F.A.Q. - Najczęściej Zadawane Pytania - Kopia zapasowa bazy SQL w phpMyAdminie
romano - 02-03-2008, 10:44
a ja mam inny problem próbuje przenieść sie na płatny serwer z vdd.pl ale nie mam dostepu pełnego aby taka baze stworzyc a ta która sie zapisuje nie widzi jej nowe forum
tymek - 24-04-2008, 21:24
a mi sie nic nie sciaga;/ kiedy zaznaczam cała baze jak w pierwszym przykładzie, lub osobno zaznaczam bazy i biore wykonaj to wyskajuje opkienko zeby zapisac plik na dysku a potem jak klikam zaopisz to plik sie oodrazu sciaga i ma 0 KB i nie ma go na dusku.. co zrobic zeby to naprawic ??
MurcieFan - 24-06-2008, 11:05
cy to normalne ze jak mi na yoyo pokazuje ze baza wazy 13 mega a sciaga 800 kilo???
nike_00 - 26-06-2008, 16:35
MurcieFan, tak jest to normalne bo baza przy ściąganiu jest skompresowana.
Wypakuj plik to się przekonasz ile ma na prawdę
poverejay - 24-08-2008, 02:46
Witam "jakim cudem" udalo ci sie zrobic kopie by Przemo i ja odtworzyc w PA..ja nie mam tam opcji exportij..Czekam na odpowiedz..Pozdro..
JrQ- - 24-08-2008, 21:52
Przed dbloadera?
W PA jej nie odtworzysz.
LuziX - 29-08-2008, 23:35
a gdzie zapisuje się ta kopia?? gdzie w ftp???
n!ck - 29-08-2008, 23:36
LuziX napisał/a: | a gdzie zapisuje się ta kopia?? gdzie w ftp??? |
twojastron.pl/db/db_backup/
AROW - 13-10-2008, 16:46
Paszczak000 napisał/a: | Wtedy musisz zrobić kopię zapasową według punktu:
Robienie kopii dowolnej tabeli z bazy danych
Zrób kopię następujących tabel:
phpbb_posts
phpbb_posts_text
phpbb_topic_view
phpbb_topics
phpbb_topics_ignore
phpbb_topics_watch
phpbb_user_group
phpbb_users
phpbb_users_warnings
Najważniejsze tabele pogrubiłem. |
Skopiowałem to resztę zostawiłem z nowo zainstalowanego Forum i niby all działa ale żadnych for nie wyświetla. Dlaczego? Walczę już cały dzień z tym i nic
tosiek - 13-10-2008, 16:48
AROW napisał/a: | Walczę już cały dzień z tym i nic |
Synchronizacja for w PA
AROW - 13-10-2008, 17:28
tosiek napisał/a: | AROW napisał/a: | Walczę już cały dzień z tym i nic |
Synchronizacja for w PA |
Też myślałem że to to Kategoria "Fora" -> "Synchronizacja". I nic Jakieś inne sugestie?
away - 15-10-2008, 23:17
mozna o aktualny poradnik, pod nowe myadminy.
jak co trzeba postepowac, poniewaz ten jest troszke stary
thx
gory - 22-01-2009, 10:59
Cześć! Nie znalazłem tu odpowiedzi na mój problem. Mam forum na hostingu MASTERNET.pl tam czasem jak chce sie dodać posta to ciągle błędy wywala, restartuje połączenie z serwerem mysql i takie tam.
Wziąłem serwer na WEBD.pl i mam problem z bazą. Mam na forum 3 bazy. 2 mi się skopiowały bez problemu, jednej nie mogę zaimportować na serwer webd. Powinna mieć 75 tabel, wchodzi tylko 44 i wywala błąd:
Cytat: | Błąd
zapytanie SQL:
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/KONTA/HTTPd/mysql.masternet.pl/_public_html/export.php:190) in /home/KONTA/HTTPd/mysql.masternet.pl/_public_html/libraries/ob.lib.php on line 83
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/KONTA/HTTPd/mysql.masternet.pl/_public_html/export.php:190) in /home/KONTA/HTTPd/mysql.masternet.pl/_public_html/libraries/header_http.inc.php on line 19
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/KONTA/HTTPd/mysql.masternet.pl/_public_html/export.php:190) in /home/KONTA/HTTPd/mysql.masternet.pl/_public_html/libraries/header_http.inc.php on line 20
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/KONTA/HTTPd/mysql.masternet.pl/_public_html/export.php[...]
MySQL zwrócił komunikat:
#1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '<br />
<b>Warning</b>: Cannot modify header information - headers already sent ' at line 1
|
Nie wiem co z tym zrobić, brakuje mi pomysłów ;/ eksportowałem nawet dokładnie zgodnie z opisem na 1 stronie i to samo...
Z góry dziękuję za pomoc!
czaczawik - 28-11-2009, 20:37
Pioti11 napisał/a: | Paszczak000 napisał/a: | Wtedy musisz zrobić kopię zapasową według punktu:
Robienie kopii dowolnej tabeli z bazy danych
Zrób kopię następujących tabel:
phpbb_posts
phpbb_posts_text
phpbb_topic_view
phpbb_topics
phpbb_topics_ignore
phpbb_topics_watch
phpbb_user_group
phpbb_users
phpbb_users_warnings
Najważniejsze tabele pogrubiłem. |
jak zrobie kopie tylko tych tabel to jak je wgram na nowy serwer z phpAdmina ze starymi plikami forum to bedzie dzialac? czy musze wtedy czystego Przema zapisac na serwerze? |
NIESTETY NIE DZIALA
Skopiowałem to resztę zostawiłem z nowo zainstalowanego Forum i niby all działa (brak bledow) ale żadnych for nie wyświetla. Dlaczego? Walczę już cały dzień z tym i nic
moze ze starej bazy trzeba wyeksportowac cos jeszcze?
HELP
[ Dodano: 29-11-2009, 20:30 ]
OK, poradzilem sobie sam
dla potomnych, potrzebne sa tabele:
Kod: | phpbb_posts
phpbb_posts_text
phpbb_topic_view
phpbb_topics
phpbb_topics_ignore
phpbb_topics_watch
phpbb_user_group
phpbb_users