1.12.7 i starsze - Online Bots Manager (mod. do phpbb by Przemo)
axas - 17-02-2008, 16:42
a ja mam następujący porblem, modyfikacja działa, ale jak wchodzę do PA to tzw Indeks Administracji sie nie pokazuje, a pokazuje się to, nawet kiedy jest modyfikacja odinstalowana...
Woytec - 18-02-2008, 14:01
Ustaw dostęp do check_files dla wszystkich.
hannaangelica - 18-02-2008, 15:21
mam również taki problem, prócz tego, że nie działa na stronie głównej pokazywanie ile jest botów online i że są wpisane obok użytkowników online, to jak jest w PA status botów, które kiedy były widziane ostatni raz na forum, nie rejestruje mi tego.
axas - 18-02-2008, 22:01
włączyłem check_files , ale wątpie aby to coś pomogło bo mam kilka modyfikacji wgranych
hannaangelica - 29-02-2008, 08:35
ponawiam pytanie, co zrobić, żeby naprawić zaistniałe problemy?
czyli brak naliczania wizyt botów oraz brak wyświetlania na stronie głównej, że są
Dancan - 02-03-2008, 23:28
nie wiem czemu wy macie problemy? ja zapodałem owego moda tylko miałem problem z zapytaniem ale wpisałem sam IP i nazwy do tabelki a robiłem krok po kroku co jest napisane w instrukcji :]
axas - 03-03-2008, 20:00
Dancan, mi wszystko też działało, mody się pokazywały liczba się pokazywała i wszystko działało tylko mam ciągle ten problem z Indeksem Administracji
m1chu - 06-04-2008, 23:38
Po dłuższym czasie nastąpiła aktualizacja modyfikacji do wersji 1.2.
Done:
* dodanie obsługi wykrywania botów po pełnych hostach
* drobne poprawki optymalizacyjne i bezpieczeństwa
* dodano wykrywanie botów po User Agent
* poprawki funkcyjne m.in. usuwające ujemne liczby gości
Wszelkie opisy, informacje na temat moda będą się pojawiać tutaj. Także tutaj będą się pojawiać informację, aktualizacje na temat wszystkich modyfikacji - to tak informacyjnie.
Modyfikacja była testowana na czystym forum phpBB by Przemo w wersji 1.12.6. Mam nadzieje, że błędów nie ma i że nie zapomniałem o czymś w pisaniu instrukcji do modyfikacji.
Jakby co zapraszam do pisania. Co do powyższych pytań jak użytkowników, jak znajdę chwilę odpowiem. Narazie zalecam i zapraszam do updateowania, powinno to rozwiązać choć część problemów, a na pewno ułatwić pojawianie się botów i wprowadzanie danych nowych botów.
Życzę miłej nocy.
PS: z powodu sprawdzania po USER AGENT musiała nastąpić ingerencja w system sesji skryptu. Testowałem z dwoma osobami, błędów nie zauważyłem. Ale jakby ktoś coś dostrzegł, także proszę pisać.
sebb2PL - 07-04-2008, 02:17
Czy takie boty nabijają wejścia ?
Czyli, że powiększają statystykę odwiedzin forum ?
Mazoor - 07-04-2008, 13:46
Mr.Krecik napisał/a: | Czy takie boty nabijają wejścia ?
Czyli, że powiększają statystykę odwiedzin forum ? |
Głupie pytanie, oczywiście, że tak, boty sa traktowane jako goście
Tyle ze w tej modyfiakcji wpisuejsz ip bota i jest wyswitlany jako "bot"
m1chu - 07-04-2008, 16:17
Mazoor napisał/a: | Tyle ze w tej modyfiakcji wpisuejsz ip bota i jest wyswitlany jako "bot" |
W tej chwili IP, pełny host lub User Agent bota.
Mazoor - 07-04-2008, 19:19
m1chu, własnie zainstalowalem ta modyfikacje i już wiem
Trochę duzo było plikow do wyedytowania, ale warto było
Fajna modyfikacja, Pozdro
sebb2PL - 07-04-2008, 22:22
Można wiedzieć o ile (tak mniej-więcej) zwiększą liczbę odwiedzin przez miesiąc ?
m1chu - 08-04-2008, 17:24
Mazoor napisał/a: | Można wiedzieć o ile (tak mniej-więcej) zwiększą liczbę odwiedzin przez miesiąc ? |
Modyfikacja nie zwiększa Ci liczby odwiedzin. Tylko po prostu je pokazuje. Boty tak... zżerają w jakimś stopniu transfer. Ile? To zależy od popularności forum i kilku innych aspektów.
Zumi - 08-04-2008, 22:41
Witam co mam zrobic w sytuacji gdzy odinstalowałem OBM i pojawia mi sie taki błąd
Cytat: | Parse error: syntax error, unexpected $end in /home/zumi/domains/phonik.pl/public_html/includes/functions_add.php on line 911 |
oto koncówka tego pliku
907 }
908 }
909 }
910
911 ?>
co mam zrobic zeby to naprawic?
+++
ma ktos moze instrukcje instalacji do poprzedniej wersji jeszcze bardzo prosze
|
|
|