Hosting - [opinie] webd.pl
Misiek28 - 04-12-2005, 23:58
tak ale dlaczego nie poinformuja o tym ludzi ktorzy nie wiedzac co jest grane wplacaja im na konto kase za pare miesiecy na przod z mysla ze szybko przeniosa serwis i po klopocie,... a klopoty pojawiaja sie zaraz po aktywacji konta ....
w/g mnie powinni o tym powiadomic zanim ktokolwiek wykupi sobie u nich konto,... a tak to jest naciaganie ludzi na kase...
szpak - 05-12-2005, 00:48
To jest efekt, jeśli
Startuje hosting, konkurencja duża na rynku, trzeba obniżyć ceny, i tak klientów napływa więcej, niestety maszyna zaczyna się nie wyrabiać. Do tego ludzie instalują dziwne nie testowane skrypty, które zamulają serwer.
Mając na serwerku 500 userów błędy wyskakują coraz częściej i obsługa sobie z tym nie radzi.
To jest efekt sprzedawania kont za grosze. Sam się przekonałem o tym i wiem, że nie dam rady z tą usługą. Planuje wystawić hosting droższy, ale dobry, bo ludzie teraz za 40zł myślą, że ktoś przez rok będzie siedział i rozwiązywał problemy za tą kasę.
Webdb.pl zyskał ostatniemu czasu dużo nowych klientów zyskał ale zrobili błąd który zrobili konkurenci, obniżyli ceny i wepchali na jeden serwer za dużo userów, a teraz za 40 zł można postawić stronę w php korzystającą z baz sql który generuje straszne obciążenie procka i problem gotowy.
Pamiętajcie jedno, tani a dobry to nie do końca słuszna decyzja, zawsze jest coś za coś.
Proste polskie przysłowie, jaka płaca taka praca
szpak - 05-12-2005, 00:55
najbardziej rozwalają mnie odpowiedzi,
Misiek28 napisał/a: | Prosze nie rozpoczynac wielu tematow dotyczacych tego samego problemu, gdyz niepotrzebnie wydluza to prace dzialu technicznego. |
Dział techniczny a dział obsługi klienta to inni ludzie. Chyba ze to malutka firma i człowiek z technicznego rozmawia z klientami, i dlatego techniczny nie miał czasu na wysłanie maila o prowadzonych pracach nad serwerem. Kolejne obniżanie kosztów, bo konta sprzedają za tanio.
szpak - 05-12-2005, 01:03
No i co mnie zaskakuje to home.pl obniża drastycznie ceny, podejżewam ze mają spadek nowych klientów lub sa prognozy iż wejdzie zachodni usługodawca i home.pl już się zabezpiecza zebraniem na zaś zobowiązanych klientów do opłacania chostingu.
Uważam że temat już jest wyczeprany jeśli chodzi o webdb.pl. teraz przychodzi na nich okres aby przesunąć temat do działu "nie polecam"
radh - 05-12-2005, 10:41
WEBD nie ma problemow z przepelnionymi serwerami, bo to jest pod stala kontrola.
WEBD wprowadza nowy system, ktory polega na rozlozeniu i przejmowaniu obciazenia z jednego serwera przez wiele innych co teoretycznie ma wykluczyc jakiekolwiek pady lecz wszystko zostanie zweryfikowane przez zycie. Obecnie system jest wdrazany a korzysci z niego beda widoczne niebawem.
Crash_3d - 05-12-2005, 12:28
Ja miałem problemy z wjesciem do phpMyAdmina 2 tygodnie przed koncem abonamentu do konca, ale naszczescie po uplywie mojego abonamentu dostalem 7 dni na przedluzenie czy cos i mogłem zrobic zrzut bazy.
Lepiej poszukajcie lepszej oferty bo webd.pl idzie w strone boo.pl taka jest prawda...
