1.12.7 i starsze - Forum images
Matteo - 14-05-2010, 18:34
Spróbuj podmienić.
Mateooo - 14-05-2010, 18:47
Kod: | Couldn't update forum information
DEBUG MODE
SQL Error : 1064 You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '= 0, forum_sort = 'SORT_FPDATE', password = '', forum_color = '', forum_moderate' at line 2
UPDATE phpbb_forums SET forum_name = 'Pokój Newsów', cat_id = 1, forum_desc = 'Co nowego na pogadanych',forum_image_url = 'http://www.biblioteka.srem.com.pl/asp/pliki/1999/srem_ikona.png', . forum_status = 0, forum_sort = 'SORT_FPDATE', password = '', forum_color = '', forum_moderate = 0, locked_bottom = 0, no_count = 0, forum_trash = 0, forum_separate = 2, forum_show_ga = 1, forum_tree_req = 0, forum_tree_grade = 3, forum_no_helped = 0, forum_no_split = 0, topic_tags = '', prune_enable = 0, forum_link='', forum_link_internal=0, forum_link_hit_count=0, main_type = 'c' WHERE forum_id = 1
Line : 1001
File : admin_forums.php |
Podmieniłem i dalej ;/;/
[ Dodano: 14-05-2010, 20:03 ]
Wszystko gra
Ja pomyliłem pliki
Dzięki za pomoc
cziter - 24-06-2010, 22:56
Kod: | Couldn't update forum information
DEBUG MODE
SQL Error : 1054 Unknown column 'forum_image_url' in 'field list'
UPDATE phpbb_forums SET forum_name = 'Grafika', cat_id = 20, forum_desc = '',forum_image_url = 'http://gtaonline.pl/templates/FIBlack/images/grafika.png', forum_status = 0, forum_sort = 'SORT_FPDATE', password = '', forum_color = '00fff0', forum_moderate = 0, locked_bottom = 0, no_count = 0, forum_trash = 0, forum_separate = 2, forum_show_ga = 1, forum_tree_req = 0, forum_tree_grade = 3, forum_no_helped = 0, forum_no_split = 0, topic_tags = '', prune_enable = 0, forum_link='', forum_link_internal=0, forum_link_hit_count=0, main_type = 'f' WHERE forum_id = 21
Line : 996
File : admin_forums.php
Jeśli nie potrafisz znaleźć rozwiązania tego problemu,
możesz spróbować poszukać, lub zadać pytanie na forum: http://www.przemo.org/phpBB2/ |
Jak to naprawic ??
Flu!D - 25-06-2010, 11:23
Wykonałeś zapytanie SQL?
Kod: |
ALTER TABLE `phpbb_forums` ADD `forum_image_url` VARCHAR( 255 ) ;
|
dzikiwonsz15 - 07-07-2010, 10:27
nie mogę wykonać tego zapytania SQL wyskakuje:
Błąd Ogólny
Nie mogę wykonać: ALTER TABLE `phpbb_forums` ADD `forum_image_url` VARCHAR( 255 )
Kliknij Tutaj żeby powrócić.
krystianr - 07-07-2010, 10:36
dzikiwonsz15,
wklej te zapytanie do phpmyadmin i wtedy pokaż błąd jaki wyskakuje
arkadio - 19-08-2010, 15:15
A jak zrobić, żeby kategorie z subforami też miały swoją ikonkę? Bo osobne fora mogą, a do kategorii przypisać nie idzie tzn. do kategorii z subforami :f
Matteo - 19-08-2010, 15:22
arkadio, od tego jest modyfikacja Category Images.
arkadio - 19-08-2010, 17:39
ok, dzieki
Feen - 20-08-2010, 12:46
Witam mam mały problem chodzi o to
a jeżeli chodzi o zapytanie to chyba niemogę tego zrobić bo to na ugu.pl a tam niema dostępu więc co z tym zrobic proszę o pomoc z góry dziękuje
krystianr - 20-08-2010, 12:59
Feen napisał/a: | a jeżeli chodzi o zapytanie to chyba niemogę tego zrobić bo to na ugu.pl a tam niema dostępu więc co z tym zrobic proszę o pomoc z góry dziękuje |
co ty gadasz za głupy, ja mam forum testowe i mogę wykonywać zapytania do SQL
wchodzisz w pa -> sql -> mysql i wykonujesz zapytanie
Feen - 20-08-2010, 13:01
krystianr napisał/a: | Feen napisał/a: | a jeżeli chodzi o zapytanie to chyba niemogę tego zrobić bo to na ugu.pl a tam niema dostępu więc co z tym zrobic proszę o pomoc z góry dziękuje |
co ty gadasz za głupy, ja mam forum testowe i mogę wykonywać zapytania do SQL
wchodzisz w pa -> sql -> mysql i wykonujesz zapytanie |
robie tak i pisze że niemasz dostępu do tego menu i to jest problem
Matteo - 20-08-2010, 13:48
Cytat: | Z powodów bezpieczeństwa do menu SQL mogą mieć dostęp tylko wybrani administratorzy.
Jeżeli nie masz dostępu a uważasz że powinieneś mieć, zwróć się do głównego administratora.
Dopisywanie administratorów którzy mają mieć dostęp do SQL odbywa się za pomocą ID. Jeżeli nie wiesz co to znaczy to lepiej żebyś nie wiedział i nie miał dostępu do tej części menu, bo może się to skończyć uszkodzeniem forum
Jeśli jesteś "dopisanym" adminem poniżej jest formularz służący do dodania kolejnych adminów którzy będą mieli dostęp do SQL. Jeżeli jesteś głównym administratorem i nie widzisz formularza, kliknij Tutaj będziesz miał możliwość dodania swojego ID (domyślnie 2)
Pamiętaj żeby po zakończeniu koniecznie zmienić nazwę pliku /admin/main_admin.php lub go usunąć, w przeciwnym razie twoi administratorzy będą mogli zastąpić twoje ID swoim i będą mieć dostęp do SQL.
W celu jeszcze większego bezpieczeństwa wskazane jest po zakończeniu operacji na bazie danych, usunięcie z tej listy zezwoleń swojego numeru ID i zmianę nazwy pliku poprzez FTP | Kliknij na wyróżniony wyraz, następnie wpisz swoje ID.
Uprzedzę Twoje pytanie - jak mogę sprawdzić swoje ID?
krystianr - 20-08-2010, 13:50
Feen napisał/a: | robie tak i pisze że niemasz dostępu do tego menu i to jest problem |
robisz tak : wchodzisz w
pa -> sql -> zezwolenia i tam wchodzisz w
Tutaj będziesz miał możliwość dodania swojego ID (domyślnie 2)
w to pogrubione i tam wpisujesz swoje ID
odnośnie ID : http://www.przemo.org/php...pic.php?t=48661
i klikasz w wyślij
Feen - 20-08-2010, 14:17
krystianr napisał/a: | Feen napisał/a: | robie tak i pisze że niemasz dostępu do tego menu i to jest problem |
robisz tak : wchodzisz w
pa -> sql -> zezwolenia i tam wchodzisz w
Tutaj będziesz miał możliwość dodania swojego ID (domyślnie 2)
w to pogrubione i tam wpisujesz swoje ID
odnośnie ID : http://www.przemo.org/php...pic.php?t=48661
i klikasz w wyślij |
Dzięki wielki pomogło
|
|
|