To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

Mod. Gotowe < [ 1.9.5 ] - [MOD] Color ranks (Dabroz)

strus - 10-07-2005, 15:54

Dzieki panicz ;)
morkesera - 10-07-2005, 19:29

zainstalowałem to ''gowno'' i nie pokazuje mi ikon rang, nie pokazuje mi legendy nic co za kicz !
tjon - 10-07-2005, 19:41

morkesera napisał/a:
zainstalowałem to ''gowno'' i nie pokazuje mi ikon rang, nie pokazuje mi legendy nic co za kicz !

dno :!: brak mi słów :!: jakoś wszystkim dził tylko ty masz jakieś problemy i na dodatek jeszcze jkieś pretensje :!:

Radek - 10-07-2005, 19:45

morkesera, jak nie umiesz to sobie to odpusc. i nei iej zadnych portensji bo sie osmieszasz :D
morkesera - 10-07-2005, 20:31

dobra na spokojnie niech mi ktos wytłumaczy czemu mi nie pokazuje ikon rang , i gdzie sie mi podziało to [administrator] [moderator] w tym dziale ktos jest online na dole forum. wlasnie po to tego hacka instalowałem zeby to zmienic i jeszcze cos dodac a tu pic wszystko mi popsulo !
Radek - 10-07-2005, 20:55

no wiec wejdz w Pa -> Rangi. terazwybierz range i kliknij Edytuj. jakos sciezke przed obarzkiem rangi daj templates/nazwastylu/images/ranks/ jak chchesz zeby wyswietlalo na dole forum to zaznaczasz pokazuj na liscie Kto jest na forum. potem przydzielasz range do usera i masz kolorek
irekk - 11-07-2005, 14:38

wczoraj zainstalowalem sobie cr'a (troche po swojemu bo pliki w ktorych jest modyfikacja sam modyfikowalem) no i powstal klopot mianowicie jakiekolwiek edycje uzytkownika konczyly sie tylko na zmianie komorki user_urank w mysql dlatego powstalo pytanie:

nie lepiej by bylo dodac do zapytania (update) dodac jednak zeby tez zmienial user_rank ?? :>
czyli zamienic:
Kod:
                $sql = "UPDATE " . USERS_TABLE . "
                    SET " . $username_sql . $passwd_sql . "user_email = '" . str_replace("\'", "''", $email) . "', user_icq = '" . str_replace("\'", "''", $icq) . "', user_website = '" . str_replace("\'", "''", $website) . "', user_occ = '" . str_replace("\'", "''", $occupation) . "', user_from = '" . str_replace("\'", "''", $location) . "' $sql_custom_fields user_interests = '" . str_replace("\'", "''", $interests) . "', user_custom_color = '" . str_replace("\'", "''", $custom_color) . "', user_custom_rank = '" . str_replace("\'", "''", $custom_rank) . "', user_sig = '" . str_replace("\'", "''", $signature) . "', user_viewemail = $viewemail, user_aim = '" . str_replace("\'", "''", $aim) . "', user_yim = '" . str_replace("\'", "''", $yim) . "', user_msnm = '" . str_replace("\'", "''", $msn) . "', user_attachsig = $attachsig, user_allow_signature = $allow_sig, user_allow_sig_image = $allow_sig_image, user_sig_bbcode_uid = '$signature_bbcode_uid', user_allowsmile = $allowsmilies, user_allowhtml = $allowhtml, user_allowavatar = $user_allowavatar, user_allowsig = $user_allowsig, user_allowbbcode = $allowbbcode, user_allow_viewonline = $allowviewonline, user_notify = $notifyreply, user_allow_pm = $user_allowpm, user_notify_pm = $notifypm, user_popup_pm = $popuppm, user_lang = '" . str_replace("\'", "''", $user_lang) . "', user_style = $user_style, user_timezone = $user_timezone, user_dateformat = '" . str_replace("\'", "''", $user_dateformat) . "', user_active = $user_status, user_posts = $user_posts, user_urank = $user_rank, user_gender = '$gender', user_birthday = $birthday, user_next_birthday_greeting = $next_birthday_greeting " . $avatar_sql . $signature_sql . ", disallow_forums = '" . str_replace("\'", "''", $disallow_forums) . "', can_custom_ranks = $can_custom_ranks, can_custom_color = $can_custom_color, can_topic_color = $can_topic_color, user_allow_helped = $user_allow_helped
                    WHERE user_id = $user_id";

