1.12.8 - Statistics TOP5 in index by lui754 v1.7
jupy1125 - 19-03-2009, 13:18
witam mod spoko działa
ale mam jedną sprawę chce usunąć jedna tabele
Ostatnie posty
dlaczego porostu mi jest nie potrzeba
dzięki za pomoc
lui754 - 20-03-2009, 21:09
Aktualizacja do wersji 1.6
Dodane:
Pokaż/Ukryj podobnie jak w ogłoszeniu. (pomysł MagicalFire)
Nowy moduł, punkty z Points System oraz BeerMod'a
Gy najedzie się na link to pokazuje pełny tytuł tematu.
Poprawione:
Mała optymalizacja szybkości, szybsze generowanie tabelki (niewielka różnica)
Gdy kliknie się na nick czy nazwe tematu to przenosi od razu bez otwierania nowej zakładki / strony.
Instrukcja dla NazwaStylu.css (dodałem opis klas)
Cała instrukcja (milsza dla oka)
To tyle ode mnie. Zapraszam do testowania. Aby zaktualizować moda, należy podmienić wszystkie kody na te z paczki w pierwszym poście.
MagicalFire - 20-03-2009, 21:14
lui754 napisał/a: | :arrow: Pokaż/Ukryj podobnie jak w ogłoszeniu. (pomysł MagicalFire) |
możne jeszcze dasz rade zrobić opcje całkowitego wyłączenia w ustawieniach profilu ??
lui754 - 20-03-2009, 21:17
MagicalFire, właśnie mysle nad tym spokojnie, niebawem dodam tą opcje.
Chopek92 - 23-03-2009, 08:02
panowie mam taki problem, gdy zainstalowalem tego moda przed zalogowaniem jest tak:
http://img18.imageshack.us/img18/4712/bladp.jpg
a po zalogowaniu wszystko dziala...
prosze o wszelkie pomoce.
slevin - 23-03-2009, 10:33
tak na szybko abys nie szpecil swojego forum to moze wstaw przed modyfikacja
<!-- BEGIN switch_user_logged_in -->
i po
<!-- END switch_user_logged_in -->
i poczekaj na rozwiazanie od autora?
lui754 - 23-03-2009, 17:03
slevin, wiem moja pomyłka. Nie dodałem po prostu zakończenia znacznika i się wszystko zepsuło
Koncówka powinna wyglądac tak:
Kod: | <!-- END odp -->
</table>
</td>
</tr>
</table>
</div>
<div id="top2" style="display: none; position: relative;">
<table width="100%" class="forumline" cellspacing="1" cellpadding="0" border="0" align="center">
<tr>
<th class="catLeft" colspan="3" width="90%" height="25" align="left"><b><span class="gen"> {L_STATY5}</span></b></td>
<th class="catRight" width="10%" height="25" align="right"><b><span class="gen" onclick="javascript:ShowHide('top','top2','top3');" style="cursor: pointer" title="Pokaż"><font size="4">+</font> </span></b></td>
</tr>
</table>
</div>
<script language="javascript" type="text/javascript">
<!--
if(GetCookie('top3') == '2') ShowHide('top', 'top2', 'top3');
//-->
</script>
<br>
<!-- END switch_user_logged_in --> |
Chopek92 - 23-03-2009, 19:02
ale gdzie to musze dodac?
lui754 - 23-03-2009, 19:07
Chopek92, w index_body.tpl zamień po prostu końcówke mojej modyfikacji na tą co podałem wyżej.
Chopek92 - 23-03-2009, 19:10
mógłbym na gadu ci napisac??
lui754 - 23-03-2009, 19:38
index_body.tpl
znajdź
</table>
</td>
</tr>
</table>
</div>
<table width="100%" class="forumline" cellspacing="1" cellpadding="0" border="0" align="center">
<tr>
<th class="catLeft" colspan="3" width="90%" height="25" align="left"><b><span class="gen"> {L_STATY5}</span></b></td>
<th class="catRight" width="10%" height="25" align="right"><b><span class="gen" onclick="javascript:ShowHide('top','top2','top3');" style="cursor: pointer" title="Pokaż"><font size="4">+</font> </span></b></td>
</tr>
</table>
</div>
<!--
//-->
</script>
<br>
<!--KONIEC STATY TOP5 BY LUI754--> |
zmien na:
</table>
</td>
</tr>
</table>
</div>
<tr>
</tr>
</table>
</div>
<!--
//-->
</script>
<br>
<!-- END switch_user_logged_in -->
<!--KONIEC STATY TOP5 BY LUI754--> |
Prościej się nie da
MagicalFire - 23-03-2009, 20:38
lui754, oki nowa propozycja
mozliwosc wykluczenia pokazywania postów z danego działu
slevin - 24-03-2009, 13:54
lui754, chyba jednak nie pomaga to co dodales
(nie patrz na to co u siebie juz mam xD na innym takim testowym tez cos nie bardzo) podeslesz swoj kawalek index_body? )
no nic, ja sobie zrobilem aby bylo rowniez widziane dla gosci i jakos jest poprzestawialem tabelki, usunalem jedna i nice nawet to wyglada
wolfiq - 24-03-2009, 21:30
MagicalFire napisał/a: | mozliwosc wykluczenia pokazywania postów z danego działu |
i ukrywanie nowych tematów z działów które mają status prywatny, dla osób które nie mają do nich dostępu...
