Integracja: Joomla - Integracja Joomla + phpBB by Przemo
Eldanar - 11-05-2006, 21:22
Jak dla mnie to sesje mogłyby być oddzielne. Tylko rejestracja na stronie wspólna Byłoby mniej kłopotów (Stone czy masz instrukcję jak coś takiego zrobić?)
stone - 12-05-2006, 10:47
Co do przekierowywania na forum po zalogowaniu będe to jeszcze musiał przeglądnąć gdyż jak widac nadal nie chce się zachowywać jak powinno. Proszę jeszcze zwrócić uwagę jak jest wpisany adres w przedlądarce, czy z 'www' czy bez i czy ma to wplyw na cos, oraz czy w konfiguracji forum i strony jest to ustawione tak samo
Co do komunikatu w przypadku błednego logowania to zgadza się nie powiino tak być, postaram sie tym zająć przy najblizszej okazji
Co do rdzielenia sesji to sesje są rozdzielone, co więcej nic z nimi nie robiłem:)
Eldanar - 12-05-2006, 12:58
Chodzi mi o to, że po zalogowaniu na joomli nie było się zalogowanym na forum i odwrotnie.
Ekspert - 12-05-2006, 13:53
Eldanar napisał/a: | Chodzi mi o to, że po zalogowaniu na joomli nie było się zalogowanym na forum i odwrotnie. |
co? to przecież bezsens, po to jest pomost żeby było się zalogowanym i tu i tu... komu by się chciało 50 razy logować?
stone - 12-05-2006, 14:12
Spokojnie, nie ma głupich propozycji.
Natomiast zgodzę się z Expertem że takie rozwiązani nie jest oczekiwane przez większość urzytkowników pomostów, natomiast w przyszłości będzie można to ustawić jako opcję, muszę tylko troche wolnego miec, co przy dwójce małych dzieci nie jest prosta sprawą:)
Eldanar - 12-05-2006, 14:44
Wiesz wolałbym, żeby chwilowo puki nie jest to dopracowane logowało się wszędzie oddzielnie...
stone - 05-06-2006, 22:42
W przerwie od szukania błędów w integracji popełniłem bota komentującego do pomostu. Na razie daję go jako załącznik do postu, a paczkę uaktualnię jak najszybciej.
Dodatek instaluje się jako bot w Joomli i następnie konfiguruje w jego właściwościach
Ekspert - 07-06-2006, 20:04
bardzo dobra żecz, tylko że dodane komentarze wędrują do pierwszej kategori na forum, lepiej gdyby można było to zmienić w parametrach bota...
stone - 07-06-2006, 21:48
Hmm, opcja jest w ustawieniach, chcesz powiedzieć że Ci nie działa?
Ekspert - 08-06-2006, 13:14
A przepraszam, nie zauważyłem. Ale jeszcze do bani jest to że na forum pojawia się komentarz, bez żadnego linku do artykułu.
stone - 08-06-2006, 14:22
Do bani, do bani ... gdzie słowa zachęty do dalszej pracy
Myśłałem o tym ale sie jeszcze nie zdecydowałem jak to zrobić. I tu by mi się przydała sugestia. Czy w pierwszym poście powinien być cały tekst komentowanego artylułu, ale to moze być długie, no chyba ze ogrniaczymy to do jakies ilosci znaków, czy lepszy sam link?
Ekspert - 08-06-2006, 19:12
no ja bym proponował cały artykuł w pierwszym poście dać, może w cytacie?
stone - 09-06-2006, 17:59
Funkcja dodane, proszę o sprawdzenie czy działa (u mnie oczywiście działa )
Ekspert - 09-06-2006, 20:38
siuper... wszystko działa
stone - 22-06-2006, 07:10
Poprawiłem kilka drobnych błędów w jpcomment. Aby zaktualizować wystarczy nadpisac pliki bota.
W najbliższym czasie mam zamiar zmienić trochę wygląd komentarzy tak aby bardziej przypominaly posty na forum.
|
|
|