Przesunięty przez: joli 27-08-2007, 21:04 |
[pomoc] Kolory HTML - Solaris |
Autor |
Wiadomość |
Cinio
|
Wysłany: 11-11-2005, 18:15 [pomoc] Kolory HTML - Solaris
|
|
|
Styl Solaris ignoruje kolory napisane w HTML np.
Kod: | <font color="red">Tekst</font> |
Mam włączony HTML na forum i na stylu SubSilver kolor się wyświetla, a na stylu Solaris nie.
Wie ktoś gdzie i jak trzeba zrobić żeby kolor zadziałał na Solaris?? |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
daroo
|
Wysłany: 11-11-2005, 18:19
|
|
|
kolor w poscie, ogłoszeniu, overall? |
|
|
|
|
Cinio
|
Wysłany: 11-11-2005, 18:21
|
|
|
W poscie jak pisze w HTML |
|
|
|
|
They
|
Wysłany: 11-11-2005, 22:16
|
|
|
eh w czasie pisania postów jest tam przecież opcja kolorów. |
|
|
|
|
irekk
|
Wysłany: 11-11-2005, 22:59
|
|
|
[color=#ff0000]tekst[/color] => tekst
a nie dziala bo pewnie masz wylaczony HTML w postach, lecz nie wlaczaj jak nie musisz bo ci raz dwa rozpiernicza forum |
_________________ Cygantura |
|
|
|
|
Cinio
|
Wysłany: 12-11-2005, 11:50
|
|
|
Wiem, że moge użyć bbcode i chyba użyje, ale poprostu nie chiałem mieszać HTML z BBCode, ponieważ mam tabelke w HTML i kolowy tekst też chciałem, ponieważ tą tabelke będzie inny gość edytował i nie chciałem namieszać.
HTML mam włączony bo działa na SubSilver i tam kolor się pokazuje, a na Solaris nie działa, ten styl poprostu ignoruje HTML w poscie |
|
|
|
|
irekk
|
Wysłany: 12-11-2005, 12:19
|
|
|
tam jeszcze w PA jest taki "dzinks" jak zezwalaj na tagi. skorzystaj z tego ale uprzedzam ze mozesz miec pozniej nie ciekawei |
_________________ Cygantura |
|
|
|
|
Cinio
|
Wysłany: 12-11-2005, 12:23
|
|
|
Widziałem to, ale ja ustawiłem "Zezwól aministratorom na HTML" oraz "Zezwól Moderatorom na HTML" i to działa pod SubSilver a pod Solaris nie chce
To pewnie ma coś wspólnego z plikiem CSS, gdzieś w ustawieniach nawet pisało że styl może ignorować ustawienia użytkowników.
Trudno będzie troche namieszane, użyje BBCode i HTML. |
|
|
|
|
They
|
Wysłany: 12-11-2005, 17:29
|
|
|
Cinio napisał/a: | pewnie ma coś wspólnego z plikiem CSS |
nie, to nie możliwe.
w stylu subSilver ma tam 2 pliki: overall_header.tpl i subSilver.css , w tym overall_header.tpl ma kody " css style " ,a w stylu solaris tego nie ma, ponieważ zostały przeniesione do pliku solaris.css i dlatego styl ignoruje ustawienia kolorów w PA -> Style.
Może masz wyłączone HTML podczas pisania postów, sprawdz w edytuj posta u siebie na forum, czy masz zaznaczone wyłącz html, jak tak to oznacz.
Ja na testowym forum, mam przerobione style BMan1Blue, iCGStation i inne nie mają problemu z tym kolorem html.
Jeśli nic nie pomoże to moim zdaniem lepiej zamiast solarisa przerób w stylu subSilver na czarny kolor tak żeby wyglądało jak w solaris. Łatwa przeróbka |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
paweł-p44 [Usunięty]
|
Wysłany: 12-11-2005, 19:00
|
|
|
They napisał/a: | Cinio napisał/a: | pewnie ma coś wspólnego z plikiem CSS |
nie, to nie możliwe.
w stylu subSilver ma tam 2 pliki: overall_header.tpl i subSilver.css , w tym overall_header.tpl ma kody " css style " ,a w stylu solaris tego nie ma, ponieważ zostały przeniesione do pliku solaris.css i dlatego styl ignoruje ustawienia kolorów w PA -> Style.
Może masz wyłączone HTML podczas pisania postów, sprawdz w edytuj posta u siebie na forum, czy masz zaznaczone wyłącz html, jak tak to oznacz.
Ja na testowym forum, mam przerobione style BMan1Blue, iCGStation i inne nie mają problemu z tym kolorem html.
Jeśli nic nie pomoże to moim zdaniem lepiej zamiast solarisa przerób w stylu subSilver na czarny kolor tak żeby wyglądało jak w solaris. Łatwa przeróbka |
ja mam solaris wgrany na serweze i umnie dziala HTML niech sprawdzi może ma wyłonczone |
|
|
|
|
|