1.12.7 i starsze - PlusMinus v1.4 by lui754
Matisu - 07-06-2009, 12:09
Dalej jest podkreślenie
lui754 - 07-06-2009, 12:13
Matisu, nie zrobiłeś tak dla stylu bLock
Kod: | a:link,a:active,a:visited { color : #FFB300; } |
zmień na:
Kod: | a:link,a:active,a:visited { color : #006699; text-decoration: none;} |
NineX - 07-06-2009, 14:19
Kod: |
Could not obtain post/user information.
DEBUG MODE
SQL Error : 1064 You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'LEFT JOIN phpbb_banlist b ON u.user_id=b.ban_userid) phpbb_users u ON (u.user_i' at line 5
SELECT p.post_id, p.post_time, p.enable_sig, p.enable_html, p.enable_smilies, p.post_edit_count, p.post_edit_time, p.post_username, p.post_approve, p.poster_delete, p.post_edit_by, p.post_plusp, p.post_minusp, p.post_parent, p.post_icon, p.user_agent, p.post_attachment, p.post_expire, u.user_sig_image, u.user_birthday, u.user_from, u.user_regdate, u.user_gender, u.user_aim, u.user_viewaim, u.user_avatar_width, u.user_avatar_height, u.user_id, u.username, u.user_level, u.user_jr, u.user_allowhtml, u.user_posts, u.user_allowsig, u.user_sig, u.user_sig_bbcode_uid, u.user_allowsmile, u.user_plusp, u.user_minusp, u.user_disallowed_write, b.ban_id, u.user_avatar_type, u.user_allowavatar, u.user_avatar, u.user_rank, u.user_viewemail, u.user_website, u.user_email, u.can_custom_ranks, u.user_custom_rank, u.user_session_time, u.user_allow_viewonline, pt.post_text, pt.bbcode_uid, pt.post_subject , ph.th_post_id FROM phpbb_posts p LEFT JOIN phpbb_posts_text_history ph ON (ph.th_post_id = p.post_id) LEFT JOIN phpbb_posts_text pt ON (pt.post_id = p.post_id) LEFT JOIN ( LEFT JOIN phpbb_banlist b ON u.user_id=b.ban_userid) phpbb_users u ON (u.user_id = p.poster_id) WHERE p.topic_id = 9 GROUP by p.post_id ORDER BY p.post_order, p.post_time ASC LIMIT 60, 15
Line : 843
File : viewtopic.php
Jeśli nie potrafisz znaleźć rozwiązania tego problemu,
możesz spróbować poszukać, lub zadać pytanie na forum: http://www.przemo.org/phpBB2/ |
Jak to naprawić?
d!r3k - 07-06-2009, 14:23
NineX, wyedytuj jeszcze raz plik viewtopic.php
lui754 - 12-06-2009, 03:02
Wersja 1.3
Dodane:
Gdy moderator wystawi ostrzeżenie, skrypt automatycznie wyśle PW do usera, który je otrzyma. Treść PW to powód otrzymanego ostrzeżenia.
Kolory nicków na liście pochwał / ostrzeżeń oraz przy wystawianiu ich.
Poprawione:
Ogólnie cały skrypt, optymalizacja i usuwanie zbędnych kodów. Uaktualnienie kilku tabel, m. in. kolory nicków.
TPL, schludny wygląd oraz poprawka kilka błędów składni.
To na tyle z mojej poprawki
Jakieś pomysły co do modyfikacji?
slevin - 12-06-2009, 08:23
tylko jeden pomysl, aby admin mogl wlaczac opcje "tylko autor moze dawac plusy tak/nie" "wszyscy uzytkownicy moga dawac plusy tak/nie"
wiem wiem, sa inne modyfikacje do tego... ale lepiej miec jedna tylko
podczas dawania ostrzeżenia wyskakuje
Cytat: | Ran into problems sending Mail. Response: 503 valid RCPT command must precede DATA |
lui754 - 12-06-2009, 16:13
slevin napisał/a: | Ran into problems sending Mail. Response: 503 valid RCPT command must precede DATA |
To raczej wina błędnego ustawienia emaila lub smtp. Nie wiem dokładnie. U mnie działa bez zarzutu.
slevin - 12-06-2009, 17:32
no dobrze, możliwe, więc jak mogę usunąć w ogóle to powiadomienie na email o ostrzeżeniu?
