To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

1.12.8 - Spider Friendly 1.3.12

DeJk_SEBA - 09-10-2006, 16:13

Więc tak ... przeniosłem forum z yoyo.pl (na którym SF nie działał do końca poprawnie) na az.pl (na którym działa świetnie) lecz jest mały ... yyy ... taki błąd ponieważ jak w PA klikam żeby zobaczyć forum dla bot'a Podgląd forum (robot) to mi się pokazuje biała strona z textem
Kod:
-tacode-error-
. Co mam na to poradzić? Na yoyo działało oki :(

[ Dodano: 14-10-2006, 00:16 ]
wgrałem pliki od nowa i jest dobrze :)

ale szkoda że nikt nawet nie chciał troszeczkę pomóc :(

work-elite - 15-10-2006, 11:59
Temat postu: SPAM
Widac ze kolega CRACK z pozycjonowaniem niema wiele wspolnego !!!
Hlopie obudz sie to jest CLOCKING zato mozna dostac bana co ty odpier..... na forach uzytkownikow. Wez zagladni do google i zglos spam i zobacz co masz ukryte linki !!!!!!!!!!!!!!
Ludzie nie instalujecie tego bo mozna zaliczyc zato powazne konsekwencje ktorych nikt chyba niema zamiaru przezywac !!!!
Poprac moda bo jest OK - albo ja podam recepte nato jak wolisz - i przestan spamowac swoim gow... w internecie !

DeJk_SEBA - 15-10-2006, 12:11

work-elite napisał/a:
Hlopie obudz sie to jest CLOCKING zato mozna dostac bana co ty odpier..... na forach uzytkownikow. Wez zagladni do google i zglos spam i zobacz co masz ukryte linki !!!!!!!!!!!!!!

Ja tego do stylu nie dodawałem :) ponieważ kilka linków się robiło :P na dole strony obok "mapy forum" więc mapę forum mam teraz w menu na górze bo sam sobie zrobiłem :)

rozpusta - 15-10-2006, 14:21

@work-elite Ma racje wystarczy zgłosić spam raport do google i z parę miesięcy forum konkurencji może zniknąć z google :) Zalecam wykasowanie tych ukrytych linkow
DeJk_SEBA - 16-10-2006, 14:24

rozpusta napisał/a:
@work-elite Ma racje wystarczy zgłosić spam raport do google i z parę miesięcy forum konkurencji może zniknąć z google :) Zalecam wykasowanie tych ukrytych linkow

Non oki :) ale to są tylko te które się pokazują obok mapy forum czy jeszcze gdzieś bo ten tekst {sitemap} wywaliłem ;P i zrobiłem linka gdzieś indziej :)No to gdzieś indziej się też pokazują? Jak tak to gdzie? Najlepiej niech Crack wytłumaczy.

Ooi - 17-10-2006, 21:21

ja się pozbyłem linków, ale szczerze - nie pamiętam jak.. coś pogrzebałem i nie ma
work-elite - 19-10-2006, 11:24

OK wiedz pokolei :

1) Znaidz plik : overal_foother.tpl
( public_html/forum/templates/subSilver/ )
2) Znaidz w pliku takie cos :
Kod:
{SITEMAP}

i zamiaste tego wstaw:
Kod:
- <a href="sitemap.php">Mapa Forum</a>

I masz gotowe pozbyles sie idiotycznych linkow :D i spamu na swojej stronie

necik - 20-10-2006, 17:28

Witam,
Jakiś czas temu miałem problem z instalacją SF na serwerze w nazwa.pl
Teraz chcę przenieść forum z nazwa.pl na home.pl Skopiowałem pliki na nowy serwer, podmieniłem plik htaccess na taki który jest przeznaczony dla serwerów home.pl ale niestety wywala taki komunikat:
"Warning: main(./language/lang_/lang_sf.php): failed to open stream: No such file or directory in /includes/spider_friendly.php on line 34"
Tymczasowy adres do forum to http://serwery.home.pl/lubforum/
Nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje, moze kto z Was ma jakis pomysł?
Z góry wielkie dzieki za pomoc

FoToGrAfIk - 21-10-2006, 19:16

Witam, nadpisałem wszystkie pliki na serwerze z katalogu /root, ale w pa nie ma menu spider friendly :-/
Dlaczego? Proszę o szybką odpowiedź

BlueMan - 23-10-2006, 11:15

Powraca także bład, który wcześniej opisywałem :( teraz go rozgryzłem bardziej (wczesniej tego nie zauwazyłem po prostu)

Gdy temat ma więcej niż 1 post nie przeczytany to po kliknieciu przenosi do ostatnich nie przeczytanych postów, ale także pod wszystkimi wypowiedziami kazdy widzi, że znajduje się na przedostatniej stronie z postami w danym temacie, tzn. istnieje jeszcze nastepna strona z teoretycznie nie przeczytanymi... Ale właściwie nic nowego się nie dzieje...

Problem leży w tym, że link do tematu z ostatnimi nieprzeczytanymi jest źle generowany.
Dzisiaj zauwazyłem, że mając 2 nie przeczytane posty link wygląda tak: http://www.forum.blueman....36,40.htm#74981
a odwołanie do storny 3 w tym temacie:
http://www.forum.blueman....a-vt4636,50.htm
(końcowa treść linka - różnica 40 i 50)

Crack - da się coś z tym zrobić, czy to nie jest wina SF ?!

marcus - 23-10-2006, 15:31

czy jest może do tego moda jakiś uninstaller czy trzeba ręcznie zmieniać pliki / przywracać kopie?
BlueMan - 23-10-2006, 19:31

marcus, ręcznie trzeba
FoToGrAfIk - 24-10-2006, 07:21

nie
sf_intall.php i tam jest unistal, przynajmniej wpisów do bazy sql

jaszu - 26-10-2006, 09:54

witam
mam nastpujacy problem:
http://img182.imageshack....tytu322uhp0.jpg

pozdro!!

Crack - 26-10-2006, 12:50

DeJk_SEBA napisał/a:
Widac ze kolega CRACK z pozycjonowaniem niema wiele wspolnego !!!

Po kolei:
1. Naucz się posać po Polsku!!!
2. Eee... co to jest "zegarowanie" (innego tłumaczenia dla "clocking" nie umiem wymyślić).
3. Jeśli chodziło ci o cloaking, to najpierw sprawdź definicję i dopiero później narzekaj. Linki są pokazywane losowo a nie tylko dla botów a reszta to jak najbardziej akceptowalne usuwanie linków.

[ Dodano: 26-10-2006, 13:52 ]
jaszu
Włącz upraszczanie forum tylko dla botów.

[ Dodano: 26-10-2006, 13:54 ]
BlueMan
Przyjrzę się temu, możesz u siebie na forum spreparować odpowiedni temat albo podesłać mi zrzut bazy dla czystego forum z odpowiednim tematem?