To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

Wersja 1.12.0 Beta 2 - [Ważne] Wersja 1.12.0 Beta 2 - testy

kwh - 22-11-2005, 14:05

Comar napisał/a:
jakie jeszcze trzeba wyłapać?

wszystkie te które występują (po stronie serwera, po stronie klienta /na stabilnych wersjach przeglądarek/) a nie zostały opiane w tym temacie.

konraf - 22-11-2005, 14:31

Przemo, a czy moznaby zrobic takie cos (idzie o Preferencje zapisywane w cookies), ze skrypt by sprawdzal czy jest cookie. Jezeli jest, to nie pobierałby ustawien z bazy, a jezeli nie ma to pobierałby z bazy i tworzył sobie cookies?
Nie wiem na ile cos takiego jest wykonalne ale na pewno rozwiązałoby kwestie ciągłego ustawiania na nowo preferencji po skasowaniu cookies.

chelloPL - 22-11-2005, 15:00

konraf, ale dokładnie tak jest robione :roll:
A na czyszczenie cookies nie ma metody - jak wyczyścisz, to będziesz miał ustawienia defaultowe (i jeszcze raz będziesz musiał ustawić sobie formatowanie o ile defaultowe nie pasuje).

Poza tym cookies nie kasuje się codziennie.

PHOENIX - 22-11-2005, 15:10

Albo można ręcznie wyczyścic reszte a te najważniejsze zostawić...
Crack - 22-11-2005, 15:24

geman napisał/a:
Może od tego, że używasz nieoficjalnej wersji FF czyli 1.5
Ja nigdy nie miałem czegoś takiego

Zauważ że aktualna wersja testowa to RC3 i jeśli nie znajdą się żadne błędy to po prostu będzie miała zmieniony numerek wersji na 1.5 i zostanie tak wydana.

geman - 22-11-2005, 16:44

To fakt, ale błedy chyba się znajdą
Widmo - 22-11-2005, 18:21

Widmo 18:17:41

Kod:
http://www.przemo.org/phpBB2/forum/privmsg.php?mode=post&u=2

po komuniacie ze ma wylacozne MSG nie dzialaja linki

Widmo 18:17:54

Kod:
http://www.przemo.org/phpBB2/forum/privmsg.?folder=inbox
http://www.przemo.org/phpBB2/forum/index.

Edel - 22-11-2005, 18:34

Widze ze wreszcie powrócił prawidłowy licznik postów ;)
konraf - 22-11-2005, 20:02

Cytat:
Ilość dni przechowywania historii edycji postów, 0 wyłącza
Gdy ktokolwiek będzie edytował jakikolwiek post, poprzednia treść postu zostanie zapisana w bazie danych. Pod postem pojawi się link widoczny dla administratorów lub moderatorów, wyświetlający wszystkie zmieniane treści postu

Czyli jak dam 0 to w edytowanym przez usera poscie nie powinna pojawic sie informacja " Historia Edycji" tak?
Jesli 0 wyłącza zapisywanie tego do Historii, to nie dziala cos. Nawet jak daje 0 to link do Historii Edycji sie pojawia.

I sprawa ostatnia. Cos nie moge znaleźć gdzie mozna ustawic aby w widoku strony glownej forum, pod poszczegolnymi działami byli widoczni moderatorzy danego działu.

konraf - 23-11-2005, 09:04

To banowanie po ostrzezeniach chyba nie działa. Dałem 2 userom testowym bana (jednemy poziom 6 drugiemu 7). Poczekałem te 15 minut długosci sesji i nadal bany nie są aktywne. Obaj mogą wejsc na forum, przegladac je. Nie mogą jedynie pisac nowych postów (bo swoje stare moga np. edytowac).

Poporsze jeszcze o jakąś odpowiedz na moje pytanie wyzej (Historia Edycji oraz pokazanie w widoku strony glownej forum to moderuje dany dzial) ;) Nadałem prawa moda jednemu userowi, dostał moda na dany dział i owszem, po wejsciu w ten dzial na nagłówku działu pokazuje kto jest modem ale juz w widku działów tego nie ma (tu na forum jest tak samo).

Bigbluee - 23-11-2005, 10:20

qbs napisał/a:
Bigbluee Rósz mózgiem i szukaj

Szukałem ale niestety nie ma charakterystycznych słów do tego problemu więc zapytałem tutaj. Jak sam wiesz wyszukiwarki na forach nie uwzględniają znaków "+" przez co ciężko się szuka a całe frazy również nie są odpowiednio wyszukiwane. Dlatego zapytałem więc prosze nei krzyczeć!! :!:

chelloPL - 23-11-2005, 13:18

Napiszę dość ogólnie, bo ciężko mi teraz znaleźć wszystkie miejsca, gdzie jest ta nieścisłość.

Mogę w PA ustawić nazwę forum. Jak wpisuję:
"Forum chelloPL"
to wówczas dostaję maile:
Cytat:
Witamy na Forum Forum chelloPL

Twoje konto jest obecnie nieaktywne. Nie możesz go używać zanim nie odwiedzisz poniższej strony:...

albo:
Cytat:
Email wysłany do Ciebie z forum "Forum chelloPL"

Jak ustawię:
"chelloPL", to wówczas
Cytat:
Witaj XXX,

Dostajesz ten e-mail, ponieważ twoje konto zostało usunięte z chelloPL
...

albo:
Cytat:
Witaj,

Otrzymujesz ten email ponieważ obserwujesz temat "rekord" na chelloPL.

Dobrze byłoby to usystematyzować. Albo przyjmujemy, że w PA wpisujemy samą nazwę forum i wówczas wdzędzie w kodzie dopisujemy 'Forum', albo w kodzie podstawiamy tylko wartość podaną przez użytkownika.

Podejrzewam, że nie tylko ja mam stronę i forum w tej samej domenie i użytkownicy głupieją jak dostają maile, że konto na chelloPL zostało usunięte (zamiast na forum). Brzydkie jest również: "Forum Forum chelloPL".

Widmo - 23-11-2005, 13:31

sluchajcie jak wyglada wywylanie wiadomosci na gg z forum razem z pogrubieniem?

bo fajnie by bylo w powiadomieniu pogrubic nicka i nazwe tematu :)

a moze wogole dac adminowi szablon wiadomosci zeby sam sobie wpisal:

"Nowy temat {TEMAT} zoastal napisany przez: {USER} na forum {FORUM}"

no_face - 23-11-2005, 13:43

Jeszcze jedna sprawa, zauwazylem to juz wczesniej, wiec nie wiem czy jest to zamierzony efekt czy tez nie. Chodzi o to ze jak oznacze wszystkie posty przeczytane wejde do jakiegos dzialu gdzie byly nowe posty, napisze jeden post, wyjde na glowna, to znow w tym dziale mam oznaczone posty, nowych tematow x, nieczyt postow y.
Radek - 23-11-2005, 14:05

nie wiem czy to juz bylo, ale zobaczylem cos takiego:
Licznik postow zeruje sie, kiedy user siedzi na forum wiecej niz 16 minut -> wtedy czas jest zliczany od 0, a posty razem z nim

geman, ja wyzej podalem tlyko, kiedy (wg.mnie) zerowane sa posty, a tego w tym topicu nie bylo 8)