phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: chelloPL
27-08-2007, 20:34
[Problem] Forum by przemo po poprawkach!
Autor Wiadomość
MagnuM

Wysłany: 20-04-2004, 21:33   [Problem] Forum by przemo po poprawkach!

Witam!

Jakieś dwa miesiące temu zainstalowałem sobie forum by przemo, była to człą? 1.7. Wymagała ona jeszcze kilku poprawek aby wszystko mogło działał. Teraz gdy wyszła już szósta z koleji poprawka do 1.8 pojawiaj? się nowe mod-y, a wraz z nimi nowe bugi, problemy.

Zainstalowałem forum 1.7, póżniej 1.7-1.8, ca?? bazą danych(wszystko tak jak w instrukcjach). Póżniej pokoleji każda poprawkę, aż do poprawki 6. Wraz z niż i kilkoma poprzdnimi pojawiły się takie oto błądy:

- niemo?no?? logowania się (bledy, lub logowanie się ale z trudnościami, nigdy za pierwszym razem + niemo?no?? wylogowania się) - plik login.php
- przy wejściu w temat w którym są nowe posty (będę jeden nowy) w kodzie linku (po najechaniu widać w pasku stanu) przy końcu tego linka było "=newest" i gdy nacisna?o się taki link było "nie można otworzyć strony" - plik viewtopic.php
- nie mo?no?? odpowiedzi na temat, "nie mozna wyświetli? strony" niektórym z użytkwoników - plik posting.php
- do tego dochodzi jeszcze jeden pliki, modcp.php nie pamiętam ale na pewno było co? z tym plikiem nie tak, jak sobie przypomn? to to dodam (co się z nimi działo), a może ktoś powie za co on odpowiada?

Z wszystkimi tymi problemami poradziłem sobie tak, że linki przy których było napisane np. viwetopic poprostu zamieniałem na te z forum pierwotnego lub z poprzednich poprawek.
Zapisywałem sobie w notatniku który plik działa i z której pochodzi poprawki:

Kod:

posting.php - poprawka 5 OK
login.php - forum pierwotne OK (nie sprawdzałem w poprzednich poprawkach)
viwetopic - forum pierwotne OK (nie sprawdzałem w poprzednich poprawkach)

Teraz aby moje forum działało prawidłowo mój chec_files.php wygląda mniej więcej tak bez tych początkowych napisów:
Kod:

login.php - Wrong size !
modcp.php - Wrong size !
posting.php - Wrong size !
viewtopic.php - Wrong size !

Do tego wszystkie dochodzi taki problem, że nie działa opcja Zgłaszanie Postów (nie ma nigdzie tej opcji) dla użytkwników forum. Podej?ewam jednak, że jest to spowodowane podmienionym plikiem posting.php.

ADRES FORUM: http://www.members.lycos.co.uk/mag90/

P.S. czy użytkownikom forum na lycos-ie pokazuje się błąd Internal Serwer Error? Bo mi bardzo często, np. gdy nowi użytkownicy się rejestruj? lub gdy dodaje jakiego? użytkownika do jakiej? grupy, błąd nie robi nic szczególnego, wystarczy dac wstecz,a póżniej odśwież i operacja jaka miał? był wykonana przed błądem zostanie wykonana.

Pozdrawiam!

Gadatliwa Kasia 

Widmo

Wysłany: 20-04-2004, 21:52   

powiedz mi, czy wiesz ze baza zawsze byla poprawnie aktualizowana?

jesli tak, to zrob kopie bazy ( dla bezpieczenstawa JA robie tez kopie plikow )
i nadpisz to WSZYSTKO plikami z najnowszej paczki ze strony glownej.

Pozdrawiam

MagnuM

Wysłany: 20-04-2004, 21:55   

Oki, baza była raczej zawsze dobrze aktualizowana. Wiedziałem że jest to cos ważnego i czasami powtarzałem czynno?? 2 razy. W poprawce 6 było chyba nawet dodane takie co?, że aktualizowana była baza od samego początku 1.8 tak?

Zaraz napiszę czy występuj? dalej te błądy po zrobieniu tego co napisałeś.

