Wersje 1.9 i starsze - Poprawka 5
Profesor - 14-04-2004, 21:53
Przydalaby sie jeszcze opcja w konfiguracji for w zezwoleniach dla danego forum mozliwosc ustawienia od ilu postow mozna pisac w danym forum.
Kod: | Forum: Jakies tam
Widoczny | Czytanie | Pisanie | Ilosc Postow | Odpowiedzi |
------------------------------------------------------------------
wszyscy | wszyscy | zarejstr | 5 | zarejstr |
|
Przemo czy jest mozliwosc zrobienia czegos takiego ? Kiedys mialem takiego hacka w Ultimate Bulletin Board (stare dzieje)
Mik - 14-04-2004, 23:11
drott napisał/a: | Przeciez hypercell jest juz teraz |
teraz sie tylko podswietla jak sie najedzie ale dobrze by bylo aby mozna bylo kliknac w cale okno i aby wchdzilo do danego linku a nie w nazwe pod-forum
Przemo - 15-04-2004, 02:10
Mik, forum dyskusyjne jest dla Webmasterow a każdy webmaster powinien w 10 sekund zamienic sobie co ma byc linkiem a co nie.
Tech - 15-04-2004, 10:00
Przy wybraniu usera który nie istnieje ( podanie jakiegos tam ID):
Kod: |
Could not obtain user group information.
DEBUG MODE
SQL Error : 1064 You have an error in your SQL syntax. Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'AND g.group_id = ug.group_id AND g.group_single_user = 0 O
SELECT ug.group_id FROM phpbb_user_group ug, phpbb_groups g WHERE ug.user_id = AND g.group_id = ug.group_id AND g.group_single_user = 0 ORDER BY g.group_order ASC
Line : 142
File : public_html/forum/includes/usercp_viewprofile.php
|
Myźle że powinno pokaza? że danego usera brak
Jeszcze taka małapropozycja co do zezwolen na forach, sa globalne i pojedyncze, a by sie przydalo dla konkretnego dzialu, tak aby nie zmieniac ustawien w kazdym forum w danym dziale.
Fanatyk - 15-04-2004, 10:16
A to nie lepiej już zrobić tak aby każdej grupie można było wybra? maski dostępu tzn. żeby każdej grupie można było konfigurować dostęp do forum?
mopek - 15-04-2004, 10:22
dobrze by też było żeby przy włączonej restrykcji dla niezarejestrowanych w zezwoleniach globalnych for w ustawieniach domyślnych było żeby gość nie tylko nie mógł pisać nowych tematów ale też nie mógł odpowiada? w tematach...
często początkujący admini mają niezłe zdziwko gdy włączyli restrykcje a tu pojawiaj? się posty od niezarejestrowanych...
FunGous - 15-04-2004, 20:44
no i co z tymi pustymi polami przy wyborze modulow w ustawieniu portalu ?
Przemo - 16-04-2004, 00:38
Spokojnie, sprawdzam sobie wszystko i poprawiam w poprawce6, nie bede komentowal kazdego bledu zeby nie robic zamieszania.
_FrEzZ__ - 16-04-2004, 00:52
Przemo pisałem o tym phpmyadmin i kopii zapasowej co przezuca do strony głównej .. napisałes ze zajmiesz sie tym:) i fajnie tylko jest wiecej takich miejsc.. na moim forum drugi admin jak chce wejsc np w zezwolenia usera to wywalany tez zostaje na strone główna.. zarówno jak robi to przez panel admina jak i profil.. gdzies Jeszcze Go wywala ale to jutro bede wiedział dokładniej
MarX - 16-04-2004, 21:26
Mam to samo próbuj?c wejść do PA przenosi mnie z powrotem na stroną główn?
daj?c edytuj w profilu użytkownika wywala mi stroną główna
Do poprawki 4 wszystko chodziło...
_FrEzZ__ - 16-04-2004, 21:56
w 6 poprawce juz MNie nie wywala .. ale niestety drugi admin sie skarzy ze cos jest nie tak .. tzn raz Mu dział? raz Go wywala
mopek - 16-04-2004, 22:15
to może dla porządku nie piszmy już w tym temacie skoro wyszła poprawka6 ?
zamykam
|
|
|