To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

1.12.7 i starsze - Potwierdzenie Tekstowe przy rejestracji

Centurion - 01-06-2007, 21:55

czemu? ban jest tylko na 10 minut, chociaz czasami nie wiem czemu nie da sie wejsc po tych 10 minutach bez czyszczenia ciastek w przegladarce... w kazdym razie boty sobie radzily z ponownymi wejsciami po banie.. i tak w kolko ;]
Dlugi - 01-06-2007, 21:59

Centurion, ale zwyklego usera ban zniecheci i za nic nie wymysli ze musi ciastka skasowac
bankesta1 - 02-06-2007, 00:01

hey, wszystko zrobiłem zgodnie z instrukcja (tak mi sie wydaje :lol: ) lecz gdy w PA chce dodać jakieś pytanie wywala mi taki błąd:
Kod:
Could not insert question/answer pair!

DEBUG MODE

SQL Error : 1146 Table 'babimost_osiedle.pomorskie_textual_confirmation' doesn't exist

INSERT INTO pomorskie_textual_confirmation(question,answers) VALUES('hghj','kj')

Line : 113
File : admin_tc.php
Cóż czynic :?

Centurion - 02-06-2007, 00:03

nie dałes zapytań do bazy albo nie zmieniłeś prefixu na swój

Kod:
#-----[ SQL ]------------------------------------------                                                     
#                                                                                                           
CREATE TABLE phpbb_textual_confirmation (                                                                   
 id       INTEGER NOT NULL AUTO_INCREMENT,                                                                   
 question TEXT    NOT NULL,                                                                                 
 answers  TEXT    NOT NULL,                                                                                 
 PRIMARY KEY (id)                                                                                           
);                                                                                                           
INSERT INTO phpbb_textual_confirmation(question,answers) VALUES ('Stolica Polski to?', 'Warszawa');

bankesta1 - 02-06-2007, 00:35

OK teraz już dziala jako tako :)
Dlugi napisał/a:
wyrzucilem funkcje odpowiedzialna za banowanie, moim zdaniem jest bez sensu. Ktos raz sie pomyli zupelnie przypadkiem przy wpisywaniu odpowiedzi i koniec jego przygody z forum.
Możesz zapodac kod bez funkcji z banowaniem :)
Centurion - 02-06-2007, 16:08

w zalaczniku plik includes/functions_tc.php który nie banuje IP po wpisaniu złej odpowiedzi

Cytat:
i mam mały problem... zrobilem wszystko wg instrukcji, lecz niezależnie co wpiszę w pole (odpowiedz dobrą, czy złą) zawsze pojawia sie informacja, ze haslo jest złe i zostaje nalozony ban... nie mam pojecia, co zrobilem nie tak...?

pewnie coś źle przy modyfikowaniu plików zrobiłeś, musisz sprawdzić jeszcze raz, ciężko powiedzieć

necik - 03-06-2007, 20:22

Mógłbyś udostępnić gotowe juz pliki pod subsilvera?
raf_b - 04-06-2007, 22:44

Centurion napisał/a:
nie dałes zapytań do bazy albo nie zmieniłeś prefixu na swój

Kod:
#-----[ SQL ]------------------------------------------                                                     
#                                                                                                           
CREATE TABLE phpbb_textual_confirmation (                                                                   
 id       INTEGER NOT NULL AUTO_INCREMENT,                                                                   
 question TEXT    NOT NULL,                                                                                 
 answers  TEXT    NOT NULL,                                                                                 
 PRIMARY KEY (id)                                                                                           
);                                                                                                           
INSERT INTO phpbb_textual_confirmation(question,answers) VALUES ('Stolica Polski to?', 'Warszawa');

I tutaj stanąłem, może mi ktoś łopatologicznie podpowiedzieć, co i gdzie mam wrzucić?

nicon - 04-06-2007, 23:34

raf_b, to wrzucasz jako zapytanie do phpmyadmina xD
raf_b - 05-06-2007, 00:11

MySql i wklejam całość jak podano? Bo mi coś załapało, więc chyba o to chodzi.
nicon - 05-06-2007, 00:27

Tak.
raf_b - 05-06-2007, 01:16

Wydawało mi się, że załapało, chciałem zmienić trochę zapytania, wrzuciłem ponownie i oto efekt co bym nie zrobił:

Błąd Ogólny
Nie mogę wykonać: CREATE TABLE phpbb_textual_confirmation ( id INTEGER NOT NULL AUTO_INCREMENT, question TEXT NOT NULL, answers TEXT NOT NULL, PRIMARY KEY (id) )

Próbowałem przez MySqlAdmin i wyszło to:

Błąd

zapytanie SQL:

CREATE TABLE phpbb_textual_confirmation(
id INTEGER NOT NULL AUTO_INCREMENT ,
question TEXT NOT NULL ,
answers TEXT NOT NULL ,
PRIMARY KEY ( id )
);

MySQL zwrócił komunikat: Dokumentacja
#1050 - Table 'phpbb_textual_confirmation' already exists

nadmieniam, że trenuję na forum http://www.rafax.ovh.org/forum/

pecador - 05-06-2007, 01:19

raf_b napisał/a:

rozumiesz to? nie możesz stworzyć tabeli, która już jest.

raf_b - 05-06-2007, 01:39

Leone napisał/a:
raf_b napisał/a:

rozumiesz to? nie możesz stworzyć tabeli, która już jest.

Rozumiem, ale gdzie teraz mam zmieniać/dodawać pytania i odpowiedzi? Wszystko teraz edytuję w Potwierdzenie Tekstowe?

joli - 05-06-2007, 01:47

Dokladnie tam