//lub jakie jest zapytanie usuwające modyfikacje z bazy, wgram ją jeszcze raz, bo probowałem aktualizowac ze starszej wersji
lui754 - 12-06-2009, 17:38
plusminus.php
usuń:
Kod: | if ($type == 'minus')
{
//wysyłamy PW
$bbcode_uid = '';
$server_name = preg_replace('#^\/?(.*?)\/?$#', '\1', trim($board_config['server_name']));
$server_port = ($board_config['server_port'] <> 80) ? ':' . trim($board_config['server_port']) : '';
$script_name = preg_replace('#^\/?(.*?)\/?$#', '\1', trim($board_config['script_path']));
$script_name = ($script_name == '') ? $script_name : '/' . $script_name;
$blink = $server_name . $script_name . '/';
$privmsg_subject = 'Dostałe¶ ostrzeżenie ';
$privmsg_message = 'Dostałe¶ ostrzeżenie o tre¶ci:' . $reason;
$sql_info = "INSERT INTO " . PRIVMSGS_TABLE . " (privmsgs_type, privmsgs_subject, privmsgs_from_userid, privmsgs_to_userid, privmsgs_date, privmsgs_ip, privmsgs_enable_html, privmsgs_enable_bbcode, privmsgs_enable_smilies, privmsgs_attach_sig)
VALUES (" . PRIVMSGS_NEW_MAIL . ", '" . str_replace("\'", "''", $privmsg_subject) . "', '-1', " . $poster_id . ", '" . CR_TIME . "', '" . $userdata['user_ip'] . "', '0', '1', '0', '0')";
if ( !($result = $db->sql_query($sql_info, BEGIN_TRANSACTION)) )
{
message_die(GENERAL_ERROR, "Could not insert/update private message sent info.", "", __LINE__, __FILE__, $sql_info);
}
$privmsg_sent_id = $db->sql_nextid();
$sql = "INSERT INTO " . PRIVMSGS_TEXT_TABLE . " (privmsgs_text_id, privmsgs_bbcode_uid, privmsgs_text)
VALUES ($privmsg_sent_id, '" . $bbcode_uid . "', '" . str_replace("\'", "''", $privmsg_message) . "')";
if ( !($result = $db->sql_query($sql, END_TRANSACTION)) )
{
message_die(GENERAL_ERROR, "Could not insert/update private message sent info.", "", __LINE__, __FILE__, $sql_info);
}
$sql = "UPDATE " . USERS_TABLE . "
SET user_new_privmsg = user_new_privmsg + 1
WHERE user_id =" . $poster_id;
if ( !($result = $db->sql_query($sql)) )
{
}
$strona = $board_config['sitename'];
require_once($phpbb_root_path . 'includes/emailer.'.$phpEx);
$emailer = new emailer($board_config['smtp_delivery']);
$emailer->from($board_config['email_from']);
$emailer->replyto($board_config['email_return_path']);
$emailer->use_template('plusminus_pw', $d_lang);
$emailer->email_address($d_email);
$emailer->set_subject($privmsg_subject);
$emailer->assign_vars(array(
'D_USERNAME' => $d_username,
'SITENAME' => $strona,
'MESSAGE' => stripslashes(str_replace('&', '&', $privmsg_message)))
);
$emailer->send();
$emailer->reset();
// KONIEC PW
} |
slevin - 12-06-2009, 17:45
mam chyba wiecej problemow z ta modyfikacja
usowajac userowi pkt ujemne do 0 (czyszczenie) zrobil sie ciekawe "bug" (w zalaczniku)
lui754 - 12-06-2009, 17:49
slevin, usunąłeś warna i cofnałeś strone co spowodowało ponowne usuniecie punktu.
Teraz musisz wejść w phpmyadmina znajdź tabele phpbb_users a w niej user_minusp czy coś takiego, zaznacz ją i edytuj. Zmień tą wartość na 0. Może zaraz podam Zapytanie SQL do tego.
slevin - 12-06-2009, 18:11
dobra teraz chyba już wszystko bedzie dzialalo thx
NineX - 13-06-2009, 17:02
Ostrzeżeń: 2147483647/4
hah
jak to naprawić?
lui754 - 13-06-2009, 17:38
jak? Pisałem wczesniej. Muszę to poprawić aby nigdy nie wyskakiwało.
lui754 napisał/a: | usunąłeś warna i cofnałeś strone co spowodowało ponowne usuniecie punktu.
Teraz musisz wejść w phpmyadmina znajdź tabele phpbb_users a w niej user_minusp czy coś takiego, zaznacz ją i edytuj. Zmień tą wartość na 0. Może zaraz podam Zapytanie SQL do tego. |
NineX - 13-06-2009, 17:54
Już wcześniej próbowałem.
Zmienię wartość na 0, po zapisaniu odrazu pisze 10 i nadal jest tyle warów.
|
|
|