To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

Portal - [ FAQ ] Jak stworzyć nową stronę w portalu

gaku - 13-01-2008, 11:37

to wgraj oryginalny plik z paczki i zmodyfikuj go tak jak podałem. Tych fragmentów możesz szukać na dole pliku. Właśnie sprawdziłem i działa http://forum.gaku.xorg.pl/portal.htm?show=test
BastaO - 13-01-2008, 12:56

Zrobiłem tak jak mówisz i jak wchodze z adresu :

Kod:
http://g-fifa.com/portal.htm?show=ranking08


To psize ze nie ma takiej strony :/ Co znowu zle zrobilem ?

gaku - 13-01-2008, 13:03

a masz plik ranking08.html na serwerze w głównym katalogu forum ?
BastaO - 13-01-2008, 17:14

Tak, nawet sam zobacz : www.g-fifa.com/ranking08.html
gaku - 14-01-2008, 08:23

BastaO, konto testowe? albo udostępnij dla gości
BastaO - 14-01-2008, 16:38

Nick : test
Haslo : test

z!omek_PL - 14-01-2008, 16:39

masz ci los... mi działa...
http://g-fifa.com/portal.php?show=ranking08

BastaO - 14-01-2008, 17:20

Ok, dziex :D :P
gaku - 14-01-2008, 18:02

mi też działa... aha BastaO, taka mała rada... wyłącz ten śnieg na forum
werni - 24-03-2008, 10:08

witam
jak zmienić tabelę by dodawała do nagłówka "bar" ze stylu
thx

joli - 24-03-2008, 13:17

dac jej klase, ktora w css ma takie tlo, jak chcesz.
werni - 24-03-2008, 13:36

w portal page mam tak
Kod:
<table width="100%" cellpadding="2" cellspacing="1" border="0" class="forumline"><tr><td class="catHead" height="25" align="left"><span class="genmed"><b>Nagłówek</b></span></td></tr><tr><td class="row1" align="center"><span class="genmed" style="line-height: 150%">
Zawartość

</span></td></tr></table><br />


a w portal body w tabeli na ostatnie tematy i fotki mam tak

Kod:
<table width="100%" cellpadding="2" cellspacing="1" border="0" class="forumline">

  <tr>

    <th height="25" width="100%" class="catHead" align="center" nowrap="nowrap"><span class="genmed"><b>Ostatnio na forum...</b></span></th>

  </tr>


  <tr>

   <td width="100%" class="row2" align="left" valign="middle"><span class="gensmall">{last_pop_topics_on.TOPICSRECENT}</span></td>

  </tr>

</table>


klasy te same :/

joli - 24-03-2008, 13:42

Nie
bo to jets klasa th a nie td

musisz zrobic:
Kod:
<table width="100%" cellpadding="2" cellspacing="1" border="0" class="forumline"><tr><th class="catHead" height="25" align="left"><span class="genmed"><b>Nagłówek</b></span></th>....

werni - 24-03-2008, 13:43

przedtem miałem ten sam problem z tymi tabelami "ostatnie posty i fotki"
wystarczyło zmienić "<td na <th" ale w tym przypadku to nie chce zadziałać

[ Dodano: 24-03-2008, 21:35 ]
thx Joli pomogło tylko nieuważnie czytałem :oops:

coperone - 07-08-2008, 18:12

witam.
po swtorzeniu podstrony zamiast:
Kod:
JAK DBAC O SWIEZY TATUAZ

strona w budowie

przepraszamy

to pojawia mi sie:
Kod:
{\rtf1\ansi\ansicpg1250\deff0{\fonttbl{\f0\fswiss\fcharset238{\*\fname Arial;}Arial CE;}{\f1\fnil\fcharset0 ;}} {\*\generator Msftedit 5.41.15.1507;}\viewkind4\uc1\pard\lang1045\f0\fs20 \par \par JAK DBAC O SWIEZY TATUAZ\par \par \par strona w budowie\par \par przepraszamy\par \par \par \par \lang1033\f1\par }


jestem kompletnie zielony w tym :) lepiej idzie mi rysowanie czy tatuowanie ludzi niz takie rzeczy :)
jesli ktos moze mi pomoc to bardzo bede wdzieczny :)
pozdrawiam

DODANO
moze ktos podac mi przykladowy kod html jaki powinienem wkleic w portal_page1 zeby to wygladalo tak jak powinno?
bardzo dziekuje i pozdrawiam



Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group