Ogłoszenia - Publikacja wersji 1.12.4
arturc1 - 06-03-2006, 00:42
U mnie na forum uzytkownicy pisza, ze maja problem z postami nieprzeczytanymi, otoz jednym nalicza ich wlasne posty, a innym licznik nie rusza sie wcale
Czy to jest w ogole mozliwe? Zle zaktualizowalem czy co?
Druga sprawa tematy sie same powielaja. Ma to miejsce gdy ktos proboje dac odpowiedz w danym temacie, a on sie powiela (zdarzylo sie to kilka razy) i w sumie mamy dwa takie same tematy tyle ze w powielonym jest tylko pierwszy i ostatni post o co tu chodzi?
Aha i czemu pisze ze check files jest z wersji 1.12.3?
-=Masasex=- - 06-03-2006, 01:15
u mnie jak narazie wszystko dzial i mam nadzieje ze yaq juz pozostanie dzieki Przemo:)
tujek - 06-03-2006, 16:25
Wyszukiwanie użytkowników po literze. Klikam literkę: d
wyświetla mi się lista na której brakuje osoby, która powinna być, klikam drugą podstronę też jej tam nie ma. Wracam do pierwszej i już nagle jest na 2 pozycji. Dziwne to troszkę
joli - 06-03-2006, 16:35
tujek, a masz ustawione sortowanie według nazwy uzytkownika?????
tujek - 06-03-2006, 18:33
daty przyłączenia. Ale chyba tak nie powinno byc, że raz znajduje a raz nie
Kenokin - 06-03-2006, 20:10
Przemo właśnie dokonał aktualizacji mojego forum, na razie jestem w fazie testowania ale mam pytanie co do Panelu Admina:
Wydaje mi się, że w moim PA nie ma wszystkich funkcji - piszę wydaje bo nie mam gdzie sprawdzić.
Ale nie mam np. opcji "Moduły administracyjne" w menu ogólne w której to włącza/wyłącza się dodatki. Opcja taka jest np. w forum testowym Przema tutaj, aczkolwiek jest to wg stopki 1.9 (w PA nawet 1.8).
Druga sprawa którą zauważyłem to brak opcji Junior Admin w menu Użytkownicy - na forum grupa Junoior Admin się wyświetla. Nie jest mi ona potrzebna a nie mam gdzie wyłączyć...
Jakaś podpowiedź?
joli - 06-03-2006, 20:15
Nie ma ani jednego, ani drugiego i to jest prawidłowe. W tej wersji masz wszystkie moduły od razu, mozesz czesc zamknac, klikajac na pasek z nazwa działu. Junior admina nie ma oddzielnie, jest natomisat w spisie uzytkownikow, tam jesli zaznaczysz ktoregos usera jako JA, masz opcje dla niego do wyboru.
Wszytsko jest tak, jak ma byc...
Kenokin - 06-03-2006, 20:34
Rozumiem i dziękuję za błyskawiczne info.
Jeszcze jedno pytanie laika: to nie ma takiego narzędzia już żeby wyłączać poszczególne dodatki? Tak jak np. Junior Admin czy też Album zdjęć? W konfiguracji tego ostatniego też niie widzę nigdzie wyłączenia
joli - 06-03-2006, 20:36
Nie ma. Jest tylko zwijanie poprzez klikniecie na nagłowek
Kenokin - 06-03-2006, 20:49
Zwijanie tak, ale czy nie można tych funkcji z poziomu PA włączać/wyłączać tak aby nie były po prostu aktywne na forum?
Przepraszam, znalazłem
rrutek - 06-03-2006, 22:22
u mnie aktualizacja z wersji 1.12.3 na 1.12.4 przebiegła jak najbardziej prawidłowo.
Nieweim czy u wszystkich ale wygląda jakby strona główna forum działała jeszcze szybciej - mam o jedno zapytanie mniej do bazy niż na wczesniejszej wersji
vioka - 06-03-2006, 22:37
Cytat: | U mnie na forum uzytkownicy pisza, ze maja problem z postami nieprzeczytanymi |
ja mam ten sam problem na swoim forum też nawet jak napiszę odpowiedz w poście to pokazuję mi temat jako nie czytany...
Millenium_KILLER - 06-03-2006, 22:53
Mam to samo, jeśli ktoś napisze posta, pokazuje cały temat jako nowy.
rrutek - 06-03-2006, 23:10
w sumie u mnie tak samo - wczesniej było to bardziej przejrzyste
obecnie nieczytane posty nadal pozostają na liście nieczytanych postów
rrutek - 06-03-2006, 23:20
zresztą na tym forum problem chyba identyczny
|
|
|