1.12.7 i starsze - Multi Server Uploader v.2.5
HuQBoss - 11-04-2007, 13:49
To może jakieś wskazówki co usunąć/zmienić w kodzie?
ARMOR_CAGE - 18-06-2007, 02:24
zauważyłem, że większość ma problem z bazą... i ja też mam
nie rozumiem zapisu
#
#-----[ SQL ]--------------------------------------------------
#
INSERT INTO phpbb_config (config_name, config_value) VALUES ('msu', '0');
INSERT INTO phpbb_config (config_name, config_value) VALUES ('button_msu', '0');
to, że w phpbb_config to jasne ale jakie mają być wartości w jakich polach i gdzie dokładnie powinno to być dodane ... coś kombinowałem ale nie wychodzi ... poprostu nie działa modzik...
ogólnie wszystko inne jest zgodnie z instrukcją....
tak więc poprosiłbym o dokładny opis co i jak najlepiej mniej więcej krok po kroku ... z innymi modami sobie radziłem i zapytania do bazy dawałem ale ten zapis to już wszystko przebija jak dla mnie... gdybyś mógł łaskawie nieco to rozpisać byłbym wdzięczny...
i chodzi mi tylko o wyjaśnienie związane z bazą
kica1983 - 19-06-2007, 09:21
ARMOR_CAGE napisał/a: | to, że w phpbb_config to jasne ale jakie mają być wartości w jakich polach i gdzie dokładnie powinno to być dodane |
Ale o co chodzi? Wchodzisz do phpmyadmina lub mysql w PA, wklejasz powyższe zapytanie (jeśli masz inny nagłówek niż phpbb to go zmieniasz na swój, w przeciwnym razie nic nie ruszasz) i dajesz wykonaj. Nie wiem co tu tłumaczyć
ARMOR_CAGE - 20-06-2007, 20:31
kica1983 napisał/a: | Ale o co chodzi? |
cóż nie jestem w zgodzie z bazą ale mniej więcej już wiem gdzie ale kurde błąd mi wywala
Kod: | MySQL zwrócił komunikat: Dokumentacja
#1062 - Duplicate entry 'msu' for key 1 |
no i kurde nie wiem w końcu co i jak gdzie dokładnie
sorry za kłopot w ogóle
kica1983 - 22-06-2007, 17:25
Próbujesz drugi raz wykonać te same zapytanie, stąd ten błąd.
Wejdź to PA i włącz moda, bo o ile dobrze pamiętam, domyślnie jest on wyłączony.
ARMOR_CAGE - 22-06-2007, 18:08
dzizys zapomniałem
udało się wsjo działa wielkie dzięki
kica1983 - 23-06-2007, 13:26
Drobna aktualizacja moda - naprawa lub usunięcie niedziałających serwerów.
Wystarczy jeszcze raz wykonać instrukcję dla pliku templates/{twój_styl}/posting_body.tpl a następnie wgrać wszystkie pliki z katalogu uploader (stare najlepiej usunąć).
huragan - 04-07-2007, 12:38
Witam mam maly problem z zainstalowaniem tej modyfikacji tzn. nie z sama instalacja ale bardziej z odnalezieniem, lub uaktywnienie tego moda po instalacji, nigdzie nie moge go znalesc, instalacje przeprowadzilem prawdopodobnie dobrze, krok po kroku jak w instrukcji, czy ktos mogl by mi pomoc, z gory dziekuje
kica1983 - 04-07-2007, 19:22
huragan napisał/a: | nie z sama instalacja ale bardziej z odnalezieniem, lub uaktywnienie tego moda po instalacji, nigdzie nie moge go znalesc, |
PA -> Konfiguracja -> Pisania tematu
- Multi Server Uploader
- Multi Server Uploader w Szybkiej odpowiedzi
huragan - 05-07-2007, 02:02
Jest nareszcie po calej nocy spedzonej nad modem w koncu dziala wszystko poprawnie, doczytalem gdzie trzeba co i jak i odrazu efekty nastapily, Super mod, sprawdzilem servery do zipow i do zdjec dzialaja wszystkie bardzo przyda sie na moim forum.
Tylko mam jeszcze jeden maly problemik, a mianowicie po zaznaczeniu jakiegos serweru i wybraniu pliku do dodania wyswietla sie male okienko, z buttonem przegladaj obok z pokazana sciezka do tego pliku, i w tym oto wlasnieokienku wyswietla mi sie wszystko prawidlowo ale jest biala czcionka a tlo okienka tez jest bilae i nic nie mozna zobaczyc mogl by mi ktos pomoc jeszcze w tej kwest z gory dziekuje i pozdrawiam
pafflick - 21-07-2007, 12:23
Zainstalowałem Moda. w Quick Reply wszystko działa cacy, ale w normalnej odpowiedzi już nie
Nie chce się wyświetlać tytuł i opis:
Załączam mój plik posting.php
kica1983 - 23-07-2007, 20:32
Wywal te komentarze i powinno być ok
Kod: | //
// ADD ON "Multi Server Uploader" MOD - BEGIN
//
[...]
//
// ADD ON "Multi Server Uploader" MOD - END
//
|
pafflick - 24-07-2007, 12:46
kica1983 napisał/a: | Wywal te komentarze i powinno być ok
Kod: | //
// ADD ON "Multi Server Uploader" MOD - BEGIN
//
[...]
//
// ADD ON "Multi Server Uploader" MOD - END
//
|
|
Niestety, to nic nie zmieniło, nadal jest tak samo...
Knofel - 24-07-2007, 13:46
To że nie ma tego textu to znaczy że:
- źle wyedytowałeś plik posting.php
albo
- źle wyedytowałeś któryś z plików tpl
lub
- nie wyedytowałeś plików z langami
pafflick - 24-07-2007, 14:55
Knofel napisał/a: | To że nie ma tego textu to znaczy że:
- źle wyedytowałeś plik posting.php
albo
- źle wyedytowałeś któryś z plików tpl
lub
- nie wyedytowałeś plików z langami |
Plik lang_main.php jest wyedytowany dobrze, bo przecież MSU w quick_reply działa bez zarzutu!
posting.php poprawiłem, posting_body.tpl sprawdziłem. A ciagle to wygląda tak samo.
|
|
|