To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

Archiwum - Powa?ny b??d we wszystkich wersjach phpBB < 2.0.19

Fishbone - 04-01-2006, 19:17

Po tej ostatniej poprawce wszstko mi dziala z wlaczonym html (wczesniej mi dzialalo tylko z wylaczonym html).
[/list]

VRx - 04-01-2006, 19:41

Ja mam standardowo wyłaczony html i z wyłaczonym się rozjeżdza po tej poprawce Przema.

Przemo taka mała uwaga, nie musi być cytat cytatu. Wystarczy tak, że zacytuje kogoś (quote z nikiem) i po wysłaniu posta zrobie znów cytowanie, może być nawet innego fragmentu.
I tak jak zostało już napisane, po sklejeniu się postów forum się rozjeżdża.
Ale u siebie mam 1.9.5 i nawet jak zaznacze, żeby nie łączył postów to i tak sie rozjeżdża.

p.s. troche zakręciłem ale mam nadzieje, że ktoś mnie zrozumie

Nod - 04-01-2006, 22:01

Chyba jednak nie wszystko po poprawkach jest ok. W załączniku wysyłam screena z wyglądem tego forum na FF 1.5
Mich@ł - 05-01-2006, 00:07

hmm.... u mnie w jednym temacie rozwaliło całe forum. Tutaj link:
http://www.znajomi.biz/fo...php?p=6892#6892

najlepsze ze nawet gdy wgram poprawke przema to nic nie daje dlaej tak samo rozwalony,

Coś jest z tym cytowaniem ciagle nie tak.

wojt_ek - 05-01-2006, 23:50

dokladnie - ja mialem to samo w jednym poscie:

http://img202.imageshack....mage=wtf3ff.jpg

w tagu QUOTE pojawily sie cyfry przed nickiem...
post poddany edycji wyglada normalnie (nie ma tych cyfr), ponownie zapisany wraca do normy
nie znalazlem zasady pojawienia sie tego efektu.
(oczywiscie wprowadzone poprawki z pierwszej strony (juz po aktualizacji Przema z 03.01)

miszko - 06-01-2006, 08:40

Potwierdzam blad taki jak zglosil Nod, u mnie tez to wystepuje.
Uzywam Opery 8.5, pod IE rowiez tak samo to wyglada - ze forum sie rozjezdza.

Przemo - 06-01-2006, 16:55

Nalezy w pliku posting.php po:
Kod:
$last_message = prepare_message(str_replace(array("'", "\\"), array("''", "\\\\"), unprepare_message($row['post_text'])), $row['enable_html'], $row['enable_bbcode'], $row['enable_smilies'], $buid, $forum_id);
Dodać:
Kod:
$last_message = preg_replace("#\[quote:$buid=&quot;(.*?)&quot;\]#si", "[quote:$buid=\"\\1\"]", $last_message);

Oraz po:
Kod:
$last_message = prepare_message(str_replace(array("'", "\\"), array("''", "\\\\"), unprepare_message($row['post_text'])), $row['enable_html'], $row['enable_bbcode'], $row['enable_smilies'], $buid, $forum_id);
Dodać:
Kod:
$last_message = preg_replace("#\[quote:$buid=&quot;(.*?)&quot;\]#si", "[quote:$buid=\"\\1\"]", $last_message);

Zrobiłem to tutaj na forum i chyba juz nei ma problemow

NetJaroPL - 06-01-2006, 17:49

Przemo, ten string co mamy napisać PO nim jest taki sam w obydwóch przypadkach, tak samo jak tekst, który mamy dodać - jest taki samo.
Przemo - 06-01-2006, 19:24

No to dobrze, czyli trzeba dwa razy zamienic.
SirmarK - 06-01-2006, 21:41

Przemo napisał/a:

Zrobiłem to tutaj na forum i chyba juz nei ma problemow

poklikalem i faktycznie juz sie nie psuje. :)

irekk - 07-01-2006, 00:13

jeszcze wrzucic to do pierwszego posta i wykasowac dotychczasowe posty i bylby picus glancus i zero narzekan ze ktos za duzo sie naczytal i przerobil za duzo ;) to tak tylko slowem moda ;)
Mich@ł - 07-01-2006, 00:59

hmm.. u mnie w tym pliku jest tylko jeden raz ta linijka.

Przemo napisał/a:

Borowianin - 07-01-2006, 10:59

qbs napisał/a:
jeszcze wrzucic to do pierwszego posta i wykasowac dotychczasowe posty i bylby picus glancus i zero narzekan ze ktos za duzo sie naczytal i przerobil za duzo ;) to tak tylko slowem moda ;)

hm.. skoro dziala, to moze by wrzucic zmodyfikowane pliki do downloadu w odpowiednia wersje forum?

chelloPL - 07-01-2006, 11:39

Mich@ł, ma prawo. 2 razy występuje na 100% w wersjach 1.12*, natomiast na przykład w 1.9.4 występuje tylko 1 raz w warunku:
Kod:
        if ( $do_split )

NetJaroPL - 07-01-2006, 19:47

Ale i tak cytowanie nie działa :/