Przemo - 05-12-2005, 14:20
Ostatnimi czasy faktycznie były problemy z dzialaniem webd.pl wiązało się to ze zmianą struktury organizacji serwerów MySQL ma to na celu zwiększenie stabilności, prędkości i bezpieczeństwa. Tak więc moja propozycja jest taka aby poczekac jeszcze kilka tygodni przed jakimikolwiek negatywnymi decyzjami.
Kod: | Powod obciazenia byc dosc blachy, serwer baz mysql jest odrebnym serwerem i kazde polaczenie z webserwera do mysql jest realizowane za polaca polaczenia kablowego co powoduje pewne konsekwencje np to ze kazde polaczenie jest sprawdzane skad pochodzi tzn numer ip i jego nazwa domenowa i kazdorazowe rozwiazywanie nazwy domenowej powodowalo "dziwne" zachowanie
Co do drugiego pytania to nie jestem w stanie jednoznacznie odpowiedziec bo zbieglo sie to z rozbiciem serwera na dwie osobne maszyny webserwer i mysql efekty sa dla nas zadziwiajce na szczescie na plus :)
Kolejnym krokiem bedzie polaczenie kilku webserwerow co spowoduje iz w przypadku ewentualnej awarii jednego z nich pozostale przejma jego role wszystko zmierza ku bardzo stabilnej pracy i wysokiej jakosci
W tej chwili poze powjawiac sie problem w dostepie phpmyadmina do "wlasciwej" bazy | Każdy hosting czeka okres w którym obciążenie przekracza mozliwości, większość z nich nie robi wiele w tym kierunku, webd zareagowało odrazu.
patrick - 05-12-2005, 15:38
hmm wprowadzenie load balacing moze tylko wporowadzic poprawe.
Polskie hostingi nie stosuja tego ale juz takie wp.pl z tego co ise orientuje korzysta
Jednak czy to jest rozwiazanie dobre na tani hosting ?
radh - 05-12-2005, 16:26
patrick napisał/a: | hmm wprowadzenie load balacing moze tylko wporowadzic poprawe.
Polskie hostingi nie stosuja tego ale juz takie wp.pl z tego co ise orientuje korzysta
Jednak czy to jest rozwiazanie dobre na tani hosting ? |
A czemu nie? Przeciez chodzi oto by podnosic swoja jakosc. Jesli WEBD zdecydowalo sie na wprowadzenie pewnych rozwiazan, ktore maja sie przyczynic do podniesienia jakosci uslugi to chyba dobrze z punktu widzenia i klienta i rynku hostingowego - w praktyce skorzystaja na tym obie strony.
gaku - 05-12-2005, 16:37
Crash_3d napisał/a: | hmm wprowadzenie load balacing moze tylko wporowadzic poprawe.
Polskie hostingi nie stosuja tego ale juz takie wp.pl z tego co ise orientuje korzysta |
interia z tego tez kozysta i im sie ruch rozklada na 2 serwery
patrick - 05-12-2005, 19:32
gaku napisał/a: | interia z tego tez kozysta i im sie ruch rozklada na 2 serwery |
tiaaa a wp.pl z tego co wiem ma 240 serverow uzytkowych i co
gaku - 05-12-2005, 19:48
patrick napisał/a: | tiaaa a wp.pl z tego co wiem ma 240 serverow uzytkowych i co Evil or Very Mad |
mowisz o samej stronie?? czy o wszystkich dobrociach??
gaku - 05-12-2005, 19:53
patrick, mowisz bo wiesz, czy kto Ci powiedzial?? Ja bylem w interi i mi mowil admin :] ze maja drobny problem bo ruch zamiast rozkloadac sie na 2 serwery cos zamulaja jeden
powiedzial, ale sadze ze 240 serverow i 40 avaryjnych to spora ilosc.
McCool - 09-12-2005, 15:42
Poprawili już te błędy z mySQL bo mam zamiar wykupić tam sobie konto i od razu przerzucić moje forum nań konto, więc się zastanawiam czy warto, czy przypadkiem się nie rozczaruję...
Przemo - 09-12-2005, 17:30
Od ostatnich problemow forum śmiga bardzo szybko i bardzo stabilnie
|
|
|