To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

Hosting - [opinie] webd.pl

kemustek - 09-10-2005, 19:25

hecz napisał/a:
TolkFan napisał/a:
Jedyny problem to wysyłanie plików na ftp kiedy wgrywałem słownik do spellcheckera to o mało kur***y nie dostałem ;[ No i czasami serwer pada na minute albo dwie, ale ostatnio rzadziej

Czyli wygląda na to że wina nie jest po mojej stronie..

U mnie nie ma problemu z wysyłaniem plików, nie przerywa połączenia i ftp chodzi bez problemu tylko raz mi nie działał przez ok 2 godziny ale z tego co się dowiedziałem była wtedy konserwacja.

BluzG - 10-10-2005, 08:05

tez mialem problem z wysylaniem plikow
czego uzywacie do wysylania?
ja wyłączyłem tryb pasywny i śmiga bez problemu

vioka - 10-10-2005, 12:43

czyli reasumując ftp chodzi bardzo powoli czy tak? a do tego jest z reguły problem z przenoszeniem bazy bo sa rózne kodowania ? jeszcze jakieś minusy? bo chyba sie tam przeniose...
Przemo - 10-10-2005, 16:24

Nie sądze, żeby FTP chodzilo powoli, jezeli tak to jest to winą routingu TPSA, aczkolwiek ja mam lacze z tpsa i ftp smiga aż miło, jednak ja moge miec konto na serwerze z innym laczem.
Z bazą sa taki eproblemy jak wszedzie, coraz wiecej hostingow przechodzi na najnowszy MySQL, który nie jest tak przyjazny jesli chodzi o kodowanie.

ravnet - 13-10-2005, 16:37

To żeście mnie namówili :wink:
Może napiszę jak cała procedura przebiegła:
Wczoraj po północy zdecydowałem się wykupić u nich konto na 1mc, wysłałem kaskę, napisałem maila że chcę przyśpieszyć aktywację (mają napisane że w przeciągu 48h od momentu stwierdzenia kasy na koncie) i zadałem dodatkowe pytanie. Odpowiedź przyszła o godz. 9.42 (a pracują od 9.30) na moje pytanie i że jeszcze kasy nie widzą na koncie a jak tylko zobaczą to uruchomią usługę.
Następy mail przyszedł o godz. 10.55 z tekstem, że konto zostało aktywowane.

Więc pierwsze wrażenie bardzo pozytywne, szybko profesjonalnie, jednym słowem idealnie.

W panelu administracyjnym jest mnóstwo opcji i to mi się podoba, transfer jest super, wysyłanie przez FTP mam maksymalny na jaki mi pozwala moje łącze, forum działa błyskawicznie.
Chciałbym podziękować użytkownikowi blum za podpowiedź z kodowaniem, bo domyślnie przeniosło mi ? zamiast polskich robaczków, a po wybraniu kodowania latin2 przeniosło idealnie.
Ping średni w tej chwili jest w granicach 32 (dla porównania na starym "serwerku" 185, ale to i tak super potrafi dojść do 900 wieczorem a zamiast otworzyć forum wywalić komunikat że nie ma takiego pliku więc sami widzicie z czym musiałem się męczyć, wczoraj też niezbyt grzecznie pożegnałem się na forum szu.pl z ich "usługami").

Na razie jest wszystko super, poza jednym maluteńkim ale, a mianowicie nie działa mi kompresja gzip i musiałem ją wyłączyć bo wywalało mi błędy (tak naprawdę nie wiem czy jest mmi ona do czegoś potrzebna czy nie). Też tak macie?

Pozdrawiam i polecam webd.pl

daroo - 13-10-2005, 18:31

Moje forum stoi już ok.80 dni na serwerze webd i jeszcze nie spotkałem się, żeby były jakieś błędy.FTP mi chodzi zawsze szybko, z obsługą klienta na serwerze też nie miałem problemów!Naprawde na webd opłaca się założyć konto!

Dopiero teraz moge powiedzieć to bez wahania, bo już trochę jestem na ich serwie :mrgreen:

Przemo - 14-10-2005, 17:04

ravnet napisał/a:
mianowicie nie działa mi kompresja gzip i musiałem ją wyłączyć bo wywalało mi błędy (tak naprawdę nie wiem czy jest mmi ona do czegoś potrzebna czy nie). Też tak macie?
Tez u siebie na forum musialem wylaczyc, chodzi o to, ze jesli na serwerze ustawiona jest maksymalna kompresja, forum juz nei ma potrzeby kompresowac podwojnie i dlatego wywala bledy, w wersji 1,10 sprobuje dorobic wykrywanie kompresji serwera i wylaczanie kompresji forum gdy na serwerze jest juz maksymalna kompresja.
ravnet - 14-10-2005, 19:58

