Ogłoszenia - Publikacja oficjalnej wersji 1.12.5
TabO - 18-03-2006, 00:25
Hmm, kopiuje cały nowy katalog /scripts/ do starego forum na 1.9.4, loguje sie jako admin, wchodze na update.php, naciskam zaczynanie aktualizacji, i widze:
Kod: | Nieprawidłowa suma kontrolna pliku ./update.sql ! (9202778aed040c6f949a2072f7abc6a2)
Spróbuj jeszcze raz skopiować plik na serwer. |
Aktualizacja w ogóle się nie zaczyna.
Kilka razy kopiowałem ten sam plik, a póżniej i cały katalog i nic. Dalej to samo. Szukałem na forum odp na to pytanie. Nie znalazłem.
Widmo - 18-03-2006, 00:43
dopiero co pisalem, edytuj update.php, na gorze podmien hasha na Kod: | 9202778aed040c6f949a2072f7abc6a2 | i zapisz.
TabO - 18-03-2006, 01:09
Ok, zadziałało Widmo, dzięki bardzo.
Ale narazie robiłem to na próbnym forum.
Czy w trakcie poprawnie wykonanej aktualizacji, nic się nie usuwa? Tzn. była mowa o użytkownikach i postach, że zostają. Ale mi chodzi też o konfiguracje, grupy, zdjęcia w albumie itd. to też zostaje, rozumiem?
Musze się upewnić.
pietrex - 18-03-2006, 10:03
TabO, wszyściutko zostaje.
TabO - 18-03-2006, 10:51
Ok, wszystko gra.
Tylko będąc zalogowanym jako administrator, nie mam stopki w ogóle, wraz z odnośnikiem do panelu.
Kod: | Fatal error: Unknown function: microtime_float() in /home/tabo/public_html/phpbb/includes/page_tail.php on line 49 |
Jako user, stopka jest.
I jeszcze w jednym temacie na forum, na każdej innej stronie, byle nie na pierwszej (1 działa ok), jest błąd:
Kod: | Couldnt Query value info from warnings table
DEBUG MODE
SQL Error : 1064 You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ') AND archive = '0'' at line 3
SELECT userid, value FROM phpbb_lousers_warnings WHERE userid IN (54,2,44,120,) AND archive = '0'
Line : 893
File : viewtopic.php |
no i mnóstwo plików z 'nieprawidłowa wartością':
http://tabo.webd.pl/phpbb/check_files.php
i nie moge synchronizować bazy, bo wywala:
Kod: | Fatal error: Call to undefined function: is_mod() in /home/tabo/public_html/phpbb/check_files.php on line 129 |
i z ostatniej chwili: nie moge zobaczyć żadnego profilu (podglądnąc) jako administrator i jako user, moge tylko podglądnąc dwa profile userów, jakiś losowych widocznie, przy reszcie userów, zarówno jako user i admin wywal mi:
Kod: | Błąd Ogólny
Could not list user topics |
evil1331 - 18-03-2006, 15:54
A czy w tej wersji mozna ustawic jakiemus uzytkownikowi dana liczbe postow? Bo w 1.9 mozna bylo cos takiego robic.
Dunkel Hagen - 18-03-2006, 16:07
Witam
tetwilą zaktualizowałem forum i mi wyskoczył taki bład na gł. stronie
i aktualizowałem z wer. 1.12.3 na 1.12.5
Kod: | Could not query last visit posts
DEBUG MODE
SQL Error : 1054 Unknown column 'topic_id' in 'field list'
SELECT post_id, topic_id, forum_id FROM phpBB_modified_by_Przemoread_history WHERE user_id = 2
Line : 41
File : read_history.php
|
io co mam zrobic zeby mi sie to naprawiło
i wszystko robiłem zgodnie ins. ktora jest w pierwszym poscie
Już sobie poradziłem
JAk ktoś ma ten sam problem to trzeba usunąć tabelę " phpBB_modified_by_Przemoread_history " i ją trzeba stworzyć ja od nowa
Kod: | CREATE TABLE phpBB_modified_by_Przemoread_history (
user_id mediumint(8) NOT NULL DEFAULT '0',
post_id mediumint(8) UNSIGNED NOT NULL DEFAULT '0',
topic_id mediumint(8) UNSIGNED NOT NULL DEFAULT '0',
forum_id smallint(5) UNSIGNED DEFAULT '0' NOT NULL,
KEY user_id (user_id),
KEY post_id (post_id),
KEY topic_id (topic_id),
KEY forum_id (forum_id)
); |
montee - 18-03-2006, 19:09
Dziwna sprawa (a może nie dziwna?). Po aktualizacj z 1.12.3 do 1.12.5 zjadło mi historię, co ciekawsze dopuki user się nie zaloguje nie jest mu dokładana liczba postów nieczytanych. Po prostu każdy ma teraz liczbę nieprzeczytanych postów "0".
