|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Przesunięty przez: arcy 12-09-2007, 22:40 |
[problem] problem na ftp |
Autor |
Wiadomość |
MaciekP
|
Wysłany: 21-01-2006, 16:17 [problem] problem na ftp
|
|
|
Wszystko było przez parę miesięcy ok. Wgrywałem uaktualnienie i modyfikacje przez ftp.
W grudniu wgrałem styl 'zimowy' i teraz chciałbym go usunąć. Po zalogowaniu się na ftp, już od początku cos mi nie grało. Pamiętam, że gdy zmieniałem np. overall_header.tpl, isniejący zamieniłem na ORYGINALoverall_header.tpl, jednak teraz nigdzie ich nie widać. To była pierwsza wskazówka.
A więc, pomyślałem, pójdę do plików po ich adresach z przeglądarki. Najpierw logo z choinką. Przeglądarka zwróciła taki adres:
Kod: | http://www.mgrinz2004.zie.pg.gda.pl/forum/templates/subSilver/images/sw/logo_phpBB.gif |
W sesji ftp z przerażeniem stwierdziłem, że katalog Kod: | forum/templates/subSilver/images/sw | nie istnieje!
Hmm co to oznacza? Że administrator serwera 'przeniósł' forum (do innego katalogu na serwerze)? Nie dostałem od niego żadnego maila... mam teraz szukać mojego forum w całym drzewie katalogów?
(mam dostęp nie tylko do katalogu forum, lecz wszędzie, włącznie z "/"), czy istnieje jakiś sposób na sprawdzenie, gdzie siedzi forum na serwerze? (dokładny adres, np "/srv/virtual/mgrinz2004/forum/")
A może to nie o to chodzi? |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
darala1
|
Wysłany: 21-01-2006, 16:28
|
|
|
Bo ty patrzysz na zwykly styl Subsilver a w tym style nie ma takiego katalogu (forum/templates/subSilver/images/sw) !!! Jeśli niechcesz już miec tego stylu swiatecznego .. noramlnie zmien sobie w PA na stary styl.. |
_________________ Polecane przeze mnie serwisy:
Darmowe fora dyskusyjne phpbb modified by przemo BEZ REKLAM!
] |
|
|
|
|
MaciekP
|
Wysłany: 21-01-2006, 16:37
|
|
|
nie nie, subSilver to subSilver. Nie miałem osobnego stylu świątecznego, mój styl świąteczny to jest przerobiony styl subSilver.
Wiem że mogę sobie przez PA zmienić styl.... ale problemem to nie jest, problemem jest dostęp do plików forum na ftp.
[ Dodano: 21-01-2006, 22:59 ]
To na pewno nie jest katalog forum... bo wykonaniu kopii bazy danych w PA, w katalogu db_backup nic się nie pojawia. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!