Dzięki za wyjaśnienie,
a już myślałem, że coś znowu skopałem :wink:

rdx - 21-10-2005, 21:40

mam juz tam konto okolo 60 dni i nienarzekam pelny profesjonalizm fachowa obsluga dobra predkosc forum dobrze chodzi jednym slowem godne polecenia
julu - 27-10-2005, 10:15

Ja się przyłącze do pozytywnych opini. Mam konto tylko miesiąc, ale już zdecydowałem o przedłużeniu na pół roku. Z tym samym forum byłem na trzech serwerach i webd.pl spisuje się najlepiej. Nie ma przerw w usłudze, to jest najważniejsze. Inne hostingi nie zawsze tego pilnują. Szybkie reakcje na maile, no i co tu dużo mówić - cena jest bardzo przystępna jak na takie parametry kont. Po miesięcznym testowaniu ja też polecam ten hosting.
baniol - 29-10-2005, 11:32

Też oddaje głos na webd, kiedyś tak samo mi przerywało łącze FTP ale teraz wszystko super śmiga
suceed - 12-11-2005, 09:56

Zakupiłem sobie serwer na 1 miech przez SMS i co ? stronka działa suceed55.webd.pl a do cPnelu nie da się zalogować. To samo sie tyczy tego formularza w górnym lewym rogu też nei działa. Jak myslicie czy to wina tego że hasło zaczyna się od ^. Napisałem do nich mejla zobaczymy jak szybko odpowiezą
TolkFan - 02-12-2005, 23:11

Czas na obrzucanie błotem, od pewnego czasu te drobne zastoje przestały być już takie drobne :\ Conajmniej raz dziennie strona nie może połączyć się z bazą danych, coraz częstsze i dłuższe są pady serwera... ostatnio poł godziny nie można było się połączyć. A ftp nadal jest gówniane : P
No i chyba nie jestem sam, to forum też dosyć czesto pada.

Misiek28 - 04-12-2005, 22:21

Mam konto dopiero od 4 dni ale juz mam wyrobioną opinie o webd.
To jest tresc rozmowy z adminami.

Temat: baza danych mysql - [zamkniety]
Tresc:

Witam
Mam problem z bazą danych.
Załozyłem bazę danych poprzez
cpanel->Zarządzanie witryną->baza danych MySql

wypelnilem wszystko tak jak pokazane w prezentacji o zakladaniu bazy danych.

Niestety nie moge nia administrowac poprzez phpMyAdmin.

Po kliknieciu w phpMyAdmin po lewej stronie nie mam zadnej bazy danych do wyboru.

prosze opomoc
pozdrawiam

-------------------------------
napisal: dzidziak, 2005-12-02 13:29:14

Problem jest nam znany i wina lezy po naszej stronie. Obecnie wdrazamy oprogramowanie, ktore zapewni wieksza niezawodnosc uslug, jednak po drodze moga sie pojawic problemy w postaci braku dostepu do bazy danych, ktora obecnie znajduje sie na innym serwerze. Dane z bazy sa przesylane, jednak baza nie mozna obecnie zarzadzac z phpmyadmina. Pracujemy nad jak najszybszym przywroceniem funkcjonalnosci. Przepraszamy za utrudnienia.

napisal: mkowalkowski, 2005-12-02 13:34:24

Kiedy mozna sie spodziewac poprawnego dzialania ? Potrzebuje dostepu do bazy z poziomu phpMyAdmina poniewaz potrzebuje wgrac backup bazy, poniewaz wlasnie przenioslem moj serwis z innego serwera, a przed wczoraj wykupilem u Państwa usługe medium. I zalezy mi BARDZO na czasie aby jak najszybciej uruchomić serwis.

Pozdrawiam

napisal: dzidziak, 2005-12-02 13:38:57

PO CZYM NIE OTRZYMALEM ZADNEJ ODPOWIEDZI
wiec zalozylem nowy temat majac nadzieje ze ktos to zauwazy i udzieli mi wkoncu odpowiedzi.

