1.12.7 i starsze - Arcade MOD v2.1.2
Tinfed - 28-10-2007, 18:41
Witam
Mam problem z wyświetlaniem tekstu w całym modzie (w PA i na forum). Nie wiem czy gdzieś popełniłem błąd w instalacji, czy to wina skinu.
Mod jest zainstalowany tutaj:
http://tinfed.livenet.pl/zim/activity.htm
user: test
pass: test1
Proszę o pomoc
CartaginaFOX - 30-10-2007, 22:07
zainstalowałem modyfikacje , forum mi działa ale w PA prosi mnie o wykonanie jakiś zapytań do bazy , zapewne chodzi o tabele , gdzie info jak je wykonać , skoro nie widzę u innych problemów to znaczy że wam się udało , proszę o podpowiedź .
Tinfed - 04-11-2007, 19:59
CartaginaFOX Cytat: | W załaczniku jest również gotowa paczka która należy rozpakować i nadpisać pliki forum, Po czym w PA kliknać na Aktualizuj. |
Zrób to co jest na czerwono.
PS. Nikt mi nie pomoże w moim problemie?
ahcinga - 05-11-2007, 09:09
Mam pytanie do samych gier.
Chciałabym wśród gier umieścić gry karciane, warcaby, szachy i inne tego typu, gdzie użytkownicy mogli grać ze sobą. Czy to jest tylko kwestia znalezienia takiego gry (jeśli tak to gdzie takich szukać), czy może to musi być w jakiś specjalny sposób obsługiwane przez forum (przez moda)?
Drugie pytanie do list rankingowych.
Mam grę, w której lista powinna być tworzona od najmniejszej liczby punktów do największej (tj. na pierwszym miejscu ten co ma najmniej pkt), co zrobić żeby tak było?
Czy powinnam zmienić metodę w "Score Save Type" dla danej gry?
Jak tak, to na którą?
Majesty - 18-12-2007, 18:09
SQL Error : 1146 Table 'db437784.phpbb_ina_games' doesn't exist
SELECT g.*, c.cat_name FROM phpbb_ina_games g LEFT JOIN phpbb_ina_cat c ON g.cat_id = c.cat_id ORDER BY game_id DESC
Line : 1350
File : admin_arcade.php
Oświeci mnie ktoś
Ula - 31-12-2007, 18:33
dadexix napisał/a: | W FAQ z tego co wiem jest artykuł jak dodać coś do menu w panelu admina:) na pewno w instrukcji jest... jest to plik "modules_data.php" jego musisz wyedytować... jeśli dobrze pamiętam to dajesz tam:
Kod: | 'nazwa_jaka_ma_byc_wyswietlana_w_menu' => array("Nazwa_pliku_w_ktorym_ustawiasz_moda_ten_plik_ma_byc_w_/admin.$phpEx", liczba_która_nie_jest_używana), |
ta liczba to chodzi o to że każdy link w menu ma mieć inną licżbę;]
a dajesz to w jakiejś "funkcji"(jak to nazwać?) one się nazywają Kod: | 'Nazwa_Panelu' => array(
linki_w_tym_panelu
), |
nazwy tych paneli są banalne np. "general" to główne downloads to download itd.
Jeśli coś źle mówie to przepraszam ale nie jest mistrzu:P
mam nadzieję że nic nie powiedziałem źle.. przed wykonaniem zrób kopie pliku bo mogę się mylić;] |
Trochę to trwało ponieważ miałam inne sprawy niż bawienie się forum ale doszłam do tego i mam już gry zainstalowane na forum z czego się bardzo cieszę ponieważ ten mod z grami leży mi najbardziej na sercu i bardzo mi zależało na jego instalacji.Nie było to aż takie trudne.Przede wszystkim mam do niego Polskie tłumaczenie
Bardzo dziękuje za wskazanie mi pliku do modyfikacji.Należy ci się plusik za pomoc ode mnie
Pozdrawiam i życzę Szczęśliwego Nowego Roku 2008
norek131 - 08-01-2008, 08:17
Nie da się tego jakos przerobic zeby gry mogly byc na innym serwerze a nie na tym co forum ??
Edit:Po zainstalowaniu moda dodaniu kategori i gry do tej kategori po wejsciu na http://flsword.ugu.pl/act...de=cat&cat_id=1 tam gdzie powinna byc nazwa gry jest dziwne pole wie ktos czemu
WoGuziczek - 16-01-2008, 20:22
Ula napisał/a: | Przede wszystkim mam do niego Polskie tłumaczenie |
Możesz się nim podzielić?
mreaktor - 23-01-2008, 19:10
Odświeżam TEMA
Czy udało się komuś rozwiązać problem z tym czyszczeniem CACHE...
Bo jakoś nie mogę sobie poradzić tzn. Wszystko działa tak jak powinno tylko że nie odświeża mi kto ostatnio grał i kto pobił rekord.
Dopiero poczyszczeniu cache pokazuje wszystko poprawnie, lecz wystarczy że ktoś zagra i już nie pokaże nowego wyniku..
Może ktoś coś wymyślił na to ??
aqum - 07-02-2008, 17:41
ja mam problem bo nie wyswietla mi belek chcialbym zeby je wyswietlalo
na screenie sa pokazane www.gamecenter.ynd.pl
RyanAner - 12-03-2008, 01:10 Temat postu: Re: Arcade MOD v2.1.2
Mich@ł napisał/a: | Arcade MOD v2.1.2 dostosowany do wersji phpBB by Przemo 1.12.5.
Brak jedynie spolszczenia dlatego jak by ktoś miał czas to może zrobić
W załaczniku jest również gotowa paczka która należy rozpakować i nadpisać pliki forum, Po czym w PA kliknać na Aktualizuj. (Arcade --> Aktualizuj) |
a działa to w wersji 1.12.6 ??
xandersky - 23-04-2008, 23:54
Witam
Jako że dużo osób pyta o spolszczenie tej modyfikacji to udostępnie wam moją wersję..
Od strony wizualnej mod spolszczony niemal w 100%
Panel Administracyjny po części.. Pracuje nad nim i niedługo pewno będzie spolszczony również
DEMO: http://zajefajna.com/activity.htm
Pozdrowionka...
Pliczek nalezy wypakować i nadpisać do : language-->lang_polish
hj4 - 22-05-2008, 19:12
a działa to na 1.12.6
mreaktor - 22-05-2008, 19:16
Działa !
I zarazem serdecznie dziękuję za polskie tłumaczenie.
Dzięki temu robie wszystkie konkursy na forum
axas - 31-05-2008, 16:09
a ja mam pytnako jak zrobić aby gra się otwierała w onym oknie nie w tym samym, lub w tej samej karcie??
|
|
|