1.12.7 i starsze - Potwierdzenie Tekstowe przy rejestracji
Centurion - 01-06-2007, 21:55
czemu? ban jest tylko na 10 minut, chociaz czasami nie wiem czemu nie da sie wejsc po tych 10 minutach bez czyszczenia ciastek w przegladarce... w kazdym razie boty sobie radzily z ponownymi wejsciami po banie.. i tak w kolko
Dlugi - 01-06-2007, 21:59
Centurion, ale zwyklego usera ban zniecheci i za nic nie wymysli ze musi ciastka skasowac
bankesta1 - 02-06-2007, 00:01
hey, wszystko zrobiłem zgodnie z instrukcja (tak mi sie wydaje ) lecz gdy w PA chce dodać jakieś pytanie wywala mi taki błąd:
Kod: | Could not insert question/answer pair!
DEBUG MODE
SQL Error : 1146 Table 'babimost_osiedle.pomorskie_textual_confirmation' doesn't exist
INSERT INTO pomorskie_textual_confirmation(question,answers) VALUES('hghj','kj')
Line : 113
File : admin_tc.php
| Cóż czynic
Centurion - 02-06-2007, 00:03
nie dałes zapytań do bazy albo nie zmieniłeś prefixu na swój
Kod: | #-----[ SQL ]------------------------------------------
#
CREATE TABLE phpbb_textual_confirmation (
id INTEGER NOT NULL AUTO_INCREMENT,
question TEXT NOT NULL,
answers TEXT NOT NULL,
PRIMARY KEY (id)
);
INSERT INTO phpbb_textual_confirmation(question,answers) VALUES ('Stolica Polski to?', 'Warszawa'); |
bankesta1 - 02-06-2007, 00:35
OK teraz już dziala jako tako
Dlugi napisał/a: | wyrzucilem funkcje odpowiedzialna za banowanie, moim zdaniem jest bez sensu. Ktos raz sie pomyli zupelnie przypadkiem przy wpisywaniu odpowiedzi i koniec jego przygody z forum. | Możesz zapodac kod bez funkcji z banowaniem
Centurion - 02-06-2007, 16:08
w zalaczniku plik includes/functions_tc.php który nie banuje IP po wpisaniu złej odpowiedzi
Cytat: | i mam mały problem... zrobilem wszystko wg instrukcji, lecz niezależnie co wpiszę w pole (odpowiedz dobrą, czy złą) zawsze pojawia sie informacja, ze haslo jest złe i zostaje nalozony ban... nie mam pojecia, co zrobilem nie tak...? |
pewnie coś źle przy modyfikowaniu plików zrobiłeś, musisz sprawdzić jeszcze raz, ciężko powiedzieć
necik - 03-06-2007, 20:22
Mógłbyś udostępnić gotowe juz pliki pod subsilvera?
raf_b - 04-06-2007, 22:44
Centurion napisał/a: | nie dałes zapytań do bazy albo nie zmieniłeś prefixu na swój
Kod: | #-----[ SQL ]------------------------------------------
#
CREATE TABLE phpbb_textual_confirmation (
id INTEGER NOT NULL AUTO_INCREMENT,
question TEXT NOT NULL,
answers TEXT NOT NULL,
PRIMARY KEY (id)
);
INSERT INTO phpbb_textual_confirmation(question,answers) VALUES ('Stolica Polski to?', 'Warszawa'); |
|
I tutaj stanąłem, może mi ktoś łopatologicznie podpowiedzieć, co i gdzie mam wrzucić?
nicon - 04-06-2007, 23:34
raf_b, to wrzucasz jako zapytanie do phpmyadmina xD
raf_b - 05-06-2007, 00:11
MySql i wklejam całość jak podano? Bo mi coś załapało, więc chyba o to chodzi.
nicon - 05-06-2007, 00:27
Tak.
raf_b - 05-06-2007, 01:16
Wydawało mi się, że załapało, chciałem zmienić trochę zapytania, wrzuciłem ponownie i oto efekt co bym nie zrobił:
Błąd Ogólny
Nie mogę wykonać: CREATE TABLE phpbb_textual_confirmation ( id INTEGER NOT NULL AUTO_INCREMENT, question TEXT NOT NULL, answers TEXT NOT NULL, PRIMARY KEY (id) )
Próbowałem przez MySqlAdmin i wyszło to:
Błąd
zapytanie SQL:
CREATE TABLE phpbb_textual_confirmation(
id INTEGER NOT NULL AUTO_INCREMENT ,
question TEXT NOT NULL ,
answers TEXT NOT NULL ,
PRIMARY KEY ( id )
);
MySQL zwrócił komunikat: Dokumentacja
#1050 - Table 'phpbb_textual_confirmation' already exists
nadmieniam, że trenuję na forum http://www.rafax.ovh.org/forum/
pecador - 05-06-2007, 01:19
raf_b napisał/a: | #1050 - Table 'phpbb_textual_confirmation' already exists |
rozumiesz to? nie możesz stworzyć tabeli, która już jest.
raf_b - 05-06-2007, 01:39
Leone napisał/a: | raf_b napisał/a: | #1050 - Table 'phpbb_textual_confirmation' already exists |
rozumiesz to? nie możesz stworzyć tabeli, która już jest. |
Rozumiem, ale gdzie teraz mam zmieniać/dodawać pytania i odpowiedzi? Wszystko teraz edytuję w Potwierdzenie Tekstowe?
joli - 05-06-2007, 01:47
Dokladnie tam
|
|
|