Temat: KIEDY BEDZIE DZIALAC BAZA ? - [otwarty]
Tresc:

Kiedy mozna sie spodziewac poprawnego dzialania ? Potrzebuje dostepu do bazy z poziomu phpMyAdmina poniewaz potrzebuje wgrac backup bazy. A dlategio że wlasnie przenioslem moj serwis z innego serwera, a przed wczoraj wykupilem u Państwa usługe medium, zalezy mi BARDZO na czasie aby jak najszybciej uruchomić serwis.

pozdrawiam

napisal: dzidziak, 2005-12-02 14:06:07

Prosze nie rozpoczynac wielu tematow dotyczacych tego samego problemu, gdyz niepotrzebnie wydluza to prace dzialu technicznego. Staramy sie jak najszybciej przywrocic funkcjonalnosc baz, byc moze uda sie to osiagnac jeszcze dzisiaj. Dokladnego terminu nie jestesmy w stanie podac.

napisal: mkowalkowski, 2005-12-02 14:07:56

Jezeli nie dzis to ile to potrwa MAKSYMALNIE ?
Jesli chodzi o rozpoczynanie nowego tematu, to nie bede zaczynal jesli bede dostawal na moje pytanie odpowiedz. (ktorej wczesniej w innym temacie nie otrzymalem).

dziekuję

napisal: dzidziak, 2005-12-02 19:17:35

Przepraszamy za wszelkie problemy w tej chwili zostaly zainstalowane usprawnienia zaebzpieczajace przed tego typu przypadkami

napisal: shersztek, 2005-12-02 20:02:38

baza nadal nie dziala, czy dostane wkoncu jakąś konkretną odpowiedź ? Bo zaczynam żałować że wykupiłem u Państwa usługę hostingową !

napisal: dzidziak, 2005-12-02 21:18:22

BAza w tej chwili powinna byc dostepna bez problemowo z phpmyadmina

napisal: shersztek, 2005-12-02 22:45:23

najwyrazniej nie jest...
Czy Państwo uważają się za poważną firmę ?

napisal: dzidziak, 2005-12-03 10:09:12

tutaj jest zrzut ekranu z cpanelu

http://img367.imageshack....870/xxxxxxx.gif

a tutaj z bezproblemowego polaczenia sie z baza przez phpmyadmina

http://img367.imageshack....759/xxxxxxx.gif

musialem wkleic zdjecia na imageshack bo widac u was ta opcja najwyrazniej nie dziala...

Jeszcze raz prosze o odpowiedz kiedy bede wkoncu mogl normalnie skorzystac z wykupionej u Panstwa uslugi hostingowej ?

napisal: dzidziak, 2005-12-03 10:16:58

Przepraszamy za pomylke w tej chwili na pewno jest doste z poziomu phpmyadmina prz dodawaniu nowy baz moze pojawiac sie taki problem ktory w ciagu najblizszych dni na pewno zostanie rozwiazany

napisal: shersztek, 2005-12-03 16:44:01

Niestety nadal nie dziala, nie dziala nawet dostep do panelu administracyjnego.

ROZUMIEM ŻE ABONAMENT TEŻ ZACZNIECIE NALICZAĆ DOPIERO W CIĄGU NAJBLIŻSZYCH DNI ?
BO W TEJ CHWILI NIE KORZYSTAM Z MOJEGO KONTA ZA KTÓRE JUŻ PAŃSTWO DAWNO DOSTALIŚCIE PIENIĄDZE.

napisal: dzidziak, 2005-12-03 18:55:41

Nie mamy najmniejszych problemow z zalogowaniem sie do panelu administarcyjnego na pana koncie jak rowniez z dostepem do phpmyadmina

napisal: shersztek, 2005-12-04 20:20:30

jest godzina 20:27 i nie mogę, POWTARZAM NIE MOGĘ SIĘ ZALOGOWAĆ DO PANELU ADMINISTRACYJNEGO PONIEWAŻ NAWET SIĘ STRONA NIE ŁADUJE

LUDZIE JAK DLUGO BEDZIECIE SIE ZE MNA BAWIC W TA CIUCIUBABKĘ ?

napisal: dzidziak, 2005-12-04 20:27:53

Prosze sprawdzic czy porty sa odblokowane w tej chwili wlasnie sie zalogowalem do pana panelu

napisal: shersztek, 2005-12-04 20:33:10

to moze Pan moze sie od siebie tam zalogowac ja niestety nie moge, a nie mam zadnych portow poblokowanych,... lacze sie z neostrady...

napisal: dzidziak, 2005-12-04 20:40:02

ok juz weszlem w panel

napisal: dzidziak, 2005-12-04 20:44:27

nowy problem

tworze nowa baze danych, uzytkownika dla niej, nadaje mu pelne prawa, korzystam z linku phpMyadmin a tam pisze ze nie ma zadnych baz...

co jest znowu grane ?

napisal: dzidziak, 2005-12-04 21:34:56

CO BARDZIEJ SPOSTRZEGAWCZY LUDZIE TERAZ MOGA ZOBACZYC ZE KOLO SIE ZAMKNELO
wystarczy przeczytac pierwsze zadane pytanie

Chyba zrezygnuje z uslug webd lepszy serwer zaloze sobie w domu...

vioka - 04-12-2005, 23:39

trafiłeś na jakis okres przejściowy po prostu