To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

Ogłoszenia - Publikacja oficjalnej wersji 1.12.5

TabO - 18-03-2006, 00:25

Hmm, kopiuje cały nowy katalog /scripts/ do starego forum na 1.9.4, loguje sie jako admin, wchodze na update.php, naciskam zaczynanie aktualizacji, i widze:
Kod:
Nieprawidłowa suma kontrolna pliku ./update.sql ! (9202778aed040c6f949a2072f7abc6a2)
Spróbuj jeszcze raz skopiować plik na serwer.

Aktualizacja w ogóle się nie zaczyna.

Kilka razy kopiowałem ten sam plik, a póżniej i cały katalog i nic. Dalej to samo. Szukałem na forum odp na to pytanie. Nie znalazłem.

Widmo - 18-03-2006, 00:43

dopiero co pisalem, edytuj update.php, na gorze podmien hasha na
Kod:
9202778aed040c6f949a2072f7abc6a2
i zapisz.

TabO - 18-03-2006, 01:09

Ok, zadziałało Widmo, dzięki bardzo.

Ale narazie robiłem to na próbnym forum.
Czy w trakcie poprawnie wykonanej aktualizacji, nic się nie usuwa? Tzn. była mowa o użytkownikach i postach, że zostają. Ale mi chodzi też o konfiguracje, grupy, zdjęcia w albumie itd. to też zostaje, rozumiem?

Musze się upewnić. :mrgreen:

pietrex - 18-03-2006, 10:03

TabO, wszyściutko zostaje.
TabO - 18-03-2006, 10:51

Ok, wszystko gra.

Tylko będąc zalogowanym jako administrator, nie mam stopki w ogóle, wraz z odnośnikiem do panelu.

Kod:
Fatal error: Unknown function: microtime_float() in /home/tabo/public_html/phpbb/includes/page_tail.php on line 49

Jako user, stopka jest.

I jeszcze w jednym temacie na forum, na każdej innej stronie, byle nie na pierwszej (1 działa ok), jest błąd:

Kod:
Couldnt Query value info from warnings table

DEBUG MODE

SQL Error : 1064 You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ') AND archive = '0'' at line 3

SELECT userid, value FROM phpbb_lousers_warnings WHERE userid IN (54,2,44,120,) AND archive = '0'

Line : 893
File : viewtopic.php

no i mnóstwo plików z 'nieprawidłowa wartością':
http://tabo.webd.pl/phpbb/check_files.php

i nie moge synchronizować bazy, bo wywala:
Kod:
Fatal error: Call to undefined function: is_mod() in /home/tabo/public_html/phpbb/check_files.php on line 129

i z ostatniej chwili: nie moge zobaczyć żadnego profilu (podglądnąc) jako administrator i jako user, moge tylko podglądnąc dwa profile userów, jakiś losowych widocznie, przy reszcie userów, zarówno jako user i admin wywal mi:
Kod:
Błąd Ogólny

Could not list user topics

evil1331 - 18-03-2006, 15:54

A czy w tej wersji mozna ustawic jakiemus uzytkownikowi dana liczbe postow? Bo w 1.9 mozna bylo cos takiego robic.
Dunkel Hagen - 18-03-2006, 16:07

Witam
tetwilą zaktualizowałem forum i mi wyskoczył taki bład na gł. stronie
i aktualizowałem z wer. 1.12.3 na 1.12.5

Kod:
Could not query last visit posts

DEBUG MODE

SQL Error : 1054 Unknown column 'topic_id' in 'field list'

SELECT post_id, topic_id, forum_id FROM phpBB_modified_by_Przemoread_history WHERE user_id = 2

Line : 41
File : read_history.php

io co mam zrobic zeby mi sie to naprawiło
i wszystko robiłem zgodnie ins. ktora jest w pierwszym poscie

Już sobie poradziłem

JAk ktoś ma ten sam problem to trzeba usunąć tabelę " phpBB_modified_by_Przemoread_history " i ją trzeba stworzyć ja od nowa

Kod:
CREATE TABLE phpBB_modified_by_Przemoread_history (
  user_id mediumint(8) NOT NULL DEFAULT '0',
  post_id mediumint(8) UNSIGNED NOT NULL DEFAULT '0',
  topic_id mediumint(8) UNSIGNED NOT NULL DEFAULT '0',
  forum_id smallint(5) UNSIGNED DEFAULT '0' NOT NULL,
  KEY user_id (user_id),
  KEY post_id (post_id),
  KEY topic_id (topic_id),
  KEY forum_id (forum_id)
);

montee - 18-03-2006, 19:09

Dziwna sprawa (a może nie dziwna?). Po aktualizacj z 1.12.3 do 1.12.5 zjadło mi historię, co ciekawsze dopuki user się nie zaloguje nie jest mu dokładana liczba postów nieczytanych. Po prostu każdy ma teraz liczbę nieprzeczytanych postów "0".
MaciekP - 18-03-2006, 21:24

Przemo napisał/a:

W check_files.php jak jest na czerwono 1.12.4 to znaczy, ze jest nieuaktualniony numer wersji w bazie na 1.12.5 (tabela config pole version) albo plik check_files.php jest nieaktualny.

