Ogłoszenia - Publikacja wersji 1.12.6
snorg - 06-01-2008, 21:22
Kod: | <Limit GET POST PUT>
Order Allow,Deny
Deny from All
</Limit> |
no a w instrukcji tego niema ...
więc zastosowałem
albo
i takie coś dalej mam
dodam że pierwszy raz robie na tych plikach z FTP te poprzednio usunałem i ponownie sciagnalem nowe z FTP
pomozcie
STxPawlo - 06-01-2008, 22:45
snorg, no to go utworz w notatniku najlatwiej o nazwie ".htaccess" w treść, którego wrzuć:
Kod: | <Limit GET POST PUT>
Order Allow,Deny
Deny from All
</Limit> |
chelloPL - 06-01-2008, 23:06
kałasznikof napisał/a: | Poginęły mi posty, struktura forum |
Wybacz, ale te dane są trzymane w bazie SQL, a zapytanie nie mogło jej popsuć.
kałasznikof napisał/a: | Jak przywrócić dzisiejszą kopię... |
Z kopii, którą wykonałeś przed aktualizacją (punkt 0 pliku readme-windows.txt):
Cytat: | 0. wykonaj kopie wszystkich plikow forum |
mek1942 napisał/a: | wykonałem aktualizacje już 4 dni temu i nadal w PA pokazuje mi, że musz zaktualizować forum? coś nie tak ? |
To znaczy, że nie wykonałeś zapytania SQL, lub zapytanie to nie zostało wykonane prawidłowo (np: ze względu na inny prefiks tabel).
snorg napisał/a: | no a w instrukcji tego niema ... |
Ostrzegam po raz ostatni - wszystkie następne Twoje bzdurne posty będą z miejsca kasowane.
Kod: | #
#----- [ OPEN ]------------------------------------------
#
cache/.htaccess
#
#----- [ ADD ]------------------------------------------
#
<Limit GET POST PUT>
Order Allow,Deny
Deny from All
</Limit>
|
Piszesz po raz 10 bzdury, bo w instrukcji jak wół jest to napisane.
Albo nie umiesz czytać, albo nie chcesz czytać ze zrozumieniem, albo próbujesz bez sensu nabijać posty.
piekarz - 07-01-2008, 12:12
Cytat: | statystyki odświeżają sie raz na 24 bodajże |
nawet jesli, to u mnie cos to chyba zle chodzi
Cytat: |
piekarz, poprawka nie ma nic wspolnego ze statystykami. |
hm... zobacze jeszcze jak to dziala, sprawdze czy te statystyki sie aktualizuja poprawnie, jesli nie to w takim razie cos z moim forum nie tak jest.
emix - 07-01-2008, 12:53
chelloPL napisał/a: |
To znaczy, że nie wykonałeś zapytania SQL, lub zapytanie to nie zostało wykonane prawidłowo (np: ze względu na inny prefiks tabel).
|
ja wykonałem tamto zapytanie ze zmianą wersji w mysqlu, które ma zmienić z 1.12.5 na 1.12.6 i również dalej mam komunikat, że moja wersja jest nieaktualna
piekarz - 07-01-2008, 14:06
Cytat: | ja wykonałem tamto zapytanie ze zmianą wersji w mysqlu, które ma zmienić z 1.12.5 na 1.12.6 i również dalej mam komunikat, że moja wersja jest nieaktualna |
a właśnie myslalem ze to zniknie, ale jest dalej a zapytanie wykonałem prawidłowo i jestem tego pewny.
T-RoX - 07-01-2008, 14:07
Mam problem z aktualizacją.
Mam wersję v1.12.5
Robiłem wszystko zgodnie z instrukcją, wgrałem nowe pliki na serwer (oprócz config.php) wpisałem zapytanie do mySQL'a i odtworzyłem stronę, adres.forum/scripts/update.php
Na której zobaczyłem:
"Modyfikacja forum do wersji phpBB modified v1.12.5 by Przemo"
1. dlaczego pisze do wersji v1.12.5 (którą mam), a nie do v1.12.6 (którą chce mieć) ??
Uznałem to za jakiś drobniejszy błąd i kliknąłem na "Zacznij aktualizację" po krótkiej chwili dostałem komunikat:
"Wynik aktualizacji bazy do wersji phpBB modified v1.12.5 by Przemo
Instrukcji wykonanych: 96, niewykonanych: 657"
i teraz nie wiem czy tak ma być, czy to jakiś błąd ??
bo w instrukcjach niewykonanych są same takie jak np.:
CREATE TABLE exf_advertisement ( id mediumint(9) NOT NULL auto_increment, html text DEFAULT '' NULL, email varchar(128) default '' NULL, c[...]
Niewykonane - Table 'exf_advertisement' already exists
lub
ALTER TABLE exf_forums ADD forum_link varchar(255) default NULL
Niewykonane - Duplicate column name 'forum_link'
Które nic nowego nie wnoszą do bazy...
W kontroli systemu mam wszystko dobrze, tylko pisze:
"CheckFiles - phpBB by Przemo wersja 1.12.6"
a przy:
"Wersja bazy SQL : 1.12.5"
Proszę o pomoc
gaku - 07-01-2008, 14:13
T-RoX, umiesz czytać? Dlaczego kłamiesz?
