To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

Archiwum - [beta] 1.12.7 - Ajax jQuery Shoutbox

fann - 26-05-2012, 21:12

Muszę niestety napisać posta pod postem, by był zauważony i przeczytany.

Może zdarzył się wam taki błąd, który powoduje brak wyświetlania wpisów w SB - ja mam puste okno SB z czarnym tłem

ponadto każde odświeżenie strony powoduje zliczenie w zwyż ilości wizyt na forum - w wcześniej tak nie było

Twety - 03-06-2012, 12:17

fann, może usunałeś przez przypadek linijke odpowiadajaca za skrypt ajax.

Ja mam takie pytanie da się zrobić tak, aby wpisy jednej osoby się sklejały. Bo jak piszę jedna osoba np 3 wpisy pod rzad to chciałbym, żeby się skleiły. Da się coś takiego zrobić?

fann - 07-06-2012, 20:40

To jest część mojego posta z innego tematu - dodaję bo problem został rozwiązany w taki sposób:

Przyczyna mojego problemu tkwiła w używaniu jako edytora programu zajączek.
Ten wynalazek dodał w plikach lang_main.php + lang_admin.php kod

<!--ISO-->
po

?>

czego wcześniej nie zauważyłem.

BosS AK - 10-06-2012, 16:09

Mam problem. (prawdopodobnie z plikiem index.php). Gdy jestem niezalogowany na forum widać Shoutbox'a lecz cały czas ładuje. Po zalogowaniu się Shoutbox automatycznie znika... W PA jest ustawiony na Włączony...index.php w załączniku. Proszę o rozwiązanie mojego problemu...

P.S. jak wpisuje kod " && $shoutbox_view_group " to shoutbox znika a jak usuwam pojawia się, lecz nie można wysłać wiadomości i pisze "Info: null"

ROZWIĄZANY !

nezzus - 29-06-2012, 22:00

Witam szanownych użytkowników. Mam dwa problemy z modyfikacją Ajax jQuery Shoutbox by Lui [ http://www.przemo.org/php...pic.php?t=92339 ] .

1. Po wejściu na moją stronę, shoutbox bardzo długo się tak jakby ładuje, kręci się to kółeczko 'loading' tak z pół minuty i dopiero wtedy załapuje wpisy na czacie. Gdy doda się wpis na czacie to już szybko ładnie odświeża się shoutbox, ale gdy odświeży się całą stronę to ładuje się on bardzo długo. To jest pierwszy problem. Jak temu zaradzić?

2. Kolory w shoutboxie. W pliku .css mam podane takie jakie chce, czyli ciemne, a wygląda on tak:

Wydaje mi się, że wszystko raczej dobrze wgrałem. Nie wiem co jest nie tak...

Proszę o szybką pomoc. Z góry dziękuję i pozdrawiam - nezzus :!:

kooza - 30-06-2012, 09:39

co do kolorów w .css znajdź:
Kod:
.table0
{
    padding: 4px;
    border-bottom: 1px solid #dedede;
    border-left: 1px solid #fefefe;
    color : #000000;
    font-size : 10px;
}

.sb1 { background-color: #EFEFEF; }
.sb2 { background-color: #DEE3E7; }

i zamień na:
Kod:
.table0
{
    padding: 4px;
    border-bottom: 1px solid #252525;
    border-left: 1px solid #252525;
    color : #fff;
    font-size : 10px;
}

.sb1 { background-color: #181818; }
.sb2 { background-color: #181818; }

nezzus - 30-06-2012, 10:07

kooza, no tak.. my bad.. A byłem pewny, że kolorki edytowałem na czarne. Dzięki :)

A wiecie co może być z tym odświeżaniem?

nezzus - 30-06-2012, 10:20

A i mam jeszcze jeden problem. Na moim forum przy nickach użytkowników mam dodaną grafikę i w SB jak coś napiszę to występuje jakiś błąd w kodzie. Gdy usunę grafikę przy nicku usera, wszystko wraca do normy. Wie ktoś może co jest nie tak? Poniżej SS:

lookas82 - 24-07-2012, 06:39

Mam pytanie jak zmienić ilość widocznych emotek pod SB? chciałbym dać większą ilość?
BosS AK - 01-08-2012, 21:42

jak usunąć zapytanie ?
Kod:
TRUNCATE TABLE phpbb_shoutbox;
UPDATE phpbb_shoutbox_config SET config_value = 'd.m.y, H:i:s' WHERE config_name = 'date_format';
UPDATE phpbb_shoutbox_config SET config_value = '30' WHERE config_name = 'count_msg';
INSERT INTO    phpbb_shoutbox_config (config_name, config_value) values ('shout_refresh', '5');
INSERT INTO    phpbb_shoutbox_config (config_name, config_value) values ('sb_group_sel', 'all');
INSERT INTO    phpbb_shoutbox_config (config_name, config_value) values ('usercall', '0');
INSERT INTO    phpbb_shoutbox_config (config_name, config_value) values ('shoutbox_smilies', '0');

dawido323 - 08-08-2012, 14:03

Jak zmienić kolor czcionki i usunąć ramkę zaznaczona na screenie ? http://screenshooter.net/2648625/lxmxyky
Deotho - 08-08-2012, 14:14

dawido323, nazwaStylu.css - szukaj .table {
Tommekk80 - 09-08-2012, 08:14

Deotho napisał/a:
szukaj .table {

Raczej table0

dawido323 - 10-08-2012, 10:35

Czy ten sb działa na najnowszej wersji ? Bo wyskoczył mi komunikat podczas zapytania

http://screenshooter.net/2648625/jpsvjyp

yngwie - 10-08-2012, 16:23

Mam mały problem z cytowaniem osób z takim stylem grupy

Kod:
text-shadow: 1px 1px 10px

Zamiast tego stylu wyświetla

[color=hadow:1]nick usera[/color]