Wykonałem zapytanie, w phpAdminie sprawdziłem - w polu version jest wartość 1.12.5, a check_files.php i check_data.php wgrywane są z paczki na stronie głównej. Mimo to, pod linkiem w PA "kontrola systemu", cały czas mam napis, że wersja sql to 1.12.4

można obejrzeć tu:

http://peru.psikus.pl/phpBB/check_files.php

aliando - 18-03-2006, 22:14

MaciekP
Przemo napisał/a:
Dwa dni sie czeka zeby zniknal czerwony napis w indexie administracji na samej gorze.
h_a_t_e napisał/a:
No zainstalowałem z 1.12.4 Na 1.12.5 I co i nadal mam na czerwono
Wersja tego forum jest nieaktualna i zawiera niebezpieczne luki! Jak najszybciej zaktualizuj forum do wersji 1.12.5 do pobrania: Tutaj
Czy cos zrobiłem nie tak czy po prostu musze czekać aż połączy się z serwerem przemo?
pietrex napisał/a:
Czekaj dwa dni... --'

wszystko z tego tematu

prosze o pomoc

arcy - 18-03-2006, 22:26

..:: offtopic ::..
Nie wiem ja chyba jestem jakis nienormalny... Instalowałem forum by Przemo 2 lata temu - instalka bez problemów. Potem wielokrotnie aktualizowalem forum - za kazdym razem bez problemow. Teraz byla aktualizacja do 1.12.5 wraz z aktualizacja stylu i spider friendly - takze bez problemow. Nigdy nie wystapil mi na forum zaden blad podczas aktualizacji/instalacji plikow.
Ludzie kochani: czytajcie instrukcje i postepujcie dokladnie wedlug nich, a aktualizacje przebiegna bez bledow...

aliando, edytowanie wiadomosci w shoutboxie dziala sprawdz czy masz wlaczona opcje w PA/Ogolne/Shoutbox poza tym check_files masz na czerwonow tym odpowiadajace za shoutboxa - popraw pliki

MaciekP - 18-03-2006, 22:31

aliando:

Przemo napisał/a:
w indexie administracji na samej gorze.

MaciekP napisał/a:
http://peru.psikus.pl/phpBB/check_files.php

index administracji a check_files.php to 2 różne rzeczy :roll: :roll: :roll:

EDIT
JUŻ JEST OK A JA NIC W TYM CELU NIE ZROBIŁEM :o

Grand - 18-03-2006, 22:39

MaciekP,

Index administracji zawiera link: "Kontrola systemu"
To samo okno można wywołać z linku: http://adrestwojegoforum.pl/check_files.php

MaciekP - 18-03-2006, 23:11

Grand napisał/a:
MaciekP,

Index administracji zawiera link: "Kontrola systemu"
To samo okno można wywołać z linku: http://adrestwojegoforum.pl/check_files.php

No i ... ???
Toż to samo powtarzam.

TabO - 18-03-2006, 23:58

Ok, z dwoma opisanymi wyżej problemami już sobie poradziłem, zostały mi tylko takie błędy:

mnóstwo plików z 'nieprawidłowa wartością', co z nimi zrobić?;
http://tabo.webd.pl/phpbb/check_files.php

i w check_files, warningi:
Kod:
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/tabo/public_html/phpbb/check_files.php on line 996

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/tabo/public_html/phpbb/check_files.php on line 1039

nie moge zobaczyć żadnego profilu (tj. nawet podglądnąc) jako administrator i jako user, moge tylko podglądnąc dwa profile userów, jakiś losowych widocznie, przy reszcie userów, zarówno jako user i admin wywal mi:

Kod:
Błąd Ogólny

Could not list user topics

brak stron do zmieniania/przewijania w albumie, w każdej kategorii. pisze tylko 1 z np 6 i klops, nie ma jednej do przodu, do tyłu itd. zobaczyć można np tutaj: http://www.tabo.webd.pl/p...t.php?cat_id=62