na

Kod:
                $sql = "UPDATE " . USERS_TABLE . "
                    SET " . $username_sql . $passwd_sql . "user_email = '" . str_replace("\'", "''", $email) . "', user_icq = '" . str_replace("\'", "''", $icq) . "', user_website = '" . str_replace("\'", "''", $website) . "', user_occ = '" . str_replace("\'", "''", $occupation) . "', user_from = '" . str_replace("\'", "''", $location) . "' $sql_custom_fields user_interests = '" . str_replace("\'", "''", $interests) . "', user_custom_color = '" . str_replace("\'", "''", $custom_color) . "', user_custom_rank = '" . str_replace("\'", "''", $custom_rank) . "', user_sig = '" . str_replace("\'", "''", $signature) . "', user_viewemail = $viewemail, user_aim = '" . str_replace("\'", "''", $aim) . "', user_yim = '" . str_replace("\'", "''", $yim) . "', user_msnm = '" . str_replace("\'", "''", $msn) . "', user_attachsig = $attachsig, user_allow_signature = $allow_sig, user_allow_sig_image = $allow_sig_image, user_sig_bbcode_uid = '$signature_bbcode_uid', user_allowsmile = $allowsmilies, user_allowhtml = $allowhtml, user_allowavatar = $user_allowavatar, user_allowsig = $user_allowsig, user_allowbbcode = $allowbbcode, user_allow_viewonline = $allowviewonline, user_notify = $notifyreply, user_allow_pm = $user_allowpm, user_notify_pm = $notifypm, user_popup_pm = $popuppm, user_lang = '" . str_replace("\'", "''", $user_lang) . "', user_style = $user_style, user_timezone = $user_timezone, user_dateformat = '" . str_replace("\'", "''", $user_dateformat) . "', user_active = $user_status, user_posts = $user_posts, user_urank = $user_rank, user_rank = $user_rank, user_gender = '$gender', user_birthday = $birthday, user_next_birthday_greeting = $next_birthday_greeting " . $avatar_sql . $signature_sql . ", disallow_forums = '" . str_replace("\'", "''", $disallow_forums) . "', can_custom_ranks = $can_custom_ranks, can_custom_color = $can_custom_color, can_topic_color = $can_topic_color, user_allow_helped = $user_allow_helped
                    WHERE user_id = $user_id";

zapewne zrobione z pospiechu i pominieto user_rank ;)

przyklad na admin_users.php wiec zostaja jeszcze grupki ;)

pozdrawiam.

Jerry - 14-07-2005, 00:14

Nie wiem czemu ale rangi w komentarzach w dziale Download sie nie wyswietlaja. Mam zainstalowane CR i TP i mysle ze to moze byc blad moda. Czy ktos tez tak ma?
http://members.lycos.co.u...n=category&id=1

Nejaa - 14-07-2005, 02:17

A ja mam prosbe. Czy ktos zmienial sobie pliki w stylu subBlack? Jezeli tak to moglby tu wrzucic dla innych?
NoVy - 15-07-2005, 01:38

Witam wszystkich
Mam mały.. program.. mam forum wersje 1.9.4.b#2 i zainstalowalem tego moda... problem jes taki.. ze nie chce kolorowac.. nickow.. rang specjalnych.. za to rangi za posty.. wykrywa bez problemu.. i zmienia kolory.. nie wiem co jest nie tak czytale mwczesniejsze posty.. ale zbytnio niczego sie nie dowiedzialem... co by moglo pomoc.. w rozwiazaniu tego problemu,... prosil bym o szybka pomoc .. pzodrawiam

Hlopcyk - 15-07-2005, 17:51

Zrób synchronizacje używkoników w PA w zakładce Rangi i powinno działać...
Anonymous - 17-07-2005, 18:14

Mam mały problemik a mianowicie nie wyświetlają mi się obrazki rang w modzie spis rang. Na pierwszej stronie napisane jest żeby zmienić pare rzeczy w ranks.php ale ja tego pliku nie mam :| Szukałem w innych i niegdzie nie znalazłem kodu za to odpowiedzialnego :cry:
NPS - 18-07-2005, 21:25

Czy w Color Ranks można tworzyć rangi bez tych przedrostków?
irekk - 18-07-2005, 21:34

mozna
NPS - 18-07-2005, 21:54

A czy można zrobić tak, żeby userzy mieli kolor swojej grupy (żeby ich nicki były wyświetlane na ten kolor), ale rangi leciały standardowo wg liczby postów?