12   

michero napisał/a:
I radzę ci nie nastawiać się, że odzyskasz telefon

To ja wiem. Bo moze sie uda, a moze nie. Dzieki za jakies info. Bede czekac cierpliwie. Moze cos z tego wyjdzie.

eXeCSDS

Wysłany: 29-01-2012, 11:44   

namierzyć chyba da się przez tą stronę(tak słyszałem od kolegi) lecz nie jestem pewien, zwykłego desire nie da się namierzyć lecz jak mówisz że masz Z to podobno działa to na nim
https://www.htcsense.com/
Ostatnio zmieniony przez Woytec 29-01-2012, 16:05, w całości zmieniany 1 raz  

Bucu

Wysłany: 29-01-2012, 12:01   

Cytat:
Jeżeli psy się postarają

Policja nie psy. Szacunku troche.

bolek i lolek
[Usunięty]

Wysłany: 29-01-2012, 12:05   

Nie ma do kogo.

MaTeK_
Czarna lista

Wysłany: 29-01-2012, 12:16   

mayerboss, to nie jest temat od tego. Szacunek się należy. Żeby nie policja to nie wiadomo co by było :x :shock:

gaget3

Wysłany: 29-01-2012, 12:19   

eXeCSDS napisał/a:
namierzyć chyba da się przez tą stronę(tak słyszałem od kolegi) lecz nie jestem pewien, zwykłego desire nie da się namierzyć lecz jak mówisz że masz Z to podobno działa to na nim

No dobra, ale skąd wiesz, że to działa? A tak poza tym. Utworzyłem sobie konto, ale jeszcze jest potrzeba połączenia z telefonem, którego nie mam. Wcześniej nie miałem potrzeby tworzyć konta, bo mi nie było potrzebne.

HTC SENSE napisał/a:
Zaloguj się do HTC Sense z urządzenie, aby zakończyć proces tworzenia konta.Aby zalogować się z urządzenie, konieczne jest połączenie sieciowe. Włącz sieć komórkową lub Wi-Fi w Ustawieniach.Na urządzenie dotknij ikony Konfiguracja na ekranie Wszystkie aplikacje i zaloguj się po wyświetleniu ekranu HTC Sense.
Ostatnio zmieniony przez Woytec 29-01-2012, 16:05, w całości zmieniany 1 raz  

strycham

Wysłany: 29-01-2012, 12:39   

Wczoraj i ja doznałem tego przykrego doświadczenia. Skradziony mi również mój ukochany HTC Desire Z. Sprawę zgłosiłem policji. Próbuje zlokalizować tel za pomocą www.htcsense.com tą opcje z tego co pamiętam włączyłem niestety albo nie działa zbyt dobrze albo telefon cały czas jest wyłączony. Miałem zainstalowanego Zoner Antywirus w nim ustawiłem opcje jeśli ktoś włoży inną kartę niż moja zostane o tym poinformowany smsem na numer który podałem jak narazie cisza więc zakładam że tel nie został włączony. Telefon skradziono mi w autobusie w którym był monitoring liczę jeszcze na to jest jakiś minimalny procent szans ale nie napalam się. Mojemu koledze faktycznie kiedyś odnaleźli skradziony telefon z tym że po 3 lat i ten tel wiadome wartości nie miał już praktycznie żadnej bo był też ostro dojechany. Także łączę się w smutku razem z Tobą gaget3 i nie pozostaje nam nic innego jak tylko czekać. Dostałem z policji poświadczenie o zgłoszeniu kradzieży udam się z tym do salonu może ta mi pomogą i namierzą telefon w co niestety wątpię ale cóż warto spróbować.

paweo

Wysłany: 29-01-2012, 16:50   

strycham napisał/a:
Wczoraj i ja doznałem tego przykrego doświadczenia. Skradziony mi również mój ukochany HTC Desire Z. Sprawę zgłosiłem policji. Próbuje zlokalizować tel za pomocą www.htcsense.com tą opcje z tego co pamiętam włączyłem niestety albo nie działa zbyt dobrze albo telefon cały czas jest wyłączony. Miałem zainstalowanego Zoner Antywirus w nim ustawiłem opcje jeśli ktoś włoży inną kartę niż moja zostane o tym poinformowany smsem na numer który podałem jak narazie cisza więc zakładam że tel nie został włączony. Telefon skradziono mi w autobusie w którym był monitoring liczę jeszcze na to jest jakiś minimalny procent szans ale nie napalam się. Mojemu koledze faktycznie kiedyś odnaleźli skradziony telefon z tym że po 3 lat i ten tel wiadome wartości nie miał już praktycznie żadnej bo był też ostro dojechany. Także łączę się w smutku razem z Tobą gaget3 i nie pozostaje nam nic innego jak tylko czekać. Dostałem z policji poświadczenie o zgłoszeniu kradzieży udam się z tym do salonu może ta mi pomogą i namierzą telefon w co niestety wątpię ale cóż warto spróbować.

Podejrzewam, że Ty masz jego telefon (podejrzewam, nie sądzę)

Gadatliwa Kasia 

strycham

Wysłany: 29-01-2012, 17:21   

Problem w tym że ja z Warszawki. Podejrzewaj dalej. To nie jest śmieszne i mało zabawne.

Odpowiedz do tematu