1.12.7 i starsze - Karma Hack Advanced
T-ox - 28-12-2009, 18:08
Dobra, pomogliście troche ;D
Ale teraz czym jest PMA i gdzie sie znajduje? ^^
Bo PA- wiem ze to panel administracyjny. I tam chcac wejsc musze dodac najpierw swoje id do tego panelu, tylko nie wiem jak sprawdzic swoje id ^^
krystianr - 28-12-2009, 18:28
T-ox, phpBB2 by Przemo :: View topic - phpMyAdmin - obsługa
T-ox - 28-12-2009, 19:40
Dzieki, ale czego mam uzyc aby wejsc w phpMuAdmin?
Jezeli przykladowo url mojego forum to www.dobrefrytki.pl wchodze na www.dobrefrytki.pl/phpmyadmin czy jak?
Przpraszam, ale na prawde jestem w tym blady
szczupak_xD - 28-12-2009, 19:41
Na jakim serwerze masz forum? To Ci podam dokładny link
T-ox - 29-12-2009, 01:32
Hosting XAA .
szczupak_xD - 29-12-2009, 08:17
http://www.proserwer.pl/panel i w tym panelu musi być odnośnik do PhpMyAdmina. Wytęż wzrok i znajdź
kamyk^ - 10-01-2010, 22:58
Panowie zrobiłem wszystko wg instrukcji ale wystakuje mi taki błąd jak chce wejsc w jakiś temat
Kod: | Could not obtain post/user information.
DEBUG MODE
SQL Error : 1064 You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ' u.karma_plus, u.karma_minus, u.karma_time, u.user_avatar_type, u.user_allowavat' at line 1
SELECT p.post_id, p.post_time, p.enable_sig, p.enable_html, p.enable_smilies, p.post_edit_count, p.post_edit_time, p.post_username, p.post_approve, p.poster_delete, p.post_edit_by, p.post_parent, p.post_icon, p.user_agent, p.post_attachment, p.post_expire, p.post_marked, u.user_sig_image, u.user_birthday, u.user_from, u.user_regdate, u.user_gender, u.user_aim, u.user_viewaim, u.special_rank, u.user_allow_helped, u.user_avatar_width, u.user_avatar_height, u.user_field_1, u.user_allow_field_1, u.user_id, u.username, u.user_level, u.user_jr, u.user_allowhtml, u.user_posts, u.user_allowsig, u.user_sig, u.user_sig_bbcode_uid, u.user_allowsmile, , u.karma_plus, u.karma_minus, u.karma_time, u.user_avatar_type, u.user_allowavatar, u.user_avatar, u.user_rank, u.user_viewemail, u.user_website, u.user_email, u.can_custom_ranks, u.user_custom_rank, u.user_session_time, u.user_allow_viewonline, pt.post_text, pt.bbcode_uid, pt.post_subject , ph.th_post_id FROM phpbb_posts p LEFT JOIN phpbb_posts_text_history ph ON (ph.th_post_id = p.post_id) LEFT JOIN phpbb_posts_text pt ON (pt.post_id = p.post_id) LEFT JOIN phpbb_users u ON (u.user_id = p.poster_id) WHERE p.topic_id = 137 GROUP by p.post_id ORDER BY p.post_order, p.post_time ASC LIMIT 0, 15
Line : 891
File : viewtopic.php |
Dodatkowo rozjechał mi sie cały uklad for na szerokosc calej strony
szczupak_xD - 10-01-2010, 23:02
A zapytanie wykonałeś
kamyk^ - 10-01-2010, 23:38
Jakie zapytanie, zrobiłem wszytsko wg instrukcji
Bucu - 10-01-2010, 23:45
kamyk^, te?
Kod: | CREATE TABLE phpbb_karma_comments (
karma_id mediumint(8) NOT NULL auto_increment,
karma_to mediumint(8) UNSIGNED DEFAULT '0' NOT NULL,
karma_from mediumint(8) UNSIGNED DEFAULT '0' NOT NULL,
karma_desc char(255) NOT NULL,
karma_date int(11) DEFAULT '0' NOT NULL,
karma_key tinyint(1) DEFAULT '0' NOT NULL,
karma_viewed tinyint(1) DEFAULT '0' NOT NULL,
PRIMARY KEY (karma_id)
);
INSERT INTO `phpbb_config` SET `config_name`='karma_comments', `config_value`='0';
INSERT INTO `phpbb_config` SET `config_name`='karma_comments_obligatory', `config_value`='0';
INSERT INTO `phpbb_config` SET `config_name`='karma_comments_max', `config_value`='3';
INSERT INTO `phpbb_config` SET `config_name`='karma_onoff', `config_value`='1';
INSERT INTO `phpbb_config` SET `config_name`='simple_karma', `config_value`='0';
INSERT INTO `phpbb_config` SET `config_name`='time_between_karma', `config_value`='24';
INSERT INTO `phpbb_config` SET `config_name`='admin_karma', `config_value`='1';
INSERT INTO `phpbb_config` SET `config_name`='min_post_karma', `config_value`='0';
INSERT INTO `phpbb_config` SET `config_name`='lag_karmer', `config_value`='1';
ALTER TABLE `phpbb_users` ADD `karma_plus` MEDIUMINT DEFAULT '0' NOT NULL ;
ALTER TABLE `phpbb_users` ADD `karma_minus` MEDIUMINT DEFAULT '0' NOT NULL ;
ALTER TABLE `phpbb_users` ADD `karma_time` BIGINT DEFAULT '0' NOT NULL ; |
kamyk^ - 10-01-2010, 23:58
Nie a jak mam to zrobić. Jak odpalić na serwerze te db_update.php
Bucu - 11-01-2010, 00:01
phpBB2 by Przemo :: View topic - phpMyAdmin - obsługa
albo zakladka sql w PA
kamyk^ - 11-01-2010, 00:12
ok zrobiłem to zapytanie i błedu już nie ma.