Cytat: | Robiłem wszystko zgodnie z instrukcją, wgrałem nowe pliki na serwer (oprócz config.php) wpisałem zapytanie do mySQL'a i odtworzyłem stronę, adres.forum/scripts/update.php | Kto napisał, że w takiej sytuacji masz Cytat: | odtworzyłem stronę, adres.forum/scripts/update.php |
W instrukcji jest jak byk
Cytat: | Aktualizacja z wersji 1.12.5
Zmiany dotyczą głównie plików PHP forum. Należy skopiować wszystkie pliki z paczki (z wyłączeniem pliku config.php).
W stylach (4 pliki) zostały wprowadzone poprawki umożliwiające poprawne wyświetlanie forum pod przeglądarką Safari. Modyfikowanie plików TPL nie jest obowiązkowe (jeśli nie używamy Safari).
Baza danych SQL:
Kod:
UPDATE phpbb_config SET config_value = '1.12.6' WHERE config_name = 'version';
Następnie proszę usunąć całą zawartość (pliki *.php) z katalogu /cache (lub po wejściu do Panelu Administracyjnego wybrać "Wyczyść Cache: SQL & templates"). |
T-RoX - 07-01-2008, 14:23
gaku, aha chyba że tak, zmyliło mnie to że w plikach które zostały zmienione był plik:
scripts/update.php i dlatego miałem z nim mały problem, dzięki za wytłumaczenie. Teraz muszę czekać 2 dni aż ogłoszenie zniknie, a czy to normalne że pisze:
"CheckFiles - phpBB by Przemo wersja 1.12.6"
a przy:
"Wersja bazy SQL : 1.12.5" ??
Pozdrawiam
joli - 07-01-2008, 14:53
T-RoX, nie. Po prostu nie wykonales do konca modyfikacji. Instrukcja jets w pierwszym poscie gaku napisał/a: | Baza danych SQL:
Kod:
UPDATE phpbb_config SET config_value = '1.12.6' WHERE config_name = 'version'; |
T-RoX - 07-01-2008, 15:15
joli,
Zrobiłem tak wcześniej, dostałem potwierdzenie:
"Zmodyfikowanych rekordów: 1 (Wykonanie zapytania trwało 0.0792 sekund(y))"
A i tak pisało mi 1.12.5, dopiero teraz jak przeglądałem bazę przez phpMyAdmin, otworzyłem tabele z config pisało 1.12.6, odświeżyłem jeszcze raz kontrolę systemy i dopiero wtedy wyświetliło mi 1.12.6 i teraz jest wszystko dobre
snorg - 07-01-2008, 15:28
chelloPL napisał/a: |
snorg napisał/a: | no a w instrukcji tego niema ... |
Ostrzegam po raz ostatni - wszystkie następne Twoje bzdurne posty będą z miejsca kasowane.
Kod: | #
#----- [ OPEN ]------------------------------------------
#
cache/.htaccess
#
#----- [ ADD ]------------------------------------------
#
<Limit GET POST PUT>
Order Allow,Deny
Deny from All
</Limit>
|
Piszesz po raz 10 bzdury, bo w instrukcji jak wół jest to napisane.
Albo nie umiesz czytać, albo nie chcesz czytać ze zrozumieniem, albo próbujesz bez sensu nabijać posty. |
No dobra chello ale powiedz teraz co to za błąd
chelloPL - 07-01-2008, 17:15
T-RoX napisał/a: | "Modyfikacja forum do wersji phpBB modified v1.12.5 by Przemo"
1. dlaczego pisze do wersji v1.12.5 (którą mam), a nie do v1.12.6 (którą chce mieć) ?? |
Drobny błąd. Zignoruj go, bo faktycznie zostanie zaktualizowane do wersji 1.12.6
T-RoX napisał/a: | "Wynik aktualizacji bazy do wersji phpBB modified v1.12.5 by Przemo
Instrukcji wykonanych: 96, niewykonanych: 657" |
Wynik jest prawdopodobny. Polecenia, które nie zostały wykonane... już wcześniej były wgrane.
Jest to aktualizator uniwersalny, dlatego część zapytań ma prawo się nie wykonać.
snorg napisał/a: | No dobra chello ale powiedz teraz co to za błąd |
Poszukaj sobie wyżej w tym temacie. Bo już odpowiadałem na to pytanie.
+warn za napisanie tego samego postu po raz 4.
joli - 07-01-2008, 21:00
I koniec
Jeszcze jeden debilny post i zaczne rozdawac nagrody. Starczy tego bicia piany. To jest temat dla ludzi z rzeczywistymi problemami, a nie tymi, którzy czytać nie potrafia.
Smieci polecialy w kosmos
marek2 - 08-01-2008, 02:08
W pliku check_data.php brakuje takiej linijki:
Kod: | $md5_sum['pafiledb/includes/email.'.$phpEx] = |
wedlug check_data.php.rej musze podmienic powyzsza linijke jednak jej nie mam w check_data.php , prosze o pomoc.
Zapytam przy okazji, chciałem zainstalowac Spider Friendly, czy po update na1.12.6 jest to możliwe tak samo jak jest opisane w watku modyfikacji Spider Friendly z zalacznikami na pierwszej stronie Tutaj
Z gory dziekuje.
|
|
|