To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

1.12.7 i starsze - Topics Rate System v. 10.2

Knofel - 20-03-2007, 16:15

15.03.2007 - Topics Rate System v. 5.5c (FINAL)
-> W stylu prostym nie było rozpoznawania w jakim formacie jest styl - poprawione (Thx to Edzio)

20.03.2007 - Topics Rate System v. 5.5d (FINAL)
-> BUG FIX: Problem z nie wyświetlaniem się głosów w profilu rozwiązany

Gośćć - 22-03-2007, 22:50

Czy istnieje taki system oceniania z powiedzmy 10-20 stopniową skalą ?
Ovitz - 25-03-2007, 09:38

Co zrobić aby wyświetlało się to poprawnie:

Knofel - 06-04-2007, 12:54

06.04.2007 - Topics Rate System v. 5.6 (FINAL)
-> Dodałem instalator który wykona wszystkie zapytania SQL
-> Ustawienie tytułu strony (wcześniej był pusty)
-> Usunołem z paczki update'y z wersji poniżej 5.5

bubzon - 07-04-2007, 15:23

U mnie wszystko śmiga tylko mam problem jak na zrzucie ekranu. Czy w instrukcji jest błąd?? Sprawdzałem wszystko 2 razy

kica1983 - 09-04-2007, 00:03

bubzon, ten mod juz tak ma przy waznych tematach w oddzielnej tabeli -> zrob by tematy te byly oddzielone belka lub by tego podzialu nie bylo -> wtedy bedzie ok
bubzon - 09-04-2007, 03:59

A ja znalazłem na tym forum co ma Knofel w opisie takie coś:

DMac napisał/a:
W instrukcji jest tak:
Kod:

--> Otwórz plik: viewforum_body.tpl <--

--> Znajdź: <--

<th width="100" align="center" class="thTop" style="height: 24px;" nowrap="nowrap">&nbsp;{L_AUTHOR}&nbsp;</th>

--> Po tym dodaj: <--

<th width="50" align="center" class="thTop" style="height: 24px;" nowrap="nowrap">&nbsp;{L_RATE}&nbsp;</th>

<td class="row1" {ONMOUSE_COLORS}align="center" valign="middle"><span class="name">{topicrow.TOPIC_AUTHOR}</span></td>

-->Po tym dodaj: <--

<td class="row2" {ONMOUSE_COLORS}align="center" valign="middle"><span class="name">{topicrow.TOPIC_RANK}</span></td>

--> Zamknij i zapisz plik <--

a wydaje mi sie ze brakuje jednej rzeczy, gdyz u mnie w waznych tematach bylo przesuniecje w naglowkach.
Poprawilem na cos takiego:

Kod:

--> Otwórz plik: viewforum_body.tpl <--

<th width="100" align="center" class="thTop" nowrap="nowrap">&nbsp;{L_AUTHOR}&nbsp;</th>

<th width="50" align="center" class="thTop" nowrap="nowrap">&nbsp;{L_RATE}&nbsp;</th>

<th width="100" align="center" class="thTop" style="height: 24px;" nowrap="nowrap">&nbsp;{L_AUTHOR}&nbsp;</th>

<th width="50" align="center" class="thTop" style="height: 24px;" nowrap="nowrap">&nbsp;{L_RATE}&nbsp;</th>

<td class="row1" {ONMOUSE_COLORS}align="center" valign="middle"><span class="name">{topicrow.TOPIC_AUTHOR}</span></td>

-->Po tym dodaj: <--

<td class="row2" {ONMOUSE_COLORS}align="center" valign="middle"><span class="name">{topicrow.TOPIC_RANK}</span></td>

--> Zamknij i zapisz plik <--

i teraz jest ok.
Ale moze tylko u mnie jest taki blad :roll:

I teraz ważne tematy mogą być w osobnej tabeli.

Knofel - 10-04-2007, 10:37

10.04.2007 - Topics Rate System v. 5.7 (FINAL)
-> CRITICAL BUG FIX: Rozwiązny problem z rozjeżdżaniem się forum przy ustawieniu ogłoszeń w osobnej tabeli
-> Poprawiony installer zapytań SQL
-> Poprawki w kodzie (optymalizacja)
-> Dodałem "tradycyjne" zapytania SQL do paczki (sql.txt)

rahim - 10-04-2007, 11:22

A jest jeszcze paczka z instrukcjami aktualizacji z 5.2 do 5.7?
Knofel - 21-04-2007, 21:52

10.04.2007 - Topics Rate System v. 6.0 (FINAL)
-> BUG FIX: Poprawiony błąd w instrukcji
-> BUG FIX: Poprawiony błąd w instalatorze
-> BUG FIX: Prawdopodobnie proste pole do głosowania nie rozpoznawało stylu - poprawione
-> Zerowanie - opcja pozwala wyzerować wszystkie oceny
-> Drobne poprawki kosmetyczne w Panelu Administracyjnym
-> Poprawki w wyglądzie pełnego pola do głosowania jak i listy ocenionych tematów
-> Usunołem z paczki update'y z wersji poniżej 6.0