Ale nadal nie mam tego włączonego. Jak pozaznaczam pola w PA i wezmę wyślij, to i tak pola są puste.
[ Dodano: 11-01-2010, 17:09 ]
pomoże ktoś?
MikeFM - 11-01-2010, 17:56
Witam. U mnie mod działa bardzo fajnie, też mam problem z "pustymi polami" w panelu admina, ale config się zapisuje więc nie ma problemu.
Mam za to inne pytanie: Czy da się zrobić tak, że blokada czasowa na przyznanie kolejnego punktu obejmuje tylko jednego usera? Tzn. jeżeli przyznam punkt użytkownikowi X to mogę mu przyznać kolejny za np. 24h, ale każdemu innemu mogę normalnie dać punkt.
Przykład: mam użytkowników X, Y, Z, A, B, C
Przyznałem punkty: X, Y, Z, A, B
Mogę przyznać (nie ma blokady): C
Nie mogę przyznać (24h blokady): X, Y, Z, A, B
Da się tak zrobić?
[ Dodano: 11-01-2010, 18:12 ]
Dobra udało mi się to zrobić, ale mam kolejny problem.
Mogę rozdawać karmę innym, ale nie mogę temu kto mi dał punkt w przeciągu ostatnich 24h.
Tzn. Mam użytkowników: X, Y, Z,
Dałem punkt X'owi / Sam nie dostałem od nikogo
Mogę dać: Y, Z
Blokada 24h: X
Dałem punkt X'owi / Dostałem od Y
Mogę dać: Z
Blokada 24h: X, Y
Soul Master - 22-01-2010, 23:06
Co robię nie tak w zapytaniu sql?
CREATE TABLE phpbb_karma_comments ( karma_id mediumint(8) NOT NULL auto_increment, karma_to mediumint(8) UNSIGNED DEFAULT '0' NOT NULL, karma_from mediumint(8) UNSIGNED DEFAULT '0' NOT NULL, karma_desc char(255) NOT NULL, karma_date int(11) DEFAULT '0' NOT NULL, karma_key tinyint(1) DEFAULT '0' NOT NULL, karma_viewed tinyint(1) DEFAULT '0' NOT NULL, PRIMARY KEY (karma_id) )
+++ Successfull
INSERT INTO `phpbb_config` SET `config_name`='karma_comments', `config_value`='0'
+++ Error: Duplicate entry 'karma_comments' for key 1
INSERT INTO `phpbb_config` SET `config_name`='karma_comments_obligatory', `config_value`='0'
+++ Error: Duplicate entry 'karma_comments_obligatory' for key 1
INSERT INTO `phpbb_config` SET `config_name`='karma_comments_max', `config_value`='3'
+++ Error: Duplicate entry 'karma_comments_max' for key 1
INSERT INTO `phpbb_config` SET `config_name`='karma_onoff', `config_value`='1'
+++ Error: Duplicate entry 'karma_onoff' for key 1
INSERT INTO `phpbb_config` SET `config_name`='simple_karma', `config_value`='0'
+++ Error: Duplicate entry 'simple_karma' for key 1
INSERT INTO `phpbb_config` SET `config_name`='time_between_karma', `config_value`='24'
+++ Error: Duplicate entry 'time_between_karma' for key 1
INSERT INTO `phpbb_config` SET `config_name`='admin_karma', `config_value`='1'
+++ Error: Duplicate entry 'admin_karma' for key 1
INSERT INTO `phpbb_config` SET `config_name`='min_post_karma', `config_value`='0'
+++ Error: Duplicate entry 'min_post_karma' for key 1
INSERT INTO `phpbb_config` SET `config_name`='lag_karmer', `config_value`='1'
+++ Error: Duplicate entry 'lag_karmer' for key 1
ALTER TABLE `phpbb_users` ADD `karma_plus` MEDIUMINT DEFAULT '0' NOT NULL
+++ Error: Duplicate column name 'karma_plus'
ALTER TABLE `phpbb_users` ADD `karma_minus` MEDIUMINT DEFAULT '0' NOT NULL
+++ Error: Duplicate column name 'karma_minus'
ALTER TABLE `phpbb_users` ADD `karma_time` B
#powyższe jest zrobione przez plik db_update
|
|
|