Pozdro

mopek

Wysłany: 20-04-2004, 22:01   

Cytat:
i nadpisz to WSZYSTKO plikami z najnowszej paczki ze strony glownej.

proforma przypomn? - poza plikiem config.php

MagnuM

Wysłany: 20-04-2004, 22:09   

Heh tak sobie ptarze gdy mi się to wgrywa na pliki jakie ja mam na forum a jakie są w tej paczce to ja połowy nie mam.

A z tym configiem to wiem :)

pozdro

[ Dodano: 20-04-2004, 23:38 ]
Oki po wrzuceniu całej paczki dos??y mi jeszcze jakieś inne pliki których wcześniej nie miałem, ale pomijaj?c już to. Po wrzuceniu chec_files.php było na All 253 files OK!
Logowanie i wylogowywanie nie działało (tak jak poprzednio).
Pisanie nowych tematów nie działało
Podej?ewam że plik viewtopic.php też był spitolony.

Teraz spróbuje plik posting od najwyżej poprawki pokoleji do najni?szej wrzucać i sprawdze czy będzie działało Zg?o? Post.

pozdrawiam

arno

Wysłany: 21-04-2004, 00:19   

a w Pa dałeś fajke ze ma był 'zgłos post do ..' ?
bo nie pamietam gdzie ,ale dałem fajke i mam to co mówisz

MagnuM

Wysłany: 21-04-2004, 06:47   

Zg?o? Post i w konfiguracji, w ogólnej konfiguracji nigdzie nie ma,
A w konfiguracji Zg?o? Post jest tylko żeby zaznaczy? CZY wył·CZY? a i?c powinno był odrazu :/

pozdro

mopek

Wysłany: 21-04-2004, 10:53   

dlaczego nie ustawisz cookies? zrób to najpierw...

Kod:
Server name: members.lycos.co.uk/mag90 Server name is different at Cookie domain.
Cookie domain: Server name is different at Cookie domain.

MagnuM

Wysłany: 21-04-2004, 12:52   

Hmm, kiedy? próbowałem to zrobić ale były prolemy z logowaniem automatycznym itp. poprostu zrobićem to niew?a?ciwie, jeżeli ktos byłby tak uprzejmy i podać mi co mam powpisywać w tych lukach cookies to b?de dzwięczny
ale czy to ma zwi?zek z tymi źle działającymi plikami?

pozdro

mopek

Wysłany: 21-04-2004, 13:05   

zacznij od tego a nie od zmieniania plików na starsze... ustaw cookie i póżniej wyczy?? cookie w swojej przeglądarce i posprawdzaj automatyczne logowanie, wylogowywanie etc.

dopiero jak nie będzie działało po tym wszystkim to napisz kolejnego posta

MagnuM

Wysłany: 21-04-2004, 13:23   

Witam!

Wgrałem w?a?nie przed chwil? poprawkę 7. Zaobserwowałem kilka dobrych rzeczy.

Zgłaszanie postów jest możliwe, lecz myślałem, że będzie inne (zdjęcie?) z napisem Zg?o? Post, a tu jaki? wykrzyknik :/

Pisanie nowych tematów na pliku posting.php z poprawki 7 jest już możliwe.

Ca?y czas pozostaje jednak problem z plikiem login.php który mam tak jak mówiłem z wcześniejszych wersji forum aby to działało.

Mopek jeżeli możesz to podaj mi co gdzie mam wpisać bo w tej sprawie jestem noga :/

P.S. od czego jest plik modcp.php ?

pozdrawiam

Andrzej.K

Wysłany: 21-04-2004, 13:25   

Cytat:
P.S. od czego jest plik modcp.php ?

Panel moderacji...

mopek

Wysłany: 21-04-2004, 13:31   

Cytat:
Mopek jeżeli możesz to podaj mi co gdzie mam wpisać bo w tej sprawie jestem noga

i widzisz - w?a?nie nabawiće? się kuku WARNING!

i powiedz mi na jak? choler? Przemo się mączy i dokładnie to opisuje jak ty póżniej to olewasz?

przeczytaj FAQ!

MagnuM

Wysłany: 21-04-2004, 14:09   

Faq przeczytałem już kiedy?, gdy chciałem to ustawić i przeczytałem je teraz i dalej nie mam rozwiązanego problemu co wpisać w Ście?ke Cookie

pozdro

Gadatliwa Kasia 

mopek

Wysłany: 21-04-2004, 14:12   

Kod:
Server name: members.lycos.co.uk/mag90 Server name is different at Cookie domain.

:x

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi