phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: joli
27-08-2007, 21:39
"message_die() was called multiple times..."Err0r
Autor Wiadomość
doli

Wysłany: 23-11-2004, 18:45   "message_die() was called multiple times..."Err0r

Pomocy! Wrzucić?m pliki na server, wszytko musi działał poprawnie... kiedy wpisuje adres swojego forum wyskakuje mi instalator: wypełniam te wszytkie rzeczy daje instaluj, znowu co? tam pisze daje instaluj, troch czeka i wyskakuje biała stronka z errorem:
message_die() was called multiple times. This isn't supposed to happen. Was message_die() used in page_tail.php?

Nie wiem co robic!! Robie to forum od 4 dni i za każdym razem wyskakuje mi jaki? błąd!! Powoli mnie to denerwuje! Wszycy co zakładali forum mówi? że nie mieli takich broblemów...jak zasze ja mam :-(
Bardzo prosze o odpowiedź

Gadatliwa Kasia 

przecinek

Wysłany: 23-11-2004, 19:39   

wgraj dobrze wszystkie pliki na serwer

BestiaPL

Wysłany: 28-11-2004, 00:08   

Mam to samo.

Wgrane nowe pliki (od nowa), poprawiony bug w viewtopic.php - poza tym plikiem reszta sum kontrolnych zgodna.

Błąd pojawia się przy 'wysyłaniu' poprawionej wiadomości lub po potwierdzeniu usuwnięcia posta.
O ile post zostanie usunięty, to zmian nie widać.

Co jeszcze mam sprawdziś ??
Ostatnio zmieniony przez BestiaPL 28-11-2004, 00:10, w całości zmieniany 1 raz  

They

Wysłany: 28-11-2004, 00:49   

BestiaPL, hmmm i tak masz to na lycosie ?

BestiaPL

Wysłany: 28-11-2004, 09:50   

żaden Lycos !! Forum wisi na Net2000.pl (firma z Białegostoku).

Szlag mnie trafia, ludzi zresztą też...

szpak

Wysłany: 28-11-2004, 13:34   

przej?ałem oferte tego Net2000.pl i tam w cenniku maja że ich pakiety kosztuj? 150 i 300 w zale?ności od konta, z obsług? php. Poni?ej jest za dodatkow? opłat? "Baza danych MySQL lub PostgreSQL 100z?"

czy domówi?e? sobie baze danych ?? bo w samym pakiecie jej nie ma na Net2000.pl

BestiaPL

Wysłany: 28-11-2004, 17:38   

szpak napisał/a:
przej?ałem oferte tego Net2000.pl i tam w cenniku maja że ich pakiety kosztuj? 150 i 300 w zale?ności od konta, z obsług? php. Poni?ej jest za dodatkow? opłat? "Baza danych MySQL lub PostgreSQL 100z?"

czy domówi?e? sobie baze danych ?? bo w samym pakiecie jej nie ma na Net2000.pl

Szkoda, że przy okazji nie zajrzałe? na nasze forum...
Bo działa ca?y czas - a bez bazy to chyba nie bardzo by działało...

Tak, serwer jest wykupiony, baza również. Jestem adminem 'z przydziału' - nie mam za dużo czasu, aby przeanalizowa? ca?y kod PHPBB (to kawał roboty jest), a dalej co? się krzaczy :(

szpak

Wysłany: 28-11-2004, 20:26   

BestiaPL napisał/a:
Szkoda, że przy okazji nie zajrzałe? na nasze forum...
Bo działa ca?y czas - a bez bazy to chyba nie bardzo by działało...

przykro mi ale zaj?ałem i forum nie smiga?o wogule, może to przypadek ale nie ważne.

forum ?eczywięcie ?miga ale Portal nie wyświetla obrazków wraz z logo

BestiaPL

Wysłany: 28-11-2004, 22:52   

Forum działa ca?y czas, logo uzupełniłem, wszystkie obrazki są ok. Ale...

Czy znasz rozwiązanie tego problemu ?? Bo o to chodzi w tym wątku...

szpak

Wysłany: 28-11-2004, 23:23   

Dla mnie to problem raczej po stronie serwera lub źle wypełniane pola podczas instalacji, ciężko mi powiedzieć jak tego nie widz?. Tobie BestiaPL udało się zainstalować bo z tego co czytam problem pojawia się podczas instalacji. Jeśli doli ma nadal problem to proponuje wgrać raz jeszcze pliki na serwer. A tak dla pewności to ściągnąć raz jeszcze instalke Przemo. Może w trakcie ?ciągania wkradł się błąd i pliki są nie kompletne co bardzo nik?e. Potem upewni? się ze podczas instalacji wpisujemy wszystko poprawnie. Jeśli doli będzie tak ?askaw i powie nam gdzie ma serwerek to może więcej podpowiem. Najlepiej i najprościej to niech doli się skontaktuje ze mn? może był na gg to zainstaluje mu to forum i powiem w czym był błąd jeśli mi odpowie na pytania co robić podczas instalacji. Spostrzeżenia opisze w tym poście.

kermit

Wysłany: 03-12-2004, 11:37   

ja mam takie same problemy po podmianie plików z 1.8 na 1.9 beta 2 :mrgreen:

szpak

Wysłany: 03-12-2004, 15:15   

w?a?nie przypomnia?o mi się że jak miałem konto na serwerku webparku gdzie zwykłe phpBB chodziło to wersja Przemo nie chodzi, nie wiem do dziś dlaczego ale próbowałem wszystkiego. Instalowałem phpBB by Przemo dziesi?tki razy i myźle że błądu nie popełniałem instaluj?c skrypt na webparku. Doszedłem do wniosku ze ten serwer nie radzi sobie z tym skryptem Przemo.

P.S. mogę pomóc zainstalować skrypt ale to już na GG się odezwijcie 1488455

Gadatliwa Kasia 

kermit

Wysłany: 05-12-2004, 19:55   

przy występującym błądzie polecam podmieni? pliki na te z przemo.org/phpBb2
pozdro
wtedy wszystko będzie jak poprzednio

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi