1.12.7 i starsze - Multiple Ranks 2.1a (Beta)
They2 - 14-09-2008, 11:32
czyli to:
tosiek napisał/a: | 'POSTER_PROFILE' => append_sid("profile.php?mode=viewprofile&u=".$poster_id), | tosiek, z jakiej modyfikacji ?
nike_00, dobra, zobaczymy czy zrobiles dokladnie. Prosze zalacz do zalacznika pliki ktore zmodyfikowales.
tosiek - 14-09-2008, 11:36
They2 napisał/a: | tosiek, z jakiej modyfikacji ? |
Nie wiem bo instalowałem u MagicalFire
They2 - 14-09-2008, 11:43
tosiek, Avatar jako Link do Profilu
http://www.przemo.org/php...cf329eadc289d4a
[ Dodano: 14-09-2008, 12:52 ]
dziekuje, dodane.
MagicalFire - 14-09-2008, 12:01
They2 napisał/a: | nike_00, dobra, zobaczymy czy zrobiles dokladnie. Prosze zalacz do zalacznika pliki ktore zmodyfikowales. |
on mi pomagał
tosiek,
jesteś wielki
R620 - 06-11-2008, 12:03
Ja mam coś nie teges. Zainstalowałem wszystko jak powinno być (tak myślę).
I jak chcę dodać rangę to pisze, że nie określono żadnej a mam wgrane.
eridor - 13-11-2008, 14:38
Mam pytanie:
Kiedy jest ta modyfikacja, czy można dać rangi, które są tylko dla danych grup?
Bo jak na przykład chcę dać rangę administrator grupie administrator, to wszyscy użytkownicy ją mają :\
orszul4321 - 16-11-2008, 22:28
U mnie wyskakuje w PA:
Kod: | SQL Error : 1064 Something is wrong in your syntax obok 'user_gender = '1', user_birthday = 7884, user_next_birthday_gree' w linii 2
[...]
Line : 1013
File : admin_users.php
|
Całkowicie stosowałem się do instrukcji, mimo to mam błąd Wykonałem nawet wszystkie poprawki...
Proszę o pomoc.
Z góry dzięki.
[ Dodano: 17-11-2008, 17:58 ]
They2 napisał/a: |
Inna Modyfikacja
Jak ktos ma inna modyfikacje, ktore moga zaklocac z MOD Multiple Ranks to rozwiazanie:
1. Awatar jako Link do Profilu http://www.przemo.org/php...cf329eadc289d4a
viewtopic.php
znajdz
Kod: | 'POSTER_RANK' => $poster_rank,
'POSTER_PROFILE' => append_sid("profile.php?mode=viewprofile&u=".$poster_id),
'CUSTOM_RANK' => $poster_custom_rank,
'RANK_IMAGE' => $rank_image, |
zamien na
Kod: | 'POSTER_PROFILE' => append_sid("profile.php?mode=viewprofile&u=".$poster_id),
'CUSTOM_RANK' => $poster_custom_rank,
// MOD Multiple Ranks 2.1 by Matrix
'USER_RANK_01' => $user_rank_01,
'USER_RANK_01_IMG' => $user_rank_01_img,
'USER_RANK_02' => $user_rank_02,
'USER_RANK_02_IMG' => $user_rank_02_img,
'USER_RANK_03' => $user_rank_03,
'USER_RANK_03_IMG' => $user_rank_03_img,
'USER_RANK_04' => $user_rank_04,
'USER_RANK_04_IMG' => $user_rank_04_img,
'USER_RANK_05' => $user_rank_05,
'USER_RANK_05_IMG' => $user_rank_05_img,
// MOD Multiple Ranks 2.1 by Matrix
|
Wszelkie dyskusje i problemy o modyfikacji zapraszam tu. |
U mnie bez tego nie wyświetlało rank I poprawiłem jeszcze raz admin_user.php - działa
They2 dzięki za super moda
They2 - 17-11-2008, 22:44
orszul4321 napisał/a: | U mnie bez tego nie wyświetlało rank I poprawiłem jeszcze raz admin_user.php - działa | a moze bys napisal o co nie dziala ? masz modyfikacje "Awatar jako Link do Profilu" czy inna ? jaka ? i po co Nam ten twoj zalacznik?
eridor - 17-11-2008, 22:49
REPLAY:
Mam pytanie:
Bo jak na przykład chcę dać rangę administrator grupie administrator, to wszyscy użytkownicy ją mają :\
orszul4321 - 17-11-2008, 23:07
They2, podczas przeglądania tematów, jak i profilu nie było widać w ogóle rang... zrobiłem tak jak napisałeś "Awatar jako Link do Profilu" i wszystko działa - prócz tego odnośnika do profilu moim zdaniem ta poprawka nie daje odnośnika, lecz pozwala na ukazanie rang, czy coś w tym stylu.. wszystko poza tym jest OK tylko jeszcze gdzie niegdzie trzeba poprawić pisownie, bo błędnie wyświetla w PA..
[ Dodano: 17-11-2008, 23:08 ]
a załącznik załączyłem do pierwszej części postu - miałem nadzieje, że ktoś pomoże
[ Dodano: 17-11-2008, 23:13 ]
eridor napisał/a: | REPLAY:
Mam pytanie:
Bo jak na przykład chcę dać rangę administrator grupie administrator, to wszyscy użytkownicy ją mają :\ |
a ustawiłeś rangę personalną? (po Multiple Ranks 2.1a nazywa się Ranga specjalna)
They2 - 17-11-2008, 23:18
eridor napisał/a: | Bo jak na przykład chcę dać rangę administrator grupie administrator, to wszyscy użytkownicy ją mają :\ | nie rozumiem, to znaczy ze chcesz dac dostep do grupy jako "administrator" tak ? jak tak to przeciez ktos uzytkownicy ktorzy sa w grupie "administrator" to tez sa administratorami.
Owszem mozna dac rangi grupie, ale w tej chwili ta modyfikacja jest w fazie BETA i nie jest kompletna ani nie jest poprawiona, jedynie tylko nie dziala rangi grupy. Przeczytaj to w tym calym temacie.
orszul4321 napisał/a: | tylko jeszcze gdzie niegdzie trzeba poprawić pisownie, bo błędnie wyświetla w PA.. | to w langach, jakie bledy pisowni ? cos zjadlem literowki ?
zalacznika nie sa potrzebne, poniewaz nie wszyscy maja zmodyfikowane forum i dlatego twoje pliki nie moga zastapic. Od tego jest reczna instrukcja.
eridor - 17-11-2008, 23:26
They2 napisał/a: | eridor napisał/a: | Bo jak na przykład chcę dać rangę administrator grupie administrator, to wszyscy użytkownicy ją mają :\ | nie rozumiem, to znaczy ze chcesz dac dostep do grupy jako "administrator" tak ? jak tak to przeciez ktos uzytkownicy ktorzy sa w grupie "administrator" to tez sa administratorami.
Owszem mozna dac rangi grupie, ale w tej chwili ta modyfikacja jest w fazie BETA i nie jest kompletna ani nie jest poprawiona, jedynie tylko nie dziala rangi grupy. Przeczytaj to w tym calym temacie.
|
A wprowadzisz taką możliwość?
orszul4321 - 17-11-2008, 23:29
They2 nic nie zjadłeś, tylko, że przez rożne sposoby zapisów pliku zamiast, np. ś wyszło "Rangi specjalne dla Go¶ci" a tak wszystko jest ok
They2 - 17-11-2008, 23:32
edit przeciez dla administratorow nie da sie zrobic w grupie, tylko moderatorzy tak.
dla admina to musisz recznie dac dostep wybranemu uzytkownikowi w PA, nie w grupie.
Ranga grupy dziala, testowalem to przed chwila, przepraszam ze tak dlugo.
aby uzyc range w grupie to ustaw:
- PA -> Grupy -> Rangi -> stworz nowa range i ustaw: range personalna na automatyczne rangi dni ( 0 dni) i ustaw rangi dla grupy: na jakas grupe wybrac i obraz rangi i juz.
eridor napisał/a: | A wprowadzisz taką możliwość? | tym admin w grupie ? nie.
eridor - 18-11-2008, 18:00
Nie rozumiesz...
Chodzi mi o to, żeby rangi były dla grupy przykładowo grupa "administrator", to muszę ustawić na rangę automatyczną dni?
|
|
|