|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Przesunięty przez: joli 27-08-2007, 20:32 |
Problem z downloadem wlasnego zdjecia do profilu |
Autor |
Wiadomość |
oscar
|
Wysłany: 01-04-2004, 08:03
|
|
|
W takim razie czemu nie dziala poprawnie? Jaka może byc tego przyczyna? |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
gokun
|
Wysłany: 04-04-2004, 06:48
|
|
|
Pewno wina le?y po stronie serwera. |
_________________ www.linkinpark.f6.pl - zapraszam! |
|
|
|
|
Bolek
|
Wysłany: 04-04-2004, 22:32
|
|
|
Przemo napisał/a: | To nie jest zaden problem, upload zdjeci jest rozwiazany najlepiej jak sie da. Jest identyczny jak upload avatarow. |
Ale z avatarami problem jest dokładnie taki sam. Przepraszam jesli wczesniej nie dosc jasno to napisalem. Przy próbie uploadu zdjecia lub avatara(-u?) pojawia się niezno?ny komunikat:
Cytat: | Rozszerzenie zdjęcia może był tylko: .jpg, .gif lub .png |
Inaczej troszeczke sprawa się przedstawia przy probie uploadu obrazka do podpisu z własnego komputera. Pojawia się wtedy komunikat:
Cytat: | Twój profil został zaktualizowany | , ale to zmy?ka, bo nic sie nie zmienićo. Nie ma żadnego podpisu. Ani zdjęcia, ani tekstu.
No i jeszcze jedna ciekawa rzecz. Kiedy probuj? umiescic zdjęcie lub avatar poprzez komende: "Wyslij avatar z adresu", to wyswietla się komunikat:
Cytat: | Warning: tempnam(): open_basedir restriction in effect. File(/tmp) is not within the allowed path(s): (/home/www/gdansk/) in /home/www/gdansk/wewn/admin/admin_users.php on line 312 |
lub
Cytat: | Could not write avatar file to local storage. Please contact the board administrator with this message
DEBUG MODE
Line : 175
File : /home/www/gdansk/wewn/includes/usercp_avatar.php |
Działa natomiast umieszczanie avatarow (i zdjec) poprzez komende: "Link do zewnetrznego avataru lub zdjecia"
:569: Opisuj? te wszystkie wydarzenia, ale chyba już zw?tpiłem w możliwość rozwiązania problemu. Z adminem mojego serwera nie mogę się dogada?. On twierdzi że wszystko jest zainstalowane poprawnie. :cry: :cry:
Moje forum by przemo może i jest trochę niepełnosprawne, ale i tak jestem z niego bardzo zadowolony. Dzięki Przemo, swietna robota.
PS. Niech no ja kiedy? spotkam admina serwera w realu.... |
|
|
|
|
Przemo
|
Wysłany: 05-04-2004, 01:38
|
|
|
A sprobuj wrucic tam jakikolwiek inny skrypt ktory zapisuje avatary, sprobuj może najzwyklejsze phpBB i jak nie bedzie dzialac to wtedy masz argument dla admina. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!