To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

Hosting - [opinie] webd.pl

Tuti - 24-03-2009, 20:01

Ostatnimi czasami poprawiło się na serwerze webd.pl. Moje forum na vBulletin działa bardzo dobrze! :)
LG - 24-03-2009, 21:40

To jak Panowie, opłaca się kupić u Nich konto?
Seba123 - 25-03-2009, 03:21

Nie.
joli - 25-03-2009, 07:49

lui754 napisał/a:
I dowiedziałem się że przemo.org nie jest na ich serwerze xD hah co za brednie.
Cytat:
Takie pisanie... Sie przema na PW zapytajcie :>
no zapytajcie...

Ciekawe, jakos nie zauwazylam zadnych przenosin. Nie brednie, tylko jest. Póki co, przemo jest na webd.

LG napisał/a:
To jak Panowie, opłaca się kupić u Nich konto?
ja bym nie kupiła.
lui754 - 25-03-2009, 17:10

joli napisał/a:
Nie brednie, tylko jest. Póki co, przemo jest na webd.

No wiem, miałem na myśli że oni/on kłamią.

HardROoZi - 11-05-2009, 20:01

widze ze juz ponad miesiac nikt nie narzekal :D wiec pytam, poprawilo sie bo chce LARGE kupic
Robert Reshor - 11-05-2009, 20:29

Ja tam mam 7 miesięcy, raz miałem kłopot, usunąłem bazę danych z mojej winy, szybka reakcja i 45 min. została przywrócona kopia. Opłaca się, zawsze można się szybko telefonicznie skontaktować i dowiedzieć pare rzeczy.
szopen - 13-05-2009, 07:39

Mam problem z ich stroną. Pierwszy raz zapłaciłem smsem za mini. Teraz chce opłacić 40 zł za rok przelewem + 10 zł za domene com.pl
I tu jest problem, nie mogę dojść jaki mają numer konta. Jedyna akceptowana przez nich płatność to sms ( wybrany domyślnie za pierwszym razem).
Gdy chce wybrać inną płatność. Każe mi formularz wybrać login. Logicznie powinien podać swój login. Ale jak go podaje to wykazuje że już taki istnieje. No zrozumiałe bo jest on mój. Jak podam inny, to każe mi rejestrować od nowa coś czego nie chcę.
Może coś przegapiłem.
FAQ i Pomoc także przejrzałem

joli - 13-05-2009, 07:45

http://webd.pl/kontakt.php
Moze i przegapiles...
Ich zapytaj, nie nas

szopen - 13-05-2009, 10:23

Nie wiem, jak tego wczoraj nie zauważyłem. A szukałem dobre kilkadziesiąt minut
Nie mniej dzięki wielkie

snorg - 18-05-2009, 11:12

Przepraszam ze tu pisze . ale już mam nerwa. na WEBD

standardowo jest u nich PHP4 a mi ejst koneicznie potrzebne PHP5 , pisze i psize do nich i coś sobie nie mogą poradzić. Stosunkuje się do zawartej instrukcji którą mają w pomocy.

Kod:
Istnieją dwie metody zmiany wersji PHP:
1. Zmiana rozszerzenia skryptów.
1a. W przypadku, gdy na serwerze domyślnie zainstalowane jest PHP 4 a chcemy korzystać z PHP 5, można zmienić rozszerzenie skryptów z .php na .php5.

Kod:

2. Zmiana w pliku .htaccess - można to zrobić poprzez wgranie gotowego pliku poprzez FTP lub np. w menedżerze plików, który jest dostępny w panelu administracyjnym.
2a. W przypadku, gdy na serwerze domyślnie zainstalowane jest PHP 4 a chcemy korzystać z PHP 5, należy umieścić w pliku .htaccess następujące linie:

AddHandler php5-fastcgi php
Action php5-fastcgi /fcgi-bin5/php5
AddHandler application/x-httpd-php5 php

to albo to.

no i jak dopisze linie do htaccessa to na wszystkich stronach wywala blad 404 a zmiana plikow na php5 to juz wogole porazka nic nie wczytuje w przeglądarkę.

rozwiazal ktos moze problem z PHP5 na webd ? jesli tak to prosze o pomoc

bo jesli nie, to porazka z WEBD.PL

djnike - 18-06-2009, 16:13

Czy ktoś może ma problemu z wysyłaniem plików na ten serwer? Bo ja od paru dni się tylko denerwuję,mam u nich serwer tylko do testów ale teraz gdy wysyłam jakieś pliki wyskakuje błąd i pisze połączenie przerwane :/
Bogdan92 - 18-06-2009, 19:52

Od kilku dni ciągle przerywa połączenie, a strony ładują się beznadziejnie wolno.
strus - 19-06-2009, 21:51

webd umie utrudnic zycie, juz kilku klientow majacych u nich server zglaszalo sie do nas. Jako ze nigdy nie namawiamy klienta do przejscia na nasz hosting, chcielismy wykonac usluge na serverze webd. Potrzebowalismy jedynie kilku informacji o pewnych uslugach apacha i jego konfiguracji.

Odpowiedz na nasze 3 pytania zajela webd 5 dni, gdzie po 5 dniach dostalismy email o tresci w stylu "Apache na Panstwa serverze skonfigurowany jest poprawnie" - tragedia. Pytamy o konkretna usluge czy jest mozliwosc jej wlaczenia a odpowiedz jakby z automatu.
Dodatkowo server ostro przymulal i czasami naprawde trzeba bylo troszke sie naczekac na odswiezenie strony, ktora w fazie przerobek skladala sie z prostego skryptu, generujacego raptem 2 zapytania do bazy.

hecz - 18-08-2009, 21:48

Rano padł u mnie dostęp do baz danych i do tej pory zero odzewu ze strony administracji ;] :?