To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

F.A.Q. - Najczęściej Zadawane Pytania - Przenoszenie forum z serwera na serwer

axelvip - 06-03-2007, 17:56

Witam,

Chcialem sprobowac przeniesc swoje forum na localhosta i sie udalo, tylko ze nie mam wszystkich kategorii na forum, uzytkownicy i posty sa, ale nie ma wszystkich kategorii, robilem tak jak jest napisane na poczatku tematu. Aha i nie robilem kopii tabeli phpbb_adv_person

Pozdrawiam

Edit:
Juz sobie poradzilem, mozna skasowac tego posta...

potter125 - 07-03-2007, 22:07

Trochę mam pomieszane
lolex - 09-03-2007, 17:14

witam chciałem się zapytać czy można przenieść forum z yoyo.pl na inny serwer bo słyszałem że nie można ,przenosił już ktoś może?
joli - 09-03-2007, 18:09

lolex, mozna.
DJ Spox ;) - 13-03-2007, 20:13

Ja mam też problem z krzaczkami na forum. Tylko są jakieś dziwne bo zamiast zamienników są podoczepiane literki A z akcentem :/ np: Chuck Norris wszedÂł do restauracji. Tak powstaÂły bary szybkiej obsÂługi!
I tak do każdego polskiego znaku. Próbowałem kilku sposobów które znalazłem na tym forum i żaden mi nie pomógł :(
Stary serwer:
PHP 4.4.4-3
MySQL 5.0.24a

Nowy serwer:
PHP 4.4.2
MySQL 4.0.25-standard-log

Proszę o jakiekolwiek propozycje oprócz ręcznej zmiany wszystkiego :(

5538858 - 14-03-2007, 08:36

Kod:
Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Lost connection to MySQL server during query in /home/raikiri/public_html/phpBB3/db/mysql4.php on line 48
phpBB by Przemo : Critical Error

Could not connect to the database.
Lost connection to MySQL server during query

Co jest nie tak?

[ Dodano: 17-03-2007, 18:12 ]
Kod:
Aby wgrać tabele do bazy danych, upewnij się że masz poprawny plik config.php i skopiuj na serwer do katalogu z tym skryptem plik z kopią bazy. Jeśli dopiero zamierzasz utworzyć taką kopię, najlepiej zrób to za pomocą phpMyAdmina (dostępny na większości serwerów).

Uwaga - staraj się unikać wczytywania plików spakowanych Bzipem za pomocą wolnego algorytmu - z nieznanych mi przyczyn skrypt ma tendencję do zapętlania się przy odczycie plików bz2 z użyciem tej metody.

config.php
istnieje Ok
rozmiar poprawny Ok

baza danych
nie nawiązano połączenia Błąd
  Error code: 2005
  Error message: Unknown MySQL server host 'mysql.raikiri.hng.pl' (1)

O co chodzi?
I gdzie mam dokladnie wrzucic ten plik z baza danych?

Albo wyskakuje

Kod:
baza danych
nie nawiązano połączenia Błąd
  Error code: 2013
  Error message: Lost connection to MySQL server during query

strzelba - 18-03-2007, 03:36

witam

mam taki problem po przeniesieniu na nowy serwer a mianowicie po podpieciu baz w phpmyadmin strona glowna forum jest ok ale po probie logowania pokazuje brak strony do wyswietlenia jak nacisne wstecz w IE (wracam do glownej strony) to jestem zalogowany bo moge sobie przegladac profil i inne takie ale nie mam dostepu do PA (rowniez wywala ze nie ma takiej strony)

ma ktos jakies rady

strongu - 18-03-2007, 09:30

witam
jakoś tam przeniosłem forum :P tylko teraz mam błąd ;/

Kod:
Critical Error!
message_die() was called multiple times.
 Please, contact the Administrator. Thank you.

joli - 18-03-2007, 13:08

DJ Spox ;) , szukajka nie boli. O krzaczkach jets oddzielny temat, a nawet nie jeden. Wpisz krzaczki w wyszukiwarke...
5538858, czytałeś instrukcje zakładania forum? Załozyles baze, podajesz prawidłowe dane tej bazy w czasie instalacji? Nie ma zadnego pliku z baza, skrypt zakłada w istniejacej bazie sowje tabele.
strzelba, sprawdz dobrze wpisy w tabeli config - domena, sciezka skryptu itd. Uzyj dbloader/dbloader.php

strongu, serwer sie sypie...
Cytat:
Serwer boo.pl chwilowo niedostepny

Sprobuj ponownie za moment.

klaster chwilowo niedostepny

strzelba - 18-03-2007, 13:28

joli napisał/a:
strzelba, sprawdz dobrze wpisy w tabeli config - domena, sciezka skryptu itd. Uzyj dbloader/dbloader.php

juz zrobione
faktycznie sciezki skryptu i sciezka Cookie powinny byc domyslne i to pomoglo a co do dbloadera to nie dzialal czy to ze sciezki byly zle wpisane mialo na to wplyw

joli - 18-03-2007, 14:16

Jak to nie działał? Co masz na mysli?

[ Dodano: 18-03-2007, 14:18 ]
Dobrze by było poprawić takze to :
Zanim zadasz pytanie sprawdź swój http://adres_forum/check_files.php.
Jeżeli widzisz czerwony kolor przeczytaj FAQ.

bubzon - 18-03-2007, 16:47

Panowie powiem tak ktoś mi się włamał na forum i wszystko wyczyścił. Na szczęście miałek kopie bazy. Więc przy wgrywaniu na ten sam serwer nie musze configa zmieniać ani nic. Sprawdziłem wszystko i było niby ok. Więc wgrałem baze przez dbloadera a tu takie coś wyskakuje
Kod:

phpBB by Przemo : Critical Error

Error doing DB query userdata row fetch

DEBUG MODE

SQL Error : 1146 Table 'tfdserver.phpbb_sessions' doesn't exist

SELECT u.*, s.* FROM (phpbb_sessions s, phpbb_users u) WHERE s.session_id = '6b86c4329ace632316120cc309d1fc71' AND u.user_id = s.session_user_id

Line : 612
File : sessions.php

Ktoś wie o co biega?

joli - 18-03-2007, 16:56

Nie wgrałes całej bazy. Brakuje tabel. Podziel baze, jesli jest za duza
bubzon - 18-03-2007, 16:57

Właśnie ona jest mała! 450 kb waży!w dbloaderze pokazało że 100% jest wgrane i żadnego błedu nie wywaliło. A może miałem ustawioną kopie żeby nie zrobił kopii struktury czy jak to się tam nazywa tylko same dane? W takim wypadku da się to jakoś zrobić?
Widmo - 18-03-2007, 17:57

bubzon, jezeli zrzucales baze przez forum to pewnie ucieło Ci ja w polowie. Jezeli nie masz juz dostepu do tamtej bazy danych to raczej marne szanse ze cos odzyskasz...