Od tego momentu nie planuje więcej rozwijać tej modyfikacji (ew. wprowadzać poprawki jeśli będą jakieś błędy) chcę w tym miejscu podziękować wszystkim tym którzy pomagali w jej rozwijaniu wskazując wszystkie błędy i nie dociągnięcia :)

Modyfikacja powstała dokładnie 8 miesięcy temu w tym czasie ukazało się 51 (!) jej wersji w których wprowadzono 156 zmian i poprawek. :mrgreen: (Mam nadzieje ze dobrze policzyłem :P )

Davred - 22-05-2007, 13:47

mam pytanko odnośnie moda Topics Rate System v. 6.0 który mozna znalezć np. TU mianowicie czy można zrobić tak aby te gwiazdki były widoczne koło tematu, postu dopiero po zagłosowaniu , czyli pokazywały sie kiedy ktos doda głos a kiedy temat nie ma głosów to nie ma też gwiazdek , zależy mi an tym czy może ktoś mi pomóc jesli się da i ktoś wie jak to zrobić to proszę o pomoc

edit=====
dla lepszego zrozumienia moda wklejam linki do instrukcjii, który umieściłem na serwie u mnie :
http://www.sdcv.pl/modrate.txt

[ Dodano: 20-05-2007, 00:51 ]
to tak, pokażę to na przykładzie screenów:
na screenie 1 mamy cyferke "1" i zaznaczyułem tam tabelkę z tymi gwiazdkami której chcę się pozbyc
screen:1:[tutaj funkcja oceny jest włączona]

http://images20.fotosik.p...4690036a01m.jpg

na screenie 2 mamy cyferkę "2" i zaznaczyłem tu miejsce gdzię chcę aby się wyswietlały te gwiazdki czyli oceny ale bez dodatkowej tabelki tylko w tym miejscu a na górze może pisac ocena ale ta opcja pokaze się dopiero wtedy kiedy ktoś doda pierwszy głos , do tego czasu przy postach nie widac gwiazdek
screen:2:[tutaj funkcja oceny jest wyłączona]

http://images20.fotosik.p...1a86583bc9m.jpg

w efekcie chciałbym żeby to choc troche wyglądało jak na tym forum tutaj:

http://images21.fotosik.p...25ab0f5357m.jpg

oto kod z viewforum.fhf nie ejstem pewien ale to chyba tu okresla ze ma sie pokazywać , to moze ktos bedzie wiedział jak zmienic aby pokazywało sie tylko po zagłosowaniu a nie wszedzie, nawet jak jeszcze dany temat nie ma głosów

Kod:
//BEGIN - TOPICS RATE SYSTEM
        if( (in_array($forum_id, explode(',', $board_config['tr_forums'])) && $board_config['tr_enable'] ) || $board_config['tr_enable_all'] )
            { $tr_enabled = 1; }

if($tr_enabled == 1)
            {
                $t_sql = "SELECT rates_theme FROM " . TOPICS_RATES_CONFIG_TABLE;

if ( !($result = $db->sql_query($t_sql)) )
                    {
                        message_die(GENERAL_ERROR, 'Cannot obtain Topics Rate Theme', '', __LINE__, __FILE__, $sql);
                    }

$row = $db->sql_fetchrow($result);
                $theme_name= $row['rates_theme'];

$rate_ext  = strstr($theme_name, '.');
                $tr_themes_path = 'topics_rate_themes/'.substr($theme_name, 0, strlen($theme_name)-4);

$span_j++;

$template->assign_vars(array(
                    'SPAN_J' => $span_j,
                    'TR_ENABLED' => 1));

$template->assign_block_vars('topics_rate_enabled',array());
            }
    //END - TOPICS RATE SYSTEM

Knofel - 28-05-2007, 21:31

28.05.2007 - Topics Rate System v. 6.1 (FINAL)
-> CRITICAL BUG FIX: Poprawka bardzo poważnego błędu (Podziękowania dla osoby która zgłosiła owy błąd QBS'owi i dla QBS'a który zgłosił go mnie)
-> Poprawka angielskiego langa (Thx to Kica)

NALEŻY JAK NAJSZYBCIEJ WYKONAĆ TEN UPDATE

rahim - 20-08-2007, 12:53

Dałoby radę dodać taki panel w trakcie odpowiadania? Na razie jest tylko nad szybką odpowiedzią, a przydałoby się w normalnej odpowiedzi.

I czy masz może jeszcze instrukcje aktualizacji od 5.2 wyżej? Zaspałem trochę ;)

Eros - 21-08-2007, 10:24

Mam problem, jak chce ktos zaglosowac, to wyskakuje taki blad :

[404] File Not Found : Plik nie istnieje
Podany w zapytaniu URL /rate.php?mode=vote nie został odnaleziony na tym serwerze.

The requested URL /rate.php?mode=vote was not found on this server.

warna - 21-08-2007, 10:50

A wgrałeś plik rate.php z paczki?