[ Dodano: 25-03-2009, 07:11 ]
lui754 napisał/a: | <!-- BEGIN pkt -->
<tr><td width="10%" class="staty5row" align="center" valign="middle"><span class="gensmall">{pkt.LI}</span></td>
<td width="45%" class="staty5row" align="center" valign="middle"><span class="gensmall">{pkt.USERNAME}</span></td>
<td width="15%" class="staty5row" align="center" valign="middle"><span class="gensmall">{pkt.POINTS}</span></td></tr>
<!-- END pom -->
|
lui754, tutaj masz błąd:
zamiast <!-- END pom --> powinno być <!-- END pkt -->, bo inaczej nie działa w paczce jest tak samo
może ze statystyk usunąć administratora, hmm....lub jako konfiguracja w PA
MetYs - 26-03-2009, 19:38
nie pokazuje mi piw
w index.php
Kod: | //Top Lista pomogl
$sql = "SELECT user_id, username, special_rank, user_level, user_jr FROM " . USERS_TABLE . "
WHERE (user_id <> " . ANONYMOUS . " ) AND (special_rank > 0)
ORDER BY special_rank DESC
LIMIT 5";
$result = mysql_query($sql);
$i=0;
while ($row = $db->sql_fetchrow($result))
{
$colored_username = color_username($row['user_level'], $row['user_jr'], $row['user_id'], $row['username']);
$row_user_name = $colored_username[0];
$i++;
$who = '<a href="' . append_sid("profile.$phpEx?mode=viewprofile&" . POST_USERS_URL . "=" . $row['user_id']) . '" class="gensmall"' . $colored_username[1] . '>' . $row_user_name . '</a>';
$how_many = '<b>' . $row['how_many'] . '</b>';
$template->assign_block_vars('pom', array(
'LI' => $i+0,
'USERNAME' => $who,
'POSTS' => $row['special_rank'])
);
} |
zamieniłem na
Kod: | //Top Lista PIW
$sql = " SELECT u.user_id, u.username, u.user_level, u.user_jr, u.user_beers_src, u.user_beers_dst
FROM " . USERS_TABLE . " u
ORDER BY u.user_beers_dst DESC, u.user_regdate ASC
LIMIT 5";
$result = mysql_query($sql);
$i=0;
while ($row = $db->sql_fetchrow($result))
{
$colored_username = color_username($row['user_level'], $row['user_jr'], $row['user_id'], $row['username']);
$row_user_name = $colored_username[0];
$i++;
$who = '<a href="' . append_sid("profile.$phpEx?mode=viewprofile&" . POST_USERS_URL . "=" . $row['user_id']) . '" class="gensmall"' . $colored_username[1] . '>' . $row_user_name . '</a>';
$how_many = '<b>' . $row['how_many'] . '</b>';
$template->assign_block_vars('pom', array(
'LI' => $i+0,
'USERNAME' => $who,
'BEER' => $row['user_beers_dst'] . '/' . $row['user_beers_src'])
);
} |
a w index_body.tpl
Kod: | <!-- BEGIN pom -->
<tr><td width="10%" class="staty5row" align="center" valign="middle"><span class="gensmall">{pom.LI}</span></td>
<td width="45%" class="staty5row" align="center" valign="middle"><span class="gensmall">{pom.USERNAME}</span></td>
<td width="15%" class="staty5row" align="center" valign="middle"><span class="gensmall">{pom.POSTS}</span></td></tr>
<!-- END pom --> |
na Kod: | <!-- BEGIN piw -->
<tr><td width="10%" class="staty5row" align="center" valign="middle"><span class="gensmall">{piw.LI}</span></td>
<td width="45%" class="staty5row" align="center" valign="middle"><span class="gensmall">{piw.USERNAME}</span></td>
<td width="15%" class="staty5row" align="center" valign="middle"><span class="gensmall">{piw.BEER}</span></td></tr>
<!-- END piw --> |
i nie dziala pusta tabela jest;/
|
|
|