MaciekP - 18-03-2006, 21:24
Przemo napisał/a: |
W check_files.php jak jest na czerwono 1.12.4 to znaczy, ze jest nieuaktualniony numer wersji w bazie na 1.12.5 (tabela config pole version) albo plik check_files.php jest nieaktualny. |
Wykonałem zapytanie, w phpAdminie sprawdziłem - w polu version jest wartość 1.12.5, a check_files.php i check_data.php wgrywane są z paczki na stronie głównej. Mimo to, pod linkiem w PA "kontrola systemu", cały czas mam napis, że wersja sql to 1.12.4
można obejrzeć tu:
http://peru.psikus.pl/phpBB/check_files.php
aliando - 18-03-2006, 22:14
MaciekP
Przemo napisał/a: | Dwa dni sie czeka zeby zniknal czerwony napis w indexie administracji na samej gorze. |
h_a_t_e napisał/a: | No zainstalowałem z 1.12.4 Na 1.12.5 I co i nadal mam na czerwono
Wersja tego forum jest nieaktualna i zawiera niebezpieczne luki! Jak najszybciej zaktualizuj forum do wersji 1.12.5 do pobrania: Tutaj
Czy cos zrobiłem nie tak czy po prostu musze czekać aż połączy się z serwerem przemo? pietrex napisał/a: | Czekaj dwa dni... --' |
|
wszystko z tego tematu
prosze o pomoc
arcy - 18-03-2006, 22:26
..:: offtopic ::..
Nie wiem ja chyba jestem jakis nienormalny... Instalowałem forum by Przemo 2 lata temu - instalka bez problemów. Potem wielokrotnie aktualizowalem forum - za kazdym razem bez problemow. Teraz byla aktualizacja do 1.12.5 wraz z aktualizacja stylu i spider friendly - takze bez problemow. Nigdy nie wystapil mi na forum zaden blad podczas aktualizacji/instalacji plikow.
Ludzie kochani: czytajcie instrukcje i postepujcie dokladnie wedlug nich, a aktualizacje przebiegna bez bledow...
aliando, edytowanie wiadomosci w shoutboxie dziala sprawdz czy masz wlaczona opcje w PA/Ogolne/Shoutbox poza tym check_files masz na czerwonow tym odpowiadajace za shoutboxa - popraw pliki
MaciekP - 18-03-2006, 22:31
aliando:
Przemo napisał/a: | w indexie administracji na samej gorze. |
MaciekP napisał/a: | http://peru.psikus.pl/phpBB/check_files.php |
index administracji a check_files.php to 2 różne rzeczy
EDIT
JUŻ JEST OK A JA NIC W TYM CELU NIE ZROBIŁEM
Grand - 18-03-2006, 22:39
MaciekP,
Index administracji zawiera link: "Kontrola systemu"
To samo okno można wywołać z linku: http://adrestwojegoforum.pl/check_files.php
MaciekP - 18-03-2006, 23:11
No i ... ???
Toż to samo powtarzam.
TabO - 18-03-2006, 23:58
Ok, z dwoma opisanymi wyżej problemami już sobie poradziłem, zostały mi tylko takie błędy:
mnóstwo plików z 'nieprawidłowa wartością', co z nimi zrobić?;
http://tabo.webd.pl/phpbb/check_files.php
i w check_files, warningi:
Kod: | Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/tabo/public_html/phpbb/check_files.php on line 996
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/tabo/public_html/phpbb/check_files.php on line 1039 |
nie moge zobaczyć żadnego profilu (tj. nawet podglądnąc) jako administrator i jako user, moge tylko podglądnąc dwa profile userów, jakiś losowych widocznie, przy reszcie userów, zarówno jako user i admin wywal mi:
Kod: | Błąd Ogólny
Could not list user topics |
brak stron do zmieniania/przewijania w albumie, w każdej kategorii. pisze tylko 1 z np 6 i klops, nie ma jednej do przodu, do tyłu itd. zobaczyć można np tutaj: http://www.tabo.webd.pl/p...t.php?cat